Turnišče korak bližje tovarni električnih avtomobilov.

Spomnimo, da podjetje Terramar zaradi dobre strateške lege v Turnišču namerava zagnati proizvodnjo električnih avtomobilov. Večina investicije, ki bo znašala 14 milijonov evrov, bo pokrita z domačim kapitalom. Podjetje je pred časom že plačalo aro za nakup zemljišča na lokaciji, kjer želijo postaviti obrat.

Iz Občine Turnišče pa so pravkar sporočili, da so z družbo Terramar d.o.o. dne 10. 9. 2019 podpisali kupoprodajno pogodbo za nakup nepremičnin v Gospodarski coni Turnišče na podlagi izvedenega javnega poziva.

Gre za zemljišče, veliko 3,4 hektarja, ki se nahaja med Turniščem in Nedelico in obsega skupno 23 parcel. Njihova vrednost znaša slabih 168.000 evrov, kolikor je s prodajo predvidoma zaslužila občina Turnišče.

Korak bliže številnim zaposlitvam

Kot smo poročali, želi podjetje, ki bi v prvem letu predvidoma zaposlilo sedemdeset ljudi, v roku pet let pa kar štiristo, poskusno proizvodnjo začeti čez štiri leta. Po pridobitvi vseh potrebnih soglasij in dovoljenj bodo začeli z gradnjo tovarne, v primeru, da ne bo nobenih ovir, pa predvidevajo, da bodo s poskusno proizvodnjo začeli v letu 2023.

"Podjetje se je odločilo za Turnišče zaradi strateške lege, ki jo ima občina, saj je v bližini treh sosednih držav. Prav tako je v neposredni bližini avtoceste," so nam pred časom pojasnili v podjetju, ki želi v proizvodni obrat vložiti 14 milijonov evrov. Kot pravijo, je večina kapitala domačega. 

V Kamniku registrirano podjetje vodi direktorica Darja Mravljak, medtem ko je prokurist podjetja Egipčan Bahet Kourajši. V pogodbi, ki so jo podpisali s turniško občino, pa sta sicer vključeni tudi dve varovalki:

"Pri takšni investiciji so tudi varovalke, v našem primeru sta dve bistveni. Investitor oziroma potencialni kupec mora izpolniti dva pogoja. V roku leta dni po spremembi občinskega prostorskega načrta mora vložiti vlogo za gradbeno dovoljenje in po pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja mora čez leto dni začeti z gradnjo. V nasprotnem primeru je kazen takšna, da se celotna površina vrne v last občine Turnišče, kupcu pa se vrne kupnina, od katere se odbije 20 odstotkov, torej se mu vrne brezobrestna sredstva," je julija pojasnil turniški župan Borut Horvat.

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
juuj (ni preverjeno)

Kak lejko turnišče in odranci dobijo telko tujih investicij, naša Sobota pa vztraja pri nepotrebnih, nekoristnih in predragih obeležjih avtoritativnih županov?

Ka smo rejsan sobočanci takšne ovce ka se pistimo okoli voziti že 20let?

Horgoš (ni preverjeno)

Kak lejko Turnišče in Odranci dobijo toliko investicij? Tak, ka ne delajo svoje pateke. V Soboti se pa samo s tem bavite.

In reply to by juuj (ni preverjeno)

pancho villa (ni preverjeno)

Samo hrabro.

stric vili (ni preverjeno)

Ejjjj, pa koga to oni nategujejo????!!!! Ali so na občini res tako butasti ali sodelujejo pri tem zavajanju ljudi??!! To podjetje se ukvarja s trgovinsko dejavnostjo in že nekaj let išče prostor za svojo logistično in skladiščno uporabo.
Kakšni električni avti??? Kaj se vam blede??? Že podatek 14 milijonov pove VSE !!!!! Za proizvodnjo električnih vozil je treba vložiti stotine milijonov. V HOčah so krepko prek 100 milijonov vložili za navadno lakirnico. In potem bi naj neko trgovsko podjetje z dvema zaposlenima imelo tak kapital. Dajte se malo zresnit. OK. Pač pride podjetje, ii si bo zgradilo logistični center, ker jim ustreza lokacija blizu Madžarske in AC in bo v njem delalo kakih 5 ljudi, ker več ne rabiš. Ne pa basat ljudi z nekimi delovnim imesti in električnimi avti!

Karl Marx (ni preverjeno)

Ge se tüdi pijtan, če so na sobotainfo tak norčasti, ka sakšo laž dale širijo, ali pa so od investitira fkraj dobili 100 ali 200 evrov, pa njemi zdaj delajo reklamo.

In reply to by stric vili (ni preverjeno)

Blentavi (ni preverjeno)

Pa na občini tou najverjetneje znajo. Dišijo jim pejnezi, ipak je tu v igri 168 jezeračov. Tu do stale hale, samo v njih nikdar nedo brneli stroji za električne avteke. Tou so pričice za malo deco in naivne varošonce. Tu de logistični center. In nikdar nede nikšnih pejnez nazaj nihče vračo. Ker do se ti pejnezi zapravili, te pa se nikdar nedo najšli pejnezi za vračilo kupnine. Kapiš?

In reply to by stric vili (ni preverjeno)

Janez Komunist (ni preverjeno)

Ha ha ha...Terramar d.o.o....Ustanovitelj:Mravljak Darja...Zastopnik:Kourajši Bahet,prokurist.

Dejavnost:
Turizem

Število zaposlenih:
2 zaposlena

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):
1.129.857 €

Čisti dobiček 2018 74.000 €

Zemljišče, veliko 3,4 hektarja,vrednost znaša slabih 168.000 evrov...se gremo stavit,da se bo to zemljišče sicer kupilo,potem pa preprodajalo po veliko večjih cenah.Na koncu s tega ne bo nič,potem pa se bodo na občini Turnišče čudili nategu s strani tega investitorja kot puran lastnemu dreku.

Moram še enkrat ha ha ha...Kourajši Bahet...od kod pa je ta.

pikuš (ni preverjeno)

Koliko miljonov davkoplačevalskega denarja bo dala država ? Če negdo pride in gradi tovarno zakaj mora država investitorju pomagati ? Tüdi Lukančičevi so dali deset miljonov in je vse zapravila . Magna je gradila in tudi njim je država dala .Zakaj tak ?

pikuš (ni preverjeno)

Bahet Kourajši ge se je tej najšo ? Pahor je tudi imel pogovore z nekšnimi šejki davno nazaj in nič od tega .Tudi negdanji župan Fištravec je bil nekje v Egiptu ali kje in obljubljaj da pridejo tuji vlagatelji v Maribor sedaj pa jih ne more niti interpol najti teh šejkov

Karl Marx (ni preverjeno)

Delovno mesto samo po sebi ne pomeni nika. Važna je višina PLAČE. Delo v tovarni avtomobilov je gnes DEN večijnoma nej dobro plačano, razen v Nemčiji. Tovarne štere odpejrajo svoje pogone na vzhodni Evrope, IZKORIŠČAJO DELAVCE. . Na Slovaško majo delavci v to arni Kia, VW pa Audi plače 450 evrov. Na takšne tovarne bi se občina mogla posrati, nej pa ka njin lijže rit. Občina pa država štera ponüja svoje državljane tujin multinacionalkan za 450 evrov na mejsec, si ne zaslüjži naziva občina ali država, liki se obej obnašata kak zvodnik šteri tretejra lastne državljane kak prostitutke ali prostitutke.

gost8 (ni preverjeno)

Tej naše občinare tudi lejko natejgne sakši šteri ma pet minut časa. Spoumnin se, pred lejti je župana občine Moravske Toplice natejgno "investitor" štei je obečavo ka de v Rimskoj čardi delo toplice. En keden so ga gostijli v hoteli, te se je pa izkazalo, ka človik nema niti evra. nej je mel niti za sobo v hoteli Ajda. Nemreš vörvati, ka naše občine vodijo takši nimacke, šteri vörvlejo, ka za 14 miljonov evrov lejko napraviš tovarno električnih autojov. Tesla je v svojo tovarno v kaliforniji vložo 7 miljard dolarov, tv Turnišči pa vörvlejo, ka se tou lejko napravi za 14 miljonov ???!!!

afta he (ni preverjeno)

Kaj se čudite ljudje božji. Ja v tej tovarni bodo delali električne avtoje (avteke) za deco, na katerih se bodo lahko vozili v luna parkih. Nepa prave za na cesto. Zato samo 14 mio. Pa še država bo sofinancirala. Zadnjič se tudi slišal da bo eno podjetje iz našega konca za postavitev logističnega centra dobilo 6 mio. nepovratnih sredstev. Da ni slučajno to tukaj, ki ga omenjate.

Gost4635 (ni preverjeno)

Namesto ka bi kak novinarji raziskali resnico, obljavljate ta nateg, za 14 miljonov lejko napravijo tovarno avtomobilčkov ka do na trejzinon pa miklošovon senji odavali.

Godžiro (ni preverjeno)

Kje , le kje so raziskovalni novinarji na sobotainfo , aja očitno se še niso izlegli iz .... , pa ne bi nadaljeval

frankeštajn (ni preverjeno)

A ni že na začetku bilo povedano, da se gre za ELEKTRIČNA VOZILA , kar je širok pojem, npr. mini avtobusi na letališčih, vozila za prevoz oseb in blaga v omejenem območju gibanja in podobno ...

postaja (ni preverjeno)

Koliko delavcev so že poslali na usposablanje v tujino ?

njiva osrdek (ni preverjeno)

To do delali avtoje za luna parke ?

tuo91834

To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje. Prvi mesec sem prejel 29736 USD za delo 3 ure na dan. Začel sem pred štirimi meseci in takoj domov odnesel vsaj 7835 do 9454 dolarjev na teden.

------- >>>>> www.Trade46.Com

Balubalu (ni preverjeno)

Borut, iskreno upam, da ti ta projekt uspe. Držim pesti!!!

steroid 2.0 (ni preverjeno)

Hudo ... "obljublja" ... haha. Se beremo čez kakšno leto ali dve ;)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice