Zakaj bi v službi porabili osem ur dnevno, če lahko delo enako – če ne celo bolje – opravimo v zgolj šestih urah ter preostanek časa namenimo družini in prijateljem, osebnostni rasti ali pridobivanju novih znanj?

To vprašanje si zastavljajo v vse več podjetjih po svetu. Tudi v slovenski javnosti je zadnje čase veliko govora o skrajšanju delovnega časa in ponekod so se zgodili celo konkretni premiki. Podjetji Donar in Plastika Skaza sta se na primer že odločili za prehod na šesturni delovnik ob nespremenjeni višini plač

Prvo podjetje, ki šteje 18 zaposlenih in iz recikliranih materialov izdeluje oblikovalsko dovršeno pohištvo, je zamisel preneslo v resničnost aprila lani. Proizvajalec izdelkov iz umetnih mas za dom in prosti čas pa bo šesturni delovnik za svojih več kot 300 delavcev uvedel z oktobrom, in sicer postopoma, po oddelkih.

Večja učinkovitost in boljši odnosi?

Zagovorniki uvedbe krajšega delovnega časa med prednostmi tovrstne ureditve izpostavljajo pozitiven vpliv na storilnost, družbeno življenje in zdravje, predvsem pa lažje usklajevanje zasebnega in službenega življenja. Vse to naj bi se namreč odražalo tudi na kakovosti opravljenega dela, večjem zadovoljstvu zaposlenih in manjšemu številu bolniških odsotnosti. 

Temu po dobrem letu izkušenj pritrjuje tudi vodstvo podjetja Donar, saj po pisanju STA ugotavljajo, da so se odnosi izboljšali in delavci so bolj zadovoljni. Zaposleni so prej doma, imajo manj težav in več časa za družino, posledično pa so v službi bolj natančni. 

Toda v splošnem so delodajalci precej skeptični. Opozarjajo na več tveganj oziroma morebitnih negativnih učinkov. Med drugim navajajo možnost povišanja stroškov storitev v primerih, ko je za zagotavljanje opravljenega dela treba povečati število zaposlenih. Prav tako bi po njihovem mnenju zaradi pomanjkanja časa za dokončanje nalog pri zaposlenih lahko prihajalo do večjega občutka preobremenjenosti in težav pri organizaciji izmenskega dela. 

Politika o krajšem delovniku še ne razmišlja

V politiki posebnega zanimanja za zakonsko ureditev možnosti šesturnega delavnika vsekakor ni zaznati. Na ministrstvu za delo so za STA povedali, da resnejši socialni dialog med vlado, delodajalci in sindikati o tej temi še ni stekel. Ob tem so poudarili, da je uvedba šesturnega delavnika v prvi vrsti pogojena s samo dejavnostjo delodajalca in načinom opravljanja dela. 

Bistveno je vprašanje, ali je vpeljava krajšega delovnega časa sploh možna ob enaki ali celo povečani produktivnosti.

Je zamisel v slabše razvitih in manj produktivnih regijah, kot je Pomurje, torej sploh izvedljiva ali pa je zunaj mehurčka dobičkonosnejših dejavnosti gola utopija?

Pomurska podjetja zadržana

Za mnenje smo prosili vodstva večjih pomurskih podjetij. Zanimalo nas je, kako gledajo na domnevne prednosti uvedbe krajšega, na primer šesturnega delovnika ter kaj so njihovi glavni pomisleki. Predvsem pa smo želeli izvedeti, ali bi v njihovem podjetju kaj takega sploh bilo mogoče.

Novinarska vprašanja smo naslovili na skupno 13 vidnejših podjetij v regiji, a so se na naša poizvedovanja v minulih dveh tednih odzvali le v treh. 

V radgonskem podjetju Arcont odgovarjajo, da z zanimanjem spremljajo poskuse skrajšanja delovnega časa pri nas in v tujini ter s tem v zvezi povezane razprave v strokovni in splošni javnosti … 

»Vendar si zaradi delovnih procesov in velikosti, z 850 ljudmi težje privoščimo kakršnokoli eksperimentiranje v tej smeri. In potrebujemo več rezultatov in ocen konkretnih vplivov, da bi lahko o tem resneje razmišljali tudi sami. Nedvomno je to lažje v manjših podjetjih drugih panog, kjer delovni proces ni tako intenziven, kot v proizvodni dejavnosti.«

Tudi v podjetju Cleangrad iz Ljutomera uvedba šesturnega delovnika po mnenju pristojnih v njihovem podjetju ne bi bila mogoča – že zaradi nihanj dobav, 'tailor made' rešitev in izvedbe projektov:

»Glede na našo dejavnost in proizvode moramo delovni urnik v proizvodnji in na montaži prilagajati. To pomeni, da se delovni čas prerazporeja celo leto. Imamo tedne, ko so delavci doma, in tedne ko moramo podaljšati delovni čas. Šesturni delovnik lahko mogoče uvedejo proizvodnja podjetja, ki delajo standardne izdelke za široko porabo in na zalogo. Vsak naš projekt je unikat in se moramo zaradi tega prilagajati kupcu, kot tudi drugim izvajalcem na projektu in tako sami ne moremo diktirati roke dobav.«

V radgonskem podjetju Reflex medtem o smiselnosti krajšega delovnika ne razpravljajo, pojasnjujejo pa, da glede na trenutno povpraševanje in še vedno optimistične tržne razmere niso razmišljali o spremembi delovnega časa.

Delo se spreminja, se bodo tudi službe?

Krajši delovnik sicer ni edina fleksibilnejša oblika dela, ki danes obljublja lažje usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja. V luči spreminjajočih se delovnih procesov nekateri možnosti vidijo tudi v prilagodljivem urniku dela in v dejavnostih, kjer je to možno, celo v delu od doma.

Je pa zanimivo, da je v času, ko se prebujajo tako zanimive razprave o ustvarjanju ugodnejših delovnih pogojev, še vedno prisotnih veliko preveč zgodb o izkoriščanju delavcev in kršitvah delovnega časa.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kanžor

Seveda,da ne bodo delodajalci dovolili sužnjem šest urni delovnik .Saj z osem urnega delovnika so prešli že na devet in deset ur ter več na teden .

ghghgh (nepreverjen)

Kakšen 6 urni delavnik. Tau je lejko samo v kakšneh sodobnih firmaj. Pa kakšne programere pa tak dale. Ge se te tij vido ka de nešče na gradbišče 6 vr delo ale pa v nekšne težke industrije, kda še 10 vr na den ne bi folgalo ka se vse napravi ka šefi povejo

Blentavi (nepreverjen)

90% industrije v Prekmurju je delovno intenzivne z nizko dodano vrednostjo z minimalcon plače. Kak naj Walford, Carthago ali Arcont skrajšajo delovni čas? Njigva proizvodnja temelji na delovni sili in ta izpad dohodka nemrejo nadoknaditi. Zato oni o ton ne "razmišljajo". Seveda ka nej, bi pa sigurno razmišljali o uvedbi 10 urnoga delovnoga časa, seveda za isto plačo. Če bi to što predlago.

ČeŽe... (nepreverjen)

!!!
!!! Namesto šesturnega delovniku razmišljajte, tam kjer je to seveda smiselno in izvedljivo, o štirih delovnih dneh v tednu... torej sreda bi bila prosta... razmislek: stroški prevoza, malice, regeneracija, počutje, storilnost v petek,...
!!!

Fuf32 (nepreverjen)

Pa to v Prekmurju ni mogoče, če pa mamo samo podjetja z nizko dodano vrednostjo.
6-urne delavnike si lahko privoščijo samo v IT industriji ter drugi industriji z višjo dodano vrednostjo.

heh.. (nepreverjen)

Kaj šest eni bi še 10 urni delovnik ( za delavce ) naredili,... Itak jim premalo v denarnice kapne ( šefom ) ,....

brook (nepreverjen)

Na naši firmi, kera se ukvarja s storitveno in proizvodno dejavnostjo mamo takšen delovni čas že 8 let. V bistvi mamo od pomladi do jeseni 7 urni delavnik, od novembra pa do marca pa samo 6 urni delavnik. Plača je zaradi toga nej nič manjša. Vse se da, če je volja. Potrebna je samo pravilna organizacija dela in zdrav odnos med zaposlenimi in lastniki / vodstvom podjetja.

someone1 (nepreverjen)

kakšnih 6 ur. Pomurski delodajalci bi radi ka delaš 24 ure 8 za redno plačo ostalih 16 pa zastonj. V takšnon ritmi san že 7 lejt 8+4-5 ur dnevno. Pa jim še vedno ni zadosti.....

Gost 2021 (nepreverjen)

Ge pa lejko v živilski industriji naredijo 6 urni delavnik, tukaj delodajalci zahtevajo več kot 8 urni delavnik in ne samo 5 dni v tednu, hočejo da delajo za njih že 7 dni v tednu, malo se pozanimajte v Pomurju ge je to, pa za 640 bruto ali pa do minimalne plače naj delajo, niti letnega dopusta nemrejo delavci izkoristit...

Starejše novice