Foto: Branko Glažar (osebni arhiv)
Branko Glažar je pred letom dni doživel srčni infarkt, s pravočasnim posredovanjem zdravnikov je preživel.

Mineva leto dni, odkar je Branko Glažar, o katerem smo že pisali, na nogometnem turnirju začutil močno bolečino v prsih. Ker ta ni prenehala, se je odpravil v bolnišnico, kjer mu je zdravniška ekipa rešila življenje.

Sedaj, leto dni po dogodku, se je odločil, da bo podrobno predstavil, kaj se je dogajalo.

V nadaljevanju objavljamo celotno Brankovo zgodbo in zahvalo.

»Bilo je lansko popoldne 24. julija, ko sem med igro na nogometnem vaškem turnirju nenadoma začutil močno bolečino v desnem predelu prsi. Misleč, da je le bolečina zaradi aktivnosti mišic, sem z igro nadaljeval. Na žalost je bolečina postajala vse hujša, zato sem se odpravil v slačilnico, kjer sem spil nekaj požirkov vode.

Bolečina, ki je bila vse močnejša, se je širila po celotnem prsnem košu. Domov sem se odpravil s kolesom in se na domačem dvorišču zaletel v ograjo ter padel s kolesa.

Opazila me je žena, ki mi je pomagala v hišo in ker bolečine niso popustile, sva poklicala prijatelja Ivana Cenerja, ki me je odpeljal v Splošno bolnišnico Murska Sobota, za kar mu bom za vselej hvaležen.

Tam sem naletel na zdravnika z velikim srcem Ivico Nikolajevića, ki se mu še posebej javno zahvaljujem, saj je vztrajal in me po večkratnih poskusih oživljanja z defibrilatorjem ohranil pri življenju.

Velika zahvala gre tudi celotni urgentni ekipi Splošne bolnišnice, zahvalil pa bi se tudi kardiologom, vsem lečečim zdravnikom, rehabilitacijskemu kardiološkem centru Ciklin in prehranskemu svetovalcu.

Posebna zahvala gre tudi direktorju Splošne bolnišnice Danijelu Grabarju. Dodajam še, da mi veliko pomeni tudi lanska zahvala, ki so jo člani urgentne ekipe obesili na steno v urgentnem centru Splošne bolnišnice. Res lepo.

Danes bi moral pihniti prvo svečko na torti, kajti občutek imam, kot da sem se 24. julija lani ponovno rodil. Danes je moje življenje drugačno, vse se je spremenilo in na življenje gledam malce drugače.

S pomočjo prehranskega svetovalca sem spremenil celotno prehrano. Ne pijem več sladkih gaziranih pijač, alkohola, odrekel sem pa se tudi sladkim in slanim prigrizkom. Iz izkušenj lahko povem, da ne pomaga samo dieta, ampak tudi vsaj ura telesne aktivnosti na dan. Vsem priporočam, da se začnejo gibati, saj s tem lahko ohranjate zdravo telo in posledično življenje.

Ker me je še zmeraj malo strah, ob vsaki manjši bolečini sedem v avto ter se odpeljem v bolnišnico. Lahko vam povem, da sem kljub temu, da sem Rom, vedno lepo sprejet. Zato, ker sem skromen človek in se do drugih ljudi obnašam človeško, spoštljivo.

In še enkrat poziv Romom: Vedite, da ni vse tako črno-belo, kot si vi mislite in smo si za večino problemov, Romi sami krivi za to.

Spoštovani Romi, ne glede na to, kdo ste, kam greste ali kaj delate, zmeraj poskusite biti najprej ljudje, kajti potem vas bo družba dobro in lepo sprejela.«

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Riio (ni preverjeno)

Ge san tuj Cigan za sebej san cigan v dobron smisli eno so Romi pač što kak zeme.In seveda eni so takši pacienti kak seposejdi in te se slaba luč nameče na vse.

Tehnik190 (ni preverjeno)

Eni smo lidi pa maš tij v bolnicah ka na prvo žogo sami začajo z svojin obnašanjen in te prijde tisto ka je.V bolnici tuj je nej top kak tij zdaj se tu finoga delaš.

Paver79 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa ci ides pri bolnico na urgencu zatu ka si se malo piknu na baker žici

In reply to by Tehnik190 (ni preverjeno)

piščanček (ni preverjeno)

ja, iva bagola, ne? takoj joj joj joj, kot da se drugim take ne dogajajo. in kaj če je rabila tetanus? tako kot marsikdo drug. da bi sama zarjavela s tistim antipatičnim aljošo.

In reply to by Paver79 (ni preverjeno)

Lylo (ni preverjeno)

Vse dobro vam želim.

realnooo (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

GLEJTE, CIGAN JE CIGAN, CE DELA ALI NE DELA. PA LEJKO NAKLADA STO KOLI KAJ HOCE...

@cicibo

Kmet je pa kmet pa nakladaj kelko scejs ..soboski lepilasi

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Isti (ni preverjeno)

Se sploh zavedaš kaj si napisal in z tem žalil kmete.

In reply to by @cicibo

FRAP (ni preverjeno)

Vsi ljudje na svetu smo enaki, ne glede na versko, rasno, politično in narodno pripadnost. Obstajamo samo dobri in slabi. Ni razloga, da bi imeli Romi, cigani, občutek manjvrednosti.

realnooo (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ni res, nismo enaki. Zal...

In reply to by FRAP (ni preverjeno)

SobotainfoSlan… (ni preverjeno)

Se vidi ka si zabit. Obstaja razlika med besedama 》enak《 in 》isti《
Ljudje smo si enaki, nismo pa isti. Vsi smo ljudje, ne glede na raso, nacionalnost, premoženje ali pa (v tvojen primeri podpovprečno) razvitostjo možganov

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Assia (ni preverjeno)

Nič nismo isti, vi Romi naprimer imate svoj močan vonj, ko malo zašvicate, posebej pa še iz ust imate čisto drugačen vonj in to od malega do smrti, vem iz osnovne šole kako vam je vsem smrdelo iz ust.

In reply to by FRAP (ni preverjeno)

pravična
paver (ni preverjeno)

daj ne bluzi ciganica. ka je pravo je praf pravo.

In reply to by pravična

Ubn (ni preverjeno)

Paver@ tij si tipična pederčina keri nema nika v živote in te ponižavle samo.Vijdin kom nika van ne paše če so koncerti al bilo ka samo šinfate od nogometa od vsa do ž vse samo šinfanje....ka vij eni resno nemate kaj od života samo šinfanje...ka.doma ženo tuj šinfate ka se slabo jebe al ka budale ene...dajte malo pred sebov ogledalo.

In reply to by paver (ni preverjeno)

pšpčenanci (ni preverjeno)

in kot da zdaj ti nisi šinfal, hehe.

In reply to by Ubn (ni preverjeno)

kečap121 (ni preverjeno)

lepo od njega za te besede in želim čimprejšnje popolno okrevanje.

drugi pa se za razliko, da se spravljate vedno na narkomane in druge socialaše, se raje spravljajte na rome, ker dejstvo je, da so prav oni največji socialaši, z največ otrok, pa četudi delajo samo sranja, jim idiotski csd vse da, ker idiotska policija nima tolko jajc, da bi se jim uprla in napravila res. če že drugi nimajo tolko pameti, ga imajo vsaj oni, da si izborijo svoje pravice.

. (ni preverjeno)

Nažalost probamo bolj zdravo živeti ko nas kaj doleti.

@cicibo

Isti ?žalil z kaksno objavo ka ste soboske lepilasi najvecji rasisti z ten ???

OlgaZajPaFolga (ni preverjeno)

Hasmer kuki

Markojaaa (ni preverjeno)

Haha prej ka njim zust smrdi >>>mater daj se malo vsete doj poulek enih kateri tou pijšejo na njih muja crkne tak so smrdejči .Si zamislite kecavi paver z lačami spodnjami odi cejli keden med lüdij gvan na njemi se že svejti od umazanije in te odi po varaši ton zamazanom gvanti .V gostilno mijmo šakkrejta se posere cejli zavaljen pa pijan se naslanja na šank,prste žute od tobaka brke žute od cigaretnoga dima zokline zamazane ka je bejlo nej več bejlo💩💩💩💩 ,cejli zašvican ☠️☠️☠️no in te zdaj napijšte kaj od ciganja (iz šole poznam ene ka smo na tišino v šolo odli je pol razrejda smerdelo po gnojikravjem gnojnici)(v tovarni muri so se eni ljudje bilij prisoljeni povedat direkt ka smrdij po štali ka so se začale nekaka zriktat <<<>>se pa človek nemre zdržati da eden od smrdijčoga smrada napiše ka nekomi zust smrdijj/:::Pregovor pravi ne sodi drugim po sebi🤷‍♂️

Assia (ni preverjeno)

Pa če je res, to ni zdaj žaljenje, res jim iz ust smrdi in vsem po vrsti približno enako, po starih jajcih. Med nami neromi takega vonja iz ust ne najdeš. Pač, vsaka rasa ima svoj specifičen vonj.

In reply to by Markojaaa (ni preverjeno)

BalaBala (ni preverjeno)

Tij pa njin smrdijš pa ka zaj?

In reply to by Assia (ni preverjeno)

Vedeževaleblažž (ni preverjeno)

Glažar bog se vijdi bog se da ((((tudi mij bageristi znamo kak je da ne dobijš plačila €(pa moremo prisiljeni jesti papriko pa paradajz ka nam na vrti rastej evo pa nas ne rukne ali živi seeeeee👍👍👍 (ima boga)))pa nej je tou se navči se slovnice oz bar prekmurskoga naglasa 😂😂😂😂😂

Yeap (ni preverjeno)

vse najboljše, iskoristi kar ti je še časa ostalo !!

ena žička je b… (ni preverjeno)

Imel sem infarkt do nezavesti imam baypasse in še en infarkt ter delno možgansko in nišče ni pisal o tem .Imel je srečo .Tudi en sam infarkt te ubije

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice