Odsek ceste na Noršinski ulici je že nekaj časa v izredno slabem stanju, ki se zaradi prometne obremenjenosti samo še slabša.

V uredništvu Sobotainfo smo prejeli pismo zaskrbljene bralke, ki se sprašuje, kdo je odgovoren za 'katastrofalno' stanje ceste na relaciji Murska Sobota - Noršinci in od Noršinske ulice do naselja Rakičan ter ali se bo vendarle pristopilo k prepotrebni obnovi in ureditvi kolesarske steze, saj da je na tej relaciji veliko kolesarjev.

Cesta pod soboško občino

Stanje navedene ceste je lokalnemu prebivalstvu zagotovo dobro znano, saj je problematika prisotna že precej časa, hkrati pa gre za prometno dokaj pomembni cesti.

Kot smo preverili, je upravljavec in lastnik ceste od Noršinske ulice do prometnega znaka, ki označuje naselje Noršinci, Mestna občina Murska Sobota, in sicer v dolžini 2550 metrov. Ravno tako je soboška občina odgovorna za odsek ceste od Noršinske do naselja Rakičan.

Večletni projekt vreden 1,5 milijona evra

Kot so nam sporočili iz Mestne občine Murska Sobota, sta odsek lokalne ceste Murska Sobota – Noršinci, od Srednje ekonomske šole do občinske meje z Občino Moravske Toplice in odsek ceste od Noršinske do naselja Rakičan (vključno z dotrajanim betonsko – kovinsko – lesenim mostom) predvidena za celovito obnovo z izgradnjo manjkajoče kolesarske in peščeve infrastrukture.

"Gre za obsežen večletni projekt, ki je ocenjen na okoli 1,5 milijona evra in je odvisen od sofinanciranja z evropskimi sredstvi ter se bo izvajal predvidoma v več fazah. Prav tako se projekt usklajuje s traso in ureditvami v okviru vzhodne obvoznice, s katero se bo Noršinska cesta križala v krožišču v bližini Ekonomske šole.

Tudi MOMS vodi projekt med prioritetnimi občinskimi projekti na področju cestne infrastrukture in trajnostne mobilnosti in je uvrščen v Načrt razvojnih programov Mestne občine Murska Sobota," pravijo v soboški občini in dodajajo, da stremijo k čim hitrejši izvedbi projekta, a je le ta odvisen od evropskih sredstev, zato iščejo možnosti za sofinanciranje še v tej finančni perspektivi.

Soboška občina in Občina Moravske Toplice z roko v roki?

Glede na to, da je v okviru sanacije predvidena tudi gradnja kolesarske steze, pa si v soboški občini želijo, da bi bila kolesarska in cestna povezava vzpostavljena po celotni trasi, zato so že pristopili k pogovorom s sosednjo občino Moravske Toplice.

"Tudi sami si želimo, da bi bila kvalitetna kolesarska povezava vzpostavljena z Občino Moravske Toplice vse do naselja Moravske Toplice, tudi po tej strani. V kolikor bo to možno, glede na pravila evropskih projektov, nimamo nobenih zadržkov, da se kolesarska povezava izvede v skupnem projektu," še pravijo glede sodelovanje s sosednjo občino. 

Za izdelavo projektne dokumentacije imajo sicer v letošnjem proračunu planiranih 45.000 evrov, dinamika izvedbe celotnega projekta pa bo odvisna predvsem od evropskih sredstev, še poudarjajo v kabinetu župana. 

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SRAMOTA ZA M… (nepreverjen)

Ta cesta je sramota za občino Sobota že več kot 20 let in ni res da ni denarja samo je stvar prioritete - nujnosti, v tem času so prekapali Slovensko ulico že 3 x in delali vse ostale ne nujne pizdarije na tej obremenjeni cesti pa zaradi slabega stanja vozišča postavljali omejitve na 30 in 50 km/h. Tu se kaže odnos občine, ki se jim jebe kako se bodo ljudje pripeljali v MS, da ne govorim o varnosti kolesarjev. SKRATKA SRAMOTA.

gnom (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

In ti se zdaj po 20. letih počutiš poklicanoga ka nas razsvetliš s to tematiko? Ge si biu teh 20. let? V 20. letih se je v Soboti menjalo več županov? Si na keroga naslovil tvoje nezadovoljstvo? Točno gnes si se spoumno vsen javno pokazati svoj veleum? Bravo ti, zdaj de se sigurno cesta prlej popravila.

In reply to by SRAMOTA ZA M… (nepreverjen)

ZA gnom (nepreverjen)

Vidiš, zaradi takih ritolizcev kak si tij je vse v p....... m....... Ka se pa tiče opozarjanja, ne 20 let najmanj 30 let opozarjamo na to problematiko, pa misliš, da se koga kaj prime. Kaj dela občinski svet vsa leta ? spijo pa roke dvigajo, samo da izpolnijo želje županom, vsem v tem času, za razne "spomenike" ki nikomur ne služijo. Prevozil sem celo Evropo pa bokibogme tak slabe ceste ne najdeš, mene če bi bil sobočanec bi me bilo pošteno sram.

In reply to by gnom (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Nekatere sramota ne boli ker imajo debelo kožo.

gnom (nepreverjen)

Tou iz prve roke gučiš?

In reply to by afta he (nepreverjen)

AudiS6 (nepreverjen)

Pri nas so vse ceste v k...i.Malo poglednite tüj cesta Krog Gradišče.Še üjša od poljske ceste.Ja rejsan sploj nega interesa za državljane.Samo da so volitve.Te pa malo zakrpajo z süjin asfalton pa je tou tou.Za nas je dobro tak.

cestao.. (nepreverjen)

Za Jankovičevih odpisanioh 8 milijonov, lahko uredijo 5 takih projketov, v enem letu. Bogata smo mi država, samo veliko jih javno krade in se preserava od proračuna.

Joze45 (nepreverjen)

Sramota je tude cesta mimo expanoja in tusa, prav sram me je bilo ko se je kak turist al kdo pripeljal prvic v ms pa se ni bilo obvoznice.

didgeridoo

Mah tau plaudijo sakšo leto en članek na tau temo, ka de jo trbelo sanejrati ka je smrtno nevarna, pa ka trbej projekt napraviti, pa ka nekše pejneze trbej od nekec dobiti pa bla bla bla skaus eno taisto, zgodi se pa tak nika nej. Takka rajši tiho bojte pa ne pišite sakšo leto enoteisto zgodbo, ka si samo bruko delate!!! Cesta pa še izdak razpada (oz. je že razpadnola do konca), napravilo se pa še izdak nika neje, pa še dugo niti nika nede stoga!

Mjas12 (nepreverjen)

Upam da bo projekt cimprej izpeljan. Kolesarska steza je tu res nujno potrebna, ker je za kolesarje izredno nevarna.

čudo (nepreverjen)

Ta projekt se verjetno ne bo tako hitro izplejal dokler ne bo kakšnbe smrtne žrtve ali kakšne večje nesreče. Namesto da troši župan sredstva na expano in ulice ki niso nujno potrebne bi lahko denar namenil za ta projekt. čakati skozi na evropska sredstva je metanje peska v obraz občanov

mrdonja (nepreverjen)

Kdaj pa pride na vrsto obnova ceste od Murske skozi Markišavce ? Posebej pa še prepoved vožnje vlačilcem ,kateri vozijo v Puconce predvsem pa omejitev hitrosti za osebna vozila ko nekateri vozijo skozi vas 80----90 km /h ?

Zvc (nepreverjen)

Ka pa cesta Sobota-Markisavci?

JaPaka (nepreverjen)

Zakoj so vnaprej like pa dislike?

nevem (nepreverjen)

kapa sobota-gederovci cesta? hahahaha.............. ce bi clovik peski sou po toj ceste bi se na vsake 2 metra spotekno.. pa ka 2 metra.. na vsakon koraki bi se spotikau :D cuda...

fonzekk (nepreverjen)

v "obsežnem večletnem projektu" so Hrvati naredili pol avtocest na Hrvaškem in bodo most na Pelješac. Mi pa z navadne ceste delamo cirkus. In še razmišljajo, če bi zraven naredili kolesarsko stezo, ker se je treba dogovarjati z Občino Moravske Toplice? Že po tem se vidi, da to ni prioriteta in da samo iščejo izgovore za odlaganje. In res je, cesta od Merkurja do Markišavec je tudi v katastrofalnem stanju. Kolesarska pa je bila od občine obljubljena že za leto 2017.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice