Moravskotopliška občina pristopila k sanaciji ceste, polne kolesnic, grbin in razpok.

Lokalna cesta Gančani – Bogojina, ki z avtocesto povezuje enega naših turističnih biserov in jo poleg lokalnih prebivalcev uporabljajo tudi številni turisti, je že lep čas klicala po prenovi. Lastita si jo občini Beltinci in Moravske Toplice, pri čemer je v obupnem stanju do nedavnega bil predvsem odsek, ki spada pod slednjo.

Med drugim so prometne površine tam obremenjene s tovornimi vozili, saj se v bližini nahaja tudi gramoznica Ivanci, s katero upravlja Pomgrad. Raba je tako močno načela vozišče, ki je predvsem zaradi globokih kolesnic ob srečanju dveh vozil bilo zelo nevarno. Zaradi tega so bili kot začasna rešitev postavljeni celo prometni znaki, ki omejujejo hitrost.

Občina v najnujnejša sanacijska dela, zaključena bodo do konca tedna

Občini ceste doslej naj ne bi popravljali, saj si želita, da se omenjena cesta prekategorizira iz lokalne v državno, s čimer bi skrb zanjo prevzela država. A po našem pisanju so se pristojni le zganili. Kot so nas opozorili bralci, so na omenjeni relaciji končno stekla sanacijska dela.

Na Občino Moravske Toplice smo naslovili vprašanje, kdo sta investitor in naročnik del. Po pojasnilih pristojnih izvajajo najnujnejša sanacijska dela poškodovanega robnega pasu ceste na odseku od konca naselja Bogojina do mostu čez potok Lipnica, v dolžini približno 1000 metrov

»Investitor je Občina Moravske Toplice. Dela izvaja JKP Čista narava d.o.o.,« odgovarjajo v moravski občini.

Ob tem dodajajo, da bodo dela končana predvidoma ta petek, 27. septembra.

Komentarji (6)

okinava (ni preverjeno)

Saj zima bo naredila svoj na tem krpanju in spet bo nekdo dobil delo

dprej (ni preverjeno)

potrebna je celotna prenova, ne samo delno krpanje robov.

muraII (ni preverjeno)

To bi tak pomgrad mogel gratis naredite, uni so jo vničile s prežmetnini šleperami

Mi (ni preverjeno)

Ka delajo z cestame v Prekmurje je Velka žalost.Tude cesta Crnelavec do avstrijske granice je v obupnem stanju isto so jo samo dokrpavale pa nika popravele lüknja na lüknje glavno ka so napravele v Gederovcaj krožišče. Nujno je popravete ceste ge je velke promet sakse den ka nedo lüknjaste pa nej samo krpate nego na novo asvalt po celoj ceste potegnote. Tou ka ste vrgle pejneze v tou garažo na kamesnici je za vsako obsodbo.Kome ste plačale te projekt pa nekome prek vrste kere nema pojma ka paše v taksen naravne okoles poglednete kamešnice v Avstrije ge so delale z pametjo, okusno z puno manjšimi vlaganji ge je skouz puno lidi, gde so mislele tüde na senco ka je logično na taksneh kopališčih ka se človek celo z deco lejko skrije pred suncon pri 35°C. Totalno zgrešeni projekt! Tou ka ste zapravele za tou sranje bi rajse napravele na kamešnice za male pejneze pa ka bi bilo u uporabno dosta 30% od toga ka smo plačale za tou neuporabno brezvezno garažo oveh 70% pa za ceste kere so nujno potrebne popolne obnove. Ale te gospodje kere so že itak puni pejnez nebi mogle punete svojih žepov od nas srmakov kerenejsmo pitane za nika gda se kaj dela na našoj zemle pa bi tuđe za taksne stvari mogli bite seznanjen KA se dela, kama ide pejnez, kelko košta projekt v našoj obcene tudi neksne glas bi mogle date naključno izbrane obcane kere nejso v tek skorumpiranih občinskih pametnjakovičeh kere odejo na seje samo zaradi pejnez za kere so plačane po čase in jih zavlačujejo ka dobijo več izplačila tan jih pa 3/4 žeja, spi na konce pa nemajo pojma ka so sprejele pa zakoj so podpisale. Sramota ka se dogaja tü v Prekmurje delajo z lidmi ka scejo vej znajo ka se nisce nede buno te gda trbej sigdar se guci najbole razpravla tan ge nema niksnoga haska ka bi lejko kaj spremenili za boukse življenje, sobivanje nas vseh v našon prečudoviton Prekmurje. L. P.

čarni vrag (ni preverjeno)

Nekda smo asfaltirali cele ceste pa te priredili veselico z govori in zastavami. Jedlo se je in pilo, vino je teklo v potokih. Na žalost je to bilo v socializmi. Gnes v takoimenovani demokraciji pa ceste samo krpamo ali pa še to nej, pijače in jedače več nega. Bojijo se ka se bodo ljudje med seov požrli. Iz daljave se sliši Šarčevo nakladanje- menda nam gre odlično.

žnj (ni preverjeno)

Sanacija je baje strokovna beseda za flikanje.

Starejše novice