Foto: Jure Banfi
Nogometaši Mure se danes iz Turčije vračajo v Prekmurje, Damir Čontala pa je pred klubsko kamero še pred povratkom domov ocenil priprave. Strateg Sobočanov pravi, da je ekipa pripravljena na prvenstvo.

Dnipro-1, vodilni klub ukrajinskega prvenstva, ki za pet točk beži Šahtarju in Dinamu, je bil včeraj še zadnji tekmec Mure na pripravah v Turčiji.

Črno-beli so povedli z enajstmetrovko Nikole Petkovića, Ukrajinci pa so do preobrata prišli z goloma v končnici obeh polčasov. Damir Čontala je bil kljub porazu zadovoljen s podobo, ki jo je prikazala enajsterica nogometašev.

»To je bila daleč najboljša tekma v pripravljalnem obdobju. Igralcem smo dali nekaj svežine in fantastično so oddelali tekmo. Potrebno se je zavedati, da je Dnipro vodilna ekipa ukrajinske lige, ki se je uvrstila v izločilne evropske boje. 

Z naše strani je bilo odlično, celotno tekmo smo odigrali z 11 igralci, brez menjav. Manjkala je le pika na i, rezultat, ki bi lahko bil pozitiven. Škoda prejetega zadetka iz prekinitve, vseeno pa je to pot. 

Od začetke tekme smo pokazali pravo agresivnost in drznost, upali smo igrati in visoko stisniti renomiranega nasprotnika. To moramo prenesti v prvenstvo. 

Prepričan sem, da bomo izpolnili zastavljene cilje, če bomo to energijo, pristopom, taktično disciplino in drznostjo igrali tudi v prvenstvu,« je dober teden pred gostovanjem v knežjem mestu dejal trener Mure.

Zadovoljen s pripravami, med novinci izpostavil Zličića in Tripija

»Večino nalog smo izpolnili, ostaja nam še dober teden za malenkosti. Vse skupaj bomo skušali še malce dvigniti in se pripraviti na prvega nasprotnika. V celoti gledano so bile priprave odlične, prvih osem, devet dni nam je služilo tudi vreme, potem je nekajkrat nagajal veter. 

Vse ne more biti idealno, smo pa izpeljali večino tega, kar smo si zadali. Ekipa je pripravljena na prvenstvo in lahko si želimo čimprejšnjega začetka,« Čontala ocenjuje drugo zimsko pripravljalno obdobje v vlogi glavnega trenerja.

Čeprav je ob koncu jesenskega dela sezone dejal, da si želi treh, štirih novincev, je bilo kadrovskih rošad v moštvu malce več. Kot smo že pisali, je bilo največ sprememb v zvezni vrsti črno-belih.

Čontala je med novinci izpostavil Lazarja Zličića in Filippa Tripija, ki sta po njegovih besedah na srečanju z Dniprom pokazala, da sta že zdaj izredni okrepitvi in dodana vrednost ekipi. 

Ostali, ki so se Muri pridružili to zimo, so še v fazi prilagajanja, na meji ekipe, mesto pa si bodo morali izboriti na tekmah in treningih. Opozoril je tudi na povratek Kobieja Morrisa in Nikole Petkovića, ki sta se na igrišča vrnila po poškodbi.

Sledi priprava na gostovanje v Celju

»Prepričan sem, da bo rezultat pozitiven, če prenesemo to podobo v tekmo s Celjem. Takrat bomo imeli tudi možnost igralcev s klopi, ki jih danes nismo uporabili, saj smo hoteli celotni enajsterici nameniti 90 minut igre. Klop bo dodana vrednost za trenutke, ko se bo tekma lomila, saj bomo lahko s tem držali tempo. 

V prihodnjih dneh nas čaka predvsem taktična priprava na nasprotnika. Delno se bomo prilagodili, v osnovi pa moramo ostati pri tem, kar si sami želimo v igri. Biti moramo agresivni in postavljeni visoko, hitro prihajati do posesti in biti mirni z žogo v posesti,« je Čontala še dejal pred klubsko kamero.

Nogometaše po povratku v domovino čaka prosta sobota, pred nadaljevanjem državnega prvenstva pa je za torek načrtovana še zadnja pripravljalna tekma, nasprotnik bo ekipa Aluminija.

Ne pozabite pa, da si lahko že zdaj zagotovite vstopnico za prihajajoči spopad s Celjani.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
yyyyyyy (nepreverjen)
alojzios (nepreverjen)

kak si v pijzde lejko zadovolen z pripravami pa ene tekme prijatelske ti je nej uspelo dobiti..

pomurc (nepreverjen)

Kdo pa de gole dajal?? Realizacijo več kak očitno niste popravili, spet bo en kup remijev v prvenstvi, 5. ali 6. mesto v ligi je naša realnost.

gg (nepreverjen)

Zadovoljen, 2 gola smo dali, niti ene tekme zmagali, tak de ziher slo vrhunsko vse, maksimalno 3 tekme ma še kak trener Mure, vupan ka nede razpad sistema v Celji ob takšni podpori kak se napoveduvle..

Doktor55 (nepreverjen)

Te clovek sam sebi verjame

Nouta (nepreverjen)

Nej, tou so ga Mahnič in Grims gor napelali ! Ka bi uni radi prišli v Muro.

In reply to by Doktor55 (nepreverjen)

hjebofuzbal (nepreverjen)

čudno bi bilo če ne bi bili pripravljeni za prvenstvo ker so za to glih bili na pripravah da se pripravijo za prvenstvo...haha..trenerska izjava leta

kramplopata (nepreverjen)

On je tak z vsem zadovoljen dukeč ne dobij petarde

Tkl (nepreverjen)

Kdaj si pa bil nezadovoljen?Vedno vidiš napredek,.....klub pa tone. Imamo 6 tujcev od katerih lahko špilajo samo trije. To je pa premišljeno kadrovanje, na ravni Čontale in Rajbarja. Aja pa še dva tujca sta v Beltincih. Skupno 8 na plačilnoj listi. Domače pa tirate iz kluba oziroma jim drugače uničujete kariere.

čarni vrag (nepreverjen)

Osem tujcev na plačilni listi. Pranje denarja.

In reply to by Tkl (nepreverjen)

Ace info lažič (nepreverjen)

Glejte vsega je enkrat konec.

Starejše novice