Pri soboški Muri so javnosti predstavili še petega poletnega novinca. Črno-belim se je pridružil Dardan Shabanhaxhaj, ki ga je Sobočanom posodil graški Sturm.

Dardan Shabanhaxhaj je peti novi obraz Mure pred prihajajočo sezono. Kot smo poročali že včeraj, se je Avstrijec kosovskih korenin v Fazanerijo preselil iz avstrijskega Gradca.

Enaindvajsetletnik bo za Muro kot posojeni član Sturma nastopal do konca sezone 2022/23, pri Muri pa so potrdili, da so si zagotovili tudi možnost odkupa.

Novinec na prekmurski ravnici je v prvi izjavi po sklenitvi dogovora priznal, da se je o Muri pozanimal tudi pri rojaku Mirlindu Dakuju, ki je za Sobočane igral spomladi:

»Zelo vesel sem, da sem se pridružil Muri. Gre za klub z bogato tradicijo, o katerem sem slišal samo dobre stvari. 

Tudi moj prijatelj Mirlind Daku mi je o klubu povedal veliko dobrega. Komaj čakam, da vidim navijače na stadionu, verjamem, da se bomo skupaj veselili novih zmag.«

Nov korak do strateškega sodelovanja

Kot smo na straneh Sobotainfo pisali že včeraj, gre za nov korak do želenega strateškega sodelovanja Mure in Sturma, o katerem je Robert Kuzmič spregovoril že ob prestopu Tomija Horvata v Gradec.

»Posoja Dardana v Muro je naslednji korak v smeri sodelovanja in razvoja s SK Sturm Graz, za katerega verjamemo, da lahko v prihodnje postopoma preide na strateško raven. 

Dardanu želim vse dobro v Muri, kjer bo imel priložnost za igralski napredek in verjamem, da bomo skupaj prišli do novih uspehov,« sporoča prvi mož Mure.

V minuli sezoni igral v drugi avstrijski ligi

Shabanhaxhaj je nogometno pot pričel pri rdeče-belem GAK-u, a se je že pri 13 letih pridružil mestnemu tekmecu Sturmu, s katerim ima sklenjeno še enoletno pogodbo.

Za člansko ekipo črno-belih je doslej vknjižil 20 nastopov, vse sicer kot rezervist. Precej več izkušenj je nabral v minuli sezoni, ko je bil posojen drugoligašu Kapfenbergu.

V drugi avstrijski ligi zaigral na 23 tekmah, ob štirih asistencah pa je zabil še šest zadetkov. Ob igranju na položaju levega krilnega napadalca se je preizkusil tudi v konici napada.

Gre za petega novinca v zasedbi trenerja Damirja Čontale, v Mursko Soboto so se pred pričetkom priprav že preselili Josip Majić, Martin Šroler, Srđan Kuzmić in Klemen Mihelak.

Od katerega novinca v novi sezoni pričakujete največ?

Komentarji (11)

Prekmurje 4ever (ni preverjeno)

Največ pričakujem od koncerta!!!!
Mij smo MURA⚽️⚫⚪

Prekmurje 4ever (ni preverjeno)

Od Koutera

In reply to by Prekmurje 4ever (ni preverjeno)

pomurc (ni preverjeno)

Ne vem no, od teh letošnjih okrepitev se mi nobena ravno ne zdi taka, ki bi nas naredila bolj konkurenčne za vrh lige in bi lahko nadomestila najboljše igralce, ki so odšli. Vse skupaj je bolj loterija. Dajmo jim priložnost, pa bomo videli.

Bg19 (ni preverjeno)

Vi ste nej resni...

Vančt (ni preverjeno)

Po domače: on more igrat, domači pa: klop ali pa adijo! Ni mi všeč ta politika kluba da vozi igralce iz 2 lige iz ex yuge. Vsi ste šinfali Antolina in očo a on je edino pametno naredo! In te ka se dela z mladim, ja dela se z mladimi a ne domačimi!

pomurc (ni preverjeno)

S tem se ne bi strinjal. Horvat in Gorenc (sicer ni domačin) sta dokazala, da mladi lahko uspejo. Mislim, da se je od domačih mladih oba Cipota precej forsiralo, pa vidimo da ni neke pretirane kvalitete.

In reply to by Vančt (ni preverjeno)

Vančt (ni preverjeno)

Glede kvalitete bi reko ka Cipot K. se zdaj privaja na štopera in nemre iz gnes na jutri-zadnji tekmi kar dobro odšpilo z Balažicon. Cipot T pa je začo 4 tekme in 2 gola se mi ka je tudi to neka - in oba sta reprezentanta se pravi ka neka mata. Ge so pa igralci keri so dali skozi NŠ Mura Marič, Morec, Sočič, Emruli, Kavčič ....te san bole mel v mislih. Vsi odišli na posojo in noben se ni vrnil!?!

In reply to by pomurc (ni preverjeno)

789 (ni preverjeno)

še inouk si prešti ka je napiso. mladim lahko uspe ali nej domačim, zakoj pa je več dejavnikov in eden je tudi ta ka narod več da na tujca kak na domačega in lejko tujec zajebe ne ven kelko pa nede nič, domači pa eno narobe poda pa je že linčani! Razmeš ka ti ščen povedati!

In reply to by pomurc (ni preverjeno)

njiva

Prvo kak prvo,mi moremo znati politiko kluba in ka klub oz.Nš.Mura sploh šče.Ali šče biti negde okoli 5,6 mesta z mladimi domačimi igralci ali pa med prvimi tremi v ligi.
Če ščemo biti med 3 najbokšimi nemremo špilati z Cipoti,Kozaron,Kasalon,Štraklom...itd,zato trbej nika prpelati,oz.kupiti.

789 (ni preverjeno)

Dobro te pa mo špilali ala kak so Mulahusejnovič, Škoflek, Lotrič in te so tej kaj dosti boljši? Trebej pripelati se strinjam ali okrepitve morejo biti kvalitetne ala kak se gučalo Kolobarič, Kouter nej pa nekšni iz 2 lige. Rajši 2 kvalitetniva kak pa 5 povprečnih to je samo moje mnenje.

In reply to by njiva

OlgaZajPaFolga (ni preverjeno)

Tej je z prekmurja ?
Verjetno z Tropovec...

Starejše novice