Ste se kdaj vprašali, koliko policijskih vozil je letno udeleženih v prometnih nesrečah?

Tudi policijska vozila so del prometa in niso nedotakljiva. Vsake toliko časa v medijih ali na družbenih omrežjih zaokrožijo fotografije nesreče, v katerih so udeležena policijska vozila. Koliko je prometnih nesreč z udeležbo policijskega vozila?

Nazadnje je odmeval primer prometne nesreče policijskega vozila na nujni interventni vožnji s prižganimi modrimi lučmi in sireno, v katero se je zaletel 70-letni voznik. Zgodilo se je v Novi Gorici. 

Podobne primere pomnijo tudi v štajerski prestolnici. 29. januarja lani je voznik osebnega avtomobila v semaforiziranem križišču na Ptujski cesti izsilil prednost policijskemu vozilu. Povzročitelj nesreče se je lahko poškodoval, policista v službenem vozilu pa nista utrpela poškodb.

Na državni ravni skoraj 900 nesreč policijskih vozil

Koliko policijskih vozil je bilo v lanskem letu in leta 2018 udeleženo v prometnih nesrečah, smo preverili na Generalni policijski upravi

Kot so nam odgovorili, so na območju celotne Slovenije lani zabeležili 898 škodnih dogodkov s policijskimi vozili, v letu 2018 pa je bilo tovrstnih dogodkov nekoliko manj, in sicer 836. Koliko pa je bilo takšnih primerov v Pomurju?
 

V lanskem letu 77, leto prej 72 primerov

V letu 2018 je imela Policijska uprava Murska Sobota 72 tovrstnih nesreč, v letu 2019 pa 77. Na nam najbližji policijski upravi, in sicer v Mariboru, so imeli letu 2018 120 tovrstnih nesreč, lani pa 127.

Po besedah mož v modrem gre v večini primerov za dogodke z materialno škodo, kot so na primer poškodbe vetrobranskega stekla, ki nastane med vožnjo zaradi udarcev manjših kamnov, praske na parkiriščih, poškodovana pločevina, odpadli okrasni pokrovi koles in poškodbe pnevmatik.

"Večinoma gre za škodne primere z materialno škodo," zatrjujejo na policiji, a so zadržani glede konkretnih podatkov, koliko je bilo zgolj prometnih nesreč z udeležbo policijskega vozila. Tega odgovora namreč nismo dobili. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
someone1 (nepreverjen)

Vzrok pa nepravilna stran vožnje in neprilagojena hitrost.

Starejše novice