Črno-beli so potrdili nasprotnike na šestih pripravljalnih tekmah, Sobočani se bodo junija pomerili tudi z avstrijskim podprvakom ter šampionom Bosne in Hercegovine.

Nogometaši Mure so v ponedeljkovem dopoldnevu zakorakali v priprave na sezono 2022/23, ki prinaša nov nastop na mednarodnem odru.

Črno-bele prva evropska preizkušnja čaka že v začetku julija, Sobočani pa bodo do takrat - nasprotnika v prvem krogu kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige bodo dobili 14. junija - odigrali šest pripravljalnih tekem.

Prav vsi dvoboji bodo mednarodni, iz seznama potrjenih tekem pa je razvidno, da tekmeci čete trenerja Damirja Čontale prihajajo iz Bosne in Hercegovine, Albanije, Srbije in Avstrije. 

Uvodoma s prvakom BiH

Luka Bobičanec in soigralci bodo prvo pripravljalno tekmo odigrali v sredo, 15. junija, nasproti pa bo stal Zrinjski iz Mostarja, ki je v minuli sezoni postal prvak Bosne in Hercegovine.

Moštvo, ki ga vodi nekdanji mariborski strateg Sergej Jakirović, je sedmi naslov državnega prvaka potrdilo že nekaj krogov pred koncem sezone.

Le tri dni kasneje bo nasprotnik Mure 16-kratni albanski prvak Partizani iz Tirane, lani tretji klub tamkajšnjega prvenstva.

Tudi proti Sturmu

Sreda, 22. junij, ponuja dvoboj z Napredkom iz Kruševca, osmim klubom srbske Superlige, le dva dneva kasneje pa bo nasproti nekdanji soigralcev stal Tomi Horvat.

Do tega poletja vezist Mure se je v zameno za rekordno odškodnino preselil v graški Sturm, ki je v avstrijski Bundesligi zaostal zgolj za bogatim Red Bull Salzburgom.

Nato sledi nov dvoboj s srbskim prvoligašem, Vojvodina je v zadnji sezoni osvojila sedmo mesto. Obračun z Novosadčani je predviden za 30. junij.

Kot generalka pred prvo uradno preizkušnjo bo služil spopad s Floridsdorferjem, ki ga vodi nekdanji nogometaš in športni direktor Mure Mitja Mörec. Dunajčani so bili z drugim mestom najlepše presenečenje druge avstrijske lige.

Sobočani prizorišč tekem niso razkrili.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice