Na seznamu stotih najbolje plačanih policistov, glede na plačo, ki so jo prejeli za december, najdemo tudi policista zaposlenega na Policijski upravi Murska Sobota.

V luči napovedane stavke s strani Sindikata policistov Slovenije (SPS), do katere naj bi prišlo 3. februarja, zaradi neizpolnjevanja vladnih zavez iz leta 2018 podpisanega stavkovnega sporazuma, so se na portalu 24ur dokopali do zanimivih podatkov.

Tako so objavili seznam sto najbolj plačanih policistov v decembru 2019, kjer najdemo tudi enega policista, ki opravlja svoje delovne naloge v Pomurju

Šefica policije ni na vrhu

Med sto najbolje plačanimi policisti v minulem decembru jih je kar 21 prejelo plačo višjo od 5.000 evrov, rekorder je kriminalistični forenzik na Nacionalnem forenzičnem laboratoriju, ki je za svoje delo v decembru prejel vrtoglavih 5.818 evrov. Treba je poudariti sicer, da gre za bruto zneske, ki vključuje tudi nadure in dodatke, sta pa izključeni nadomestili za prevoz in prehrano. V policiji so najpogostejši dodatki, glede na naravo delo, dodatek za pripravljenost, dodatek za nočno delo in dodatek za praznike in nedelje. 

Nekoliko presenetljivo je prva dama policije, generalna direktorica Tatjana Bobnar šele četrta po decembrski plači z dobrimi pet tisočaki in pol bruto plače.

Med rekorderji eden iz Murske Sobote

Na seznamu sto najbolje plačanih policistov v decembru, po 24ur, pa najdemo tudi policista, ki je zaposlen na soboški policijski upravi.

Tako je na 23. mestu vodja oddelka za kriminalistično tehniko, sektor kriminalistične policije PU Murska Sobota s 4.980,89 EUR bruto plače. Ime navedenega policista sicer ni javno dostopno, je pa oddelek organizacijsko pod vodstvom Bojana Rousa, ki je vodja Sektorja kriminalistične policije. 

Pri njihovih mariborskih kolegih pa najdemo na 65. mestu vodjo službe direktorja na PU Maribor s 4.505,36 EUR bruto decembrske plače. Kot je razvidno na straneh policije, je to Bojan Kitel.

Še zdaleč ne gre za realne plače večine policistov

Potrebno je poudariti, da velika večina policistov ne prejema takšnih plač, kar so izpostavili tudi v Sindikatu policistov Slovenije, ki trdijo, da gre za namerno zavajanje in diskreditacijo. V svoji objavi so priložili kot dokaz tabelo, ki dokazuje, da ima tri četrtine oziroma 5889 policistov bistveno manjše plače. Tukaj najdemo ravno te policiste, ki dnevno nosijo svojo kožo naprodaj in jih tudi vsakodnevno srečujemo na ulicah in cestah. 

Podatki pridobljeni s portala plač v javnem sektorju kažejo, da največ policistov, gre za delovno mesto višjega policista, dobiva bruto plačo brez dodatkov v višini 1.534,38 evrov mesečno, za njimi pa so policisti s plačami 1.043,03 evra na mesec. Gre sicer za bruto plače brez dodatkov. 

Sindikat policistov Slovenije (SPS) je sicer eden od dveh reprezentativnih sindikatov v policiji, drugi je Policijski sindikat Slovenije, ki pa se še ni odločil, ali se bo pridružil opozorilni stavki, ki jo je SPS napovedal 3. februarja. 

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Jaz bi si želel, da bi vsi najbolje plačani policisti v Sloveniji prihajali iz Pomurja (ne pa žabari).

Lana23 (nepreverjen)

http://g???e??s.com - o­dliče­n pr­oje­kt z­a od­ras­le, k­i i­šč­ejo p­artn­erj­a z­a s­­­e­­ks­­­

In reply to by tuncika

G. Rous (nepreverjen)

Dela nadure? Je plačan po urah ali po učinkovitosti? So mu namenili tako plačo zaradi ubogljivosti, uslužnosti vsem bućuvanom?

SANJALA SVINJA… (nepreverjen)

Ime prekmurskega policista ni javno dostopno, halo, kaj pišete nekaj brez vsakih dokazov, pa kdo lahko verjame tej Slovenski bandi, saj jaz na kaj takega ne nasedam, ve se pa točno namen takega pisanja in to je barbinsko.

Gost××99 (nepreverjen)

Naj mi nekdo razloži, kaj se vse dela za to plačo?

E SOBOTAINFO (nepreverjen)

ČE NIMATE JAJC DA BI TO NAPISALI, ALI ŠE HUJŠE, NIMATE INFORMACIJ - EVO PODATKA
Soboški policist je na 23. mestu zasluži 4980,83 EVROV bruto in je VODJA ODDELKA.

POLICIJSKI OFICIRJI (nepreverjen)

Če greš gledat seznam 200 najbolje plačanih policistov, mi je takoj jasno zakaj v Sloveniji primanjkuje policistov, ker so se vsi zavlekli v pisarne in v pisarnah to so oficirji policijski jih je več kot pravih policistov na terenu, isto je pri vojski kjer je tudi več oficirjev kot vojakov. 70 % vseh teh je potrebno nagnati delat pa ne bo primanjkovalo ne policistov in ne vojakov.
Pa še to, med najbolje 100 plačanimi v policiji imajo vsi bruto plačo večjo kot 4.000 € nobeden od njih pa ne opravlja pravega policijskega dela. Bog nam pomagaj, saj ne vedo kaj delajo.

A79 (nepreverjen)

Kaj, če bi izpostavili 1000 ali več najslabše plačanih policistov, ki vestno opravljajo svoje delo in naloge, kot čisto vsak drug pošten državljan? Zakaj 24kur in ostali bedni mediji izpostavljate najvišje plače, ko veste, da gre za problem tistih z najmanjšimi? Ker ste bedniki, ki služite bednemu narodu, kateri verjame in sledi slehernim vašim bednim novicam!

siolt (nepreverjen)

zakaj? a se nisi ugotovil da 24kur rezimski medij, serceva tv, saj so novinarke kandidirale na njegovi listi in da vse novice tocno ob trenutku ko rabi takoj v javnost.
vse kar se v vladi dogaja, prvi izve 24kur.
kdo verjame novicam na poptv je za v bigbrother oddajo.

In reply to by A79 (nepreverjen)

cile mile pile (nepreverjen)

sigurno je jevše najbolje plačani policaj u prekmurju

In reply to by siolt (nepreverjen)

B9lko (nepreverjen)

Ta novinar je presego vse meje, ker je za najbole zahtevno delo v Policije razkril plačo.

Ejni (nepreverjen)

Kak rase kriminal v pomurju. Tak rase plača šefi kriminalistov. Bravo. In tak se naj počitimo bolj varne?

Dummi (nepreverjen)

Problem je v ton ka policaji ne vidijo problem. Policaji so si v Soboti postavili dvej velki stolpnici, se novo - in se zavlekle notri.
Zaj strujgajo s svinčnikon in tau se njin zdi primerno za 5 đurđof plače.
Pau teh peropraskof trbej stirati na cesto - eno od tej stolpnic odati, ter policaje na cesto nagnati, ka do malo patrolerali in držali kriminalce, piđance in druge nebodijihtreba na oki.
Tau je problem.

Slovenecxx (nepreverjen)

Majster,
Malo si zracunaj kelko un neto dobi od teh 5 jurjov,...pa kaksno odgovornost ma.
Pomoje malo vejkso odgovornost kak ti ka leder vö vlacis z kisline. Pa zato dobi 600€ neto vec.
Tak ka zapre. V javnem sektoru niso problem place pac pa kolicina zaposlenih v javnon sektore

In reply to by Dummi (nepreverjen)

Plačilo na domu (nepreverjen)

Kolk od 5000 dobi neto, najmanj 3000,+ velika osnova za pokojnino, o kateri navadni smrtnik samo lahko sanja. Odgovornost, ha, ha, ha,

In reply to by Slovenecxx (nepreverjen)

. (nepreverjen)

oprostite, ampak nekateri policisti pa so tako nesramni in zlorabljajo svoja pooblstila, da niti centa ne bi smeli zaslužiti.

Marburg an den drau (nepreverjen)

Pomembno obvestilo-policist v sloveniji se drugače imenuje inkasant-imamo oderuške kazni glede višine dohodkov-hkrati policijsko drzavo-vmes ogromno pokvarjenih in pravnomočno obsojenih policistov, marsikaj se sploh ne ve, nimamo niti ene institucije ki bi neodvisno nadzorovala delo in postopke slovenske policije.....čeprav je evropska unija to že zdavnaj zahtevala....to skorumpirano golazen ki se masti na vaše žulje pa podpirate vi ki ste si jih volili in ne protestirate ko je protest.....pripis-se mi je že nekajkrat zgodilo ko sem prišel iz druge drzave-Švice Francije Nemčije in sem prevozil 1000-1500 km in sem videl kakšni 2 ali 3 policije -pri nas vidiš včasih na razdalji 2 km 5 policajev +one ki se skrivajo...pač posledica bivše juge in morilca Tita...že prej so bili navajeni krasti-od hiš ,posesti,do vsega kar jim je šlo v slast-Gruss aus marburg ad drau.

Brrr (nepreverjen)

Mislen ka je vecje problem kak pijance v slovenije korupcija, kraje vplivnezev s ten be se mogla policaja ukvarjate nej z lidame stere spigejo 3 pive pa ga cakajo samo ka naj srnak izpit zgibi na konc koncov pa se delo ka tak vec nega javnih prevozov..zalostno...

Ce imajo v Italiji (nepreverjen)

Karabinjere in v Avstriji Zandarje ... bi mi potrebovali: Karazandarje

Gost62 (nepreverjen)

Pri takšne plače se ti gladko j...

slvkos (nepreverjen)

ko bom velik bom jevšek

df (nepreverjen)

jaz pa ko bom velik bom Šiško

InfoVal

Imam izkušnje tako s kriminalisti kot z vodjo policijskega okoliša v MS - oboji so me prepričevali, da si izmišljujem ob prijavi kaznivega dejanja oz. prošnji za pomoč. Nič boljša ni prometna policija! Kar se mene tiče so še najbolj kvalificirani za štrajke!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice