Opozicijske LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so danes vložile v tem mandatu že drugo interpelacijo ministra Aleša Hojsa, ki so jo zasnovali v Levici.

Opozicijske stranke med drugim ministru Alešu Hojsu očitajo odgovornost za soustvarjanje izrednih razmer v državi in policijsko nasilje, pa tudi ponižujoč, ignorantski in nestrokovni odnos do splošne in strokovne javnosti.

Kot je ob napovedi vložitve interpelacije v izjavi za medije dejal poslanec Levice Matej T. Vatovec, Hojsu očitajo odgovornost za ustvarjanje izrednih razmer v državi. »S svojim delovanjem tako vlada kot ministrstvo za notranje zadeve aktivno spodbujata nemire v državi in ustvarjata klimo, ki postaja vse bolj nevzdržna,« je navedel.

Ob tem Hojsu očitajo še politizacijo in militarizacijo policije ter vprašljivo povečanje represije nad protestniki, je dejal poslanec. Osnutek interpelacije Hojsa bremeni tudi odgovornosti za protiustavno omejevanje človekovih pravic z nepravilnim izvajanjem 9. člena zakona o nalogah in pooblastilih policije.

Opozarjajo tudi, da velika verjetnost hujših kršitev javnega reda ne more biti zadosten razlog za tako široko omejevanje človekovih pravic na delu ozemlja Slovenije.

Po objavi posnetka, na katerem naj bi okoljski minister Andrej Vizjak svetoval podjetniku Bojanu Petanu, kako se izogniti plačilu davka, Hojsu očitajo tudi, da je sodeloval pri kaznivem dejanju, saj je sam priznal, da je vedel za te Vizjakove izjave.

Hojs je na Twitterju namreč zapisal, da mu je bil več let star prisluh ministra Vizjaka predstavljen že pred časom, z opozorilom, da bo ob pravem času predvajan in uporabljen za rušenje njega in vlade. V Levici menijo, da bi moral Hojs naznaniti kaznivo dejanje.

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
someone1 (nepreverjen)

Nešče je tu brez pameti. Najprle organizejra neprijavljene proteste, te pa za to dejanje obtužuje ministra. KUL ovci vi ste na žalost brez pameti. Vsaki teden izumite novo nepotrebno afero. Namesto ka bi začali delati v dobro liden. S temi protesti normalni liden samo povzročate probleme. KUL sramota Slovenije.

gost81 (nepreverjen)

izgredi na protestih so bili splanirani in to je jasno kot beli dan . Delovanje policije z vodnim topom in solzilci ki so jih metali vse povprek pa tudi presega meje dobrega okusa, da objave JJ-a ki je na svoj twitter račun naložil sliko iz spopada green dragonsov izpred 10 let. Hvala bogu da so volitve in se JJ-a, Hojsa in podobnih rešimo. Čas je za sveže obraze pa naj bodo to levi ali desni.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Tako je (nepreverjen)

TAKO JE KONČO SMO VAS SPREGLEDALI.
REŠITELJE SLOVENIJE KO SE BOSTE NAVELIČALI EN DRUGEGA PA BOSTE SPET ODSTOPILI KOT PRVIČ.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

tuncika

Hojs je največja "zvezda" aktualne vlade, mali bogec. Po karieri se bo podal v svet Holivuda, lahko ga boste občudovali še leta in leta.

Hdhifcc (nepreverjen)

KORONA NATEG IN PREVARA NAJVEČJI KRIMINALCI SO PA POLITIKI!

Vüjaš (nepreverjen)

Hojsa so doubili ka je v glavnon policijskon štabi sedo med tistimi demonstracijami gda je policija praznila skladišča staroga solzilca. In te opica Hojs izjavi ka je on biu tan, samo je nej koordinejro pa zapovedavo ka naj mečejo solzilec vse povprek po LJ. Seveda ka je nej, on je prišo ta s kokicami ka je iz prve vrste gledo policajsko katastrofo. Bokibogme ka mamo zdaj največje imbecile za inistre, še v propali Jugi so nej bili takši majmuni na oblasti kak so zdaj. Eden vejči idiot od drugo in vedno več kak izgledne tudi kriminalcov in lopovov.

Opala , (nepreverjen)

Ti pa si tele od teleta , ka te širiš laži , prekleti lažnivec cotasti , što je koga dobo.

Čefur (nepreverjen)

tij Vüjaš si redni sklepani norček.

necepec (nepreverjen)

Opala
čefur,

ka pa je vama!!! Edino vujaš je pravi komentar napiso!!

Iznajdljivi levaki (nepreverjen)

Saj se več ničemer ne čudim: na Hojsa so prilepili vse, kar jim pride na misel. Kriv je za proteste, pa za solzivec, pa poškodovane avtomobile, pa za zaprtje danes npr. Slovenske ceste (ulice)...
Sedaj pa še Vizjak: razen predsednika KPK-ja, kateri je nekajkrat povdaril, da "če"je posnetek resničen, nemontiran, bi se moralo...
En butalasti Nemec takoj zahteva odstop, pa odgovornost in ne vem še kaj.
Na plan je tudi privlekel, da je bil celotni državni vrh pri policiji in so usmerjali njeno delovanje. Pa ubogi, tumpasti Nemec ne ve, kaj je državni vrh: to so naslednji predsedniki: vlade, države, državnega sveta in državnega zbora. Vsaj za tri lahko tudi jaz rečem, da tam niso bili: predsednik države Pahor, predsednik državnega sveta Kovšca in predsednik državnega zbora Zorčič.
Zadnjič je tudi ta radikalni Nemec žugal s prstom proti predstavniku policije Olaju. Četudi bi imel prav, se to zaradi bontona ne dela! Seveda se on vulgarno ne obnaša, komunicira normalno ipd... Njim, levakom je pač vse dovoljeno!
Upam, da danes policija raztera to bando lenuhov, aktivistov, preplačanih univerzitetnih profesorjev, neuspešnih pisateljev, nepoznanih glasbenikov oz. vsaj mislijo, da so glasbeniki, kot je to Čordić. Aja, je kdo pred temi protesti sploh vedel, kdo je Jenull?

necepec (nepreverjen)

zgornjemu:
vse dovoljeno je SDS sekti!! Kak se obnašajo, ka twitajo - ge je pa tu bonton????

In reply to by Iznajdljivi levaki (nepreverjen)

PROTI opoziciji (nepreverjen)

muslomarxistoteroristov arapskega porekla

ED (nepreverjen)

KUL in njihovimi podpornik, tako ste levi pa plitvi, da se mi naravnost smilite. Zadnje čase se nad vami, ko vas
poslušam, oziroma prebiram, sploh več ne hudujem. Obratno: smejé vas poslušam, se zraven zabavam kot
sem se včasih ob Serpentinšku (Marjanu), preden je stopil v čevlje vašega vrhunskega politika.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice