V pomurskem obratu podjetja Wolford, avstrijskega proizvajalca perila in nogavic višjega cenovnega razreda, naj bi bilo v zadnjih dneh odpuščenih več deset delavcev. Preverili smo, ali govorice držijo.

Podjetje Wolford, avstrijski tekstilni proizvajalec nogavic, bodijev in spodnjega perila ter ženskih oblačil in dodatkov, ki je leta 2010 podpisal pogodbo o nakupu zemljišča v soboški severni obrtno industrijski coni, tu zdaj deluje že 13 let.

V minulih letih so se uveljavili kot eden vlečnih konjev regije, v zadnjih dneh pa se pojavljajo informacije o odpuščanju delavcev.

Po informacijah Sobotainfo naj bi se odpuščanje delavcev pričelo s prejšnjim tednom, službo naj bi po zanesljivih informacijah uredništva izgubilo več deset zaposlenih.

Odpuščanja zaposlenih so potrdili 

S podjetja Wolford so za Sobotainfo sicer potrdili informacije o odpuščanju delavcev, vendar so bili z odgovori zelo skromni.

»V povezavi z globalnim prestrukturiranjem skupine Wolford z namenom nujnih prihrankov pri stroških poslovanja in kadrovskem področju je bil iz poslovnih razlogov neizogiben razhod z zaposlenimi,« je zapisal Jani Polanšček iz podjetja Wolford.

Števila zaposlenih, ki so jih odslovili, niso razkrili.

Na zavodu za zaposlovanje zabeležili štiri prijave v evidenco registriranih brezposelnih 

Za dodatne informacije smo se obrnili na murskosoboško enoto zavoda za zaposlovanje.

»Med novo prijavljenimi v mesecu januarju 2023 so bile štiri osebe, katerih zadnji delodajalec je bilo podjetje Wolford proizvodnja in trgovina,« je potrdila vodja urada Stanislava Perčič.

Odpuščanja delavcev z podjetja Wolford niso želeli dodatno komentirati: »Množičnih odpuščanj v podjetju ne morem komentirati, saj nimamo nobenih podatkov o nameravani odpovedi pogodb.«

Komentarji (40)

Takjeto (ni preverjeno)

Tudi Xal in Spar!

anton77 (ni preverjeno)

Pardon, Spar ne odpujšča, nego ga delavci zapujščajo, nouvi pa za takše pejneze pa odnose nemajo interesa, razumlijvo....

In reply to by Takjeto (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

...kak de pa z našimi penzijami?...

Poliy (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Gda si glup kak ti, te pac taksne spitavles.

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

...najlepše je gda san sebi odgovorijš na "glupi" komentar"...

In reply to by Poliy (ni preverjeno)

misk (ni preverjeno)

Nede jih več se ukinejo

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

Gorički ancug (ni preverjeno)

Velki naslov, deset odstavkov prazne tipkarije, ena slika, ena tabela pa dve reklami in nobene sledi o kakršnikoli vsebini, kera bi dala bar nekšo informacijo, novico, ... kakoli novoga, pomembnoga,
Resno katastrofa od medija ... pa ka za vraga mate to ene plitvine najete, ka van pišejo prispevke, bljak bljak

. (ni preverjeno)

Čudno ka so onli fense nikaj nej omenili.

In reply to by Gorički ancug (ni preverjeno)

Pohanis (ni preverjeno)

Dajte že enkrat v MS pripeljajte nekšne investitorje ka so še kaj drugo kak tovarne.

Gost#3 (ni preverjeno)

Žal računati na tujce/tuji kapital je enako igranju lota. Zakaj se ne povabi nazaj lokalno prebivalstvo/študente, da napravijo podjetja tu; delo na daljavo/internet to omogoča. Problem je kaj mladim , poleg biznisa ponuja okolje, kaj dogaja...res je, imamo lepo okolje, manj stresa (logistika), manjše/nižje stroške...problem trenutne industrije je nizka dodana vrednost, iskanje poceni delovne sile (nazadovanje zaradi "samo" lokalne usmerjenosti, brez ambicij po tujih trgih in višjih prihodkih), s tem kadrovska podhranjenost, po drugi strani pa pohlep in nekaznovanje korupcije in kriminala vseh oblik. Zato capljamo za višjim standardom npr. Osrednje Slovenije...tuje/ sosedovo je vredno več...lahko bi se učili os Avstrijcev...pa ne. Torej, verjeti vase, svoje sposobnosti, narediti z "lokalnimi" bankami boljše poslovno okolje in youngsterji bodo prišli. Zakaj imajo Prek-Po-/murska podjetja sedeže v Lj? PGZ naj da v LJ prostore za pomurska podjetja v Lj za sestankovanja, podjetja pa naj imajo sedeže/centrale v Pomurju. Ne mi govoriti, da je to neugodno...call centri so lahko tudi v Vučji gomili. Na zalogi imam še več predlogov...but who am I to judge.

In reply to by Pohanis (ni preverjeno)

DE&I (ni preverjeno)

Slabi časi se zgrinjajo nad nas. Najštevilčnejša generacija t.i. "Baby boom" počasi zapušča trg dela, vse generacije za njo bodo številčno bistveno manjše. Pričakuje se pomanjkanje delavcev ali kar je še najverjetnejše krčenje gospodarstva. Na slabi strani poleg Slovenije tudi naš največji partner Nemčija kar je še dodaten minus za Slovenijo.

slabo to (ni preverjeno)

tak de v medicopi, samo tan do delavci odisli sami,ka podlunsek da samo minimalno vse, lani niti bozicnice nej bilo,samo ka on pospravo kar nekaj miljonov v zep

123x (ni preverjeno)

glavno ka un 5x na den lejče z eroplanon in zvočno terorizejra narod ...

In reply to by slabo to (ni preverjeno)

Vježbajpizdati… (ni preverjeno)

Dela ko se jebe samo večini ni za delo.

Šljakač (ni preverjeno)

Dokejč de plača 850 eur, socijalna podpora pa malo menje je rejsan za premislete če se splača delate. Penzija za 40 lejt rintanja 650 eur. Nega tű nikše logike. Te se paše predstavnik penzijonistov na tv pohvali z 4000 eur penzije in pravi ka njeme je dobro, ostali se pa naj ne pritožujejo.

In reply to by Vježbajpizdati… (ni preverjeno)

Nauri si ali ka (ni preverjeno)

Minimalna plača je 880€ neto + prevozni stroški + plačana malica + regres... tau nanese dosta več kak je najvekša socialna 440€!

In reply to by Šljakač (ni preverjeno)

Šljakač (ni preverjeno)

Tij samo delaj za tou plačo pa boj vesejle pa pameten. Varstveni je 580 eur. Prevoz pa malica je nej plača.

In reply to by Nauri si ali ka (ni preverjeno)

uslužbenec CSD-ja (ni preverjeno)

Največja socialna je 421,89 EUR !

In reply to by Nauri si ali ka (ni preverjeno)

Jazpati (ni preverjeno)

Prevozne stroške ne računaj ker jih porabiš malica isto regres isto šteje se samo NETO PLACA ZA DELO ki ga narediš v 1 mesecu

In reply to by Nauri si ali ka (ni preverjeno)

Jack000000 (ni preverjeno)

Ja malico kar računaj.. žret ti dajo če delaš, na socialni pa ne. torej je to plus.

In reply to by Jazpati (ni preverjeno)

Sokrates (ni preverjeno)

Tau ste se zvolile, ja ne zdaj rade

In reply to by Šljakač (ni preverjeno)

Sokrates (ni preverjeno)

Ka be zdaj rade

In reply to by Sokrates (ni preverjeno)

Juhica (ni preverjeno)

Menedžerji ne vedo, kako optimizirati proizvodnjo, zato odpustijo ljudi, da zmanjšajo odhodke. Stroški pa ostajajo...do naslednjega odpuščanja. Dokler ne gredo v stečaj, uspešni menedžerji pa v drugo podjetje voditi naslednje podjetje na poti k uspehu....

czd (ni preverjeno)

Tak kak so v termah Radenci bili pametni pa so odpustli reševalce ,kateri so pa zdaj dobili tožbo za nedovoljeno odpuščanje.

98989 (ni preverjeno)

zdaj odpuščajo,za polleta pa do zaposlovali in zato vlekli velike subvencije od države,vedno iste finte.Tudi xsall je tak.

mehmeh (ni preverjeno)

To ka jih je nekaj na zavod prišlo še ne pove kaj dosti. Ker marsikeri brezposelni se sploj ne prijavi na zavod. Ker če ne dobi nadomestila ali mu socialna ne pripada zaradi "previskih" dohodkov zakonca ali partnerja, potem zavod ne hasne kaj dosti. Ali dobro. Sobotainfo pač. Tu nemreš pričakovati kaj dosti relevantnih informacij. Razen če ščejš odpreti račun na onlyfans. Za to področje pa so rejsan velki poznavalci.

iscemzaposlitev (ni preverjeno)

Stoj zna kak je kaj na Megras u ? Tam so božičnice?

Opazovalka (ni preverjeno)

Clanek brez repa in glave, bole ka ostaneta na nivoji zute stampe in ka talate nasvete kak sluziti z onlyfans 😝😝😝😝

enkurctebriga (ni preverjeno)

ISTO SRANJE KAK XAL… zeme delavce prek zavoda ka pokasera, tepa ko jebe delavca, PFUJ JODLARI! IN TAKSI PISARNISKI KA TO PODPERAJO!

Ficho81 (ni preverjeno)

Tij lejko nazáj v socializem ideš delat,ka se spočineš!Država je kriva,ka mamo takše plače,nej jodlari!Si odo protestejrat 1.2.?? Dokeč de kučkojova banda 40% provizije pri fsej državnij poslaj mejla,de tak!

In reply to by enkurctebriga (ni preverjeno)

Gost#3 (ni preverjeno)

Kriva je država s subvencijami...pogoje je treba zaostriti...ko enkrat izkoristiš slednje, naslednjih xy let pač ne moreš dobiti naslednje. Ne morejo po preteku subvencije odpustiti ljudi in jih čez dan, mesec ali 2 znova zaposliti s subvencijo. To izigravanje sistema bi bilo potrebno v osnovi ukiniti. Enako s socialnimi podporami. So upravičeni primeri za katere lahko ostanejo, vse ostale, tudi ali predvsem tiste, ki se sklicujejo na določene "politično korektne manjšinske" kategorije, ki z realnimi dejstvi nimajo povezave, pa ukiniti. Tudi preverjanje in sankcije tistih, ki poskušajo izigravati sistem je treba ostro sankcionirati. Ne zaradi njih, ampak zaradi tistih, ki delajo in nimajo od tega nič več.

In reply to by enkurctebriga (ni preverjeno)

Proizvodnja (ni preverjeno)

V nasi drzavi je lepo biti zaposlen v JS, skoraj ni sans, da te odpustijo. V zasebno pa je na zalost tako, da ko ni dobicka ali dovol, takoj odpuscanje. Govorim iz izkusenj, kajti v kratkem de vec delavcev na zavodi iz razlicnih firm. Glavno, da vsi hocejo vecje place, vendar se vprasam, kje bomo vzeli, ce nas bo vec na cesti. Sreco z iskanjem sluzbe!

Sumič (ni preverjeno)

Zaj jih ge na zavodi eno par, da do pa končali odpovedni rok te de jih pa še coj 25 spadnulo. Naj inšpekcija preveri kelko so takše firme od zavoda mafnule.

Proizvodnja (ni preverjeno)

Brez veze, moj direktor izjavi, naloga od lastnika, vse dati kar predpusuje zakonodaja. Vendar je lastnik Bog i batina in pac gleda na dobicek. Lahko se odloci, da preseli proizvodnjo kljub dobicku. Sem pred nedavnim bral v Vestniku, da se proizvodnja kljub dobicku v Altrad Liv seli na Hrvasko. Tako je pac, ker so nas pokupili tujci.

In reply to by Sumič (ni preverjeno)

marija marija

A

Starset (ni preverjeno)

Pa kaj sedaj ovi indijec v Turniscu ze dela elektricne avtoje, ali je samo nategnil glupe lokalne politike za zemljisce??

Pohanis (ni preverjeno)

Varašanci so mislili ka so jackpot daubile z to investicijo

In reply to by Starset (ni preverjeno)

PRINC (ni preverjeno)

ŠTO UŽIVA NE DELA TAČKA.IN TO PASJA

Potni stroški (ni preverjeno)

Slovenija je ena redkih držav, katera ima takoimenovane potne stroške... V bolj naprednih državah je neto plača in to je to. Za mene so potni stroški del plače. Problem pri plačah je tudi bruto neto razlika. Za moje pojme prevelika.

mrbean (ni preverjeno)

Wolford spet odpušča

Starejše novice