Foto: Niko Časar
Bo imel pomurski nogomet v prihajajoči sezoni v 3. SNL vzhod dva svoja predstavnika? Če se bodo želeli Odranci med tretjeligaši pridružiti Ljutomeru, bodo morali slaviti v kvalifikacijah.

Že pred dnevi smo na Sobotainfo pisali, da se Nogometni klub Hotiza po osvojitvi Pomurske nogometne lige ne bo podal med tretjeligaše.

Prvaki Pomurske nogometne lige so si priigrali pravico napredovanje v 3. SNL vzhod, a je vodstvo kluba že pred časom razkrilo, da takšen scenarij ni realen. Ob višjem finančnem vložku v 3. SNL vzhod so glavno oviro predstavljali tudi licenčni predpisi, predvsem zahtevano število mlajših selekcij.

So pa priložnost z obema rokama zagrabili v Nogometnem klubu Odranci. Pri nekdanjem tretjeligašu so že pozimi napovedali, da se želijo vrniti v tretji razred slovenskega nogometa, zdaj pa je jasno, kakšna je pot povratka.

Drugouvrščeno ekipo Pomurske nogometne lige do preboja v 3. SNL vzhod ločijo kvalifikacije.

Dve tekmi s Šmartnim

Kdo vse bo v 3. SNL vzhod nastopal v naslednji sezoni? Posavje Krško je iz tekmovanja izstopilo že pozimi, Cirkulane pa niso prejele tekmovalne licence za sezono 2023/24, medtem ko se konjiška Dravinja seli med drugoligaše.

V vzhodni skupini tretje lige bo v sezoni 2023/23 nastopalo tudi Krško, ki je izpadlo iz 2. SNL, že zdaj pa so v tretjeligaški konkurenci nastopali ptujska Drava, Videm, Dobrovce, Rače, Podvinci, Brežice, Zavrč, Šampion in Ljutomer.

Mesto v 3. SNL vzhod sta si že priigrala prvaka lig MNZ Maribor in Ptuj, to sta Korotan Prevalje in Hajdina, v ligi MNZ Celje pa se je zgodil podoben primer kot v Pomurju. Naslov prvaka so osvojili nogometaši Žalca, ki pa ne bodo igrali med tretjeligaši, si pa to želijo pri drugouvrščenih Zrečah.

Tekmovalni pravilnik predvideva, da si pravico napredovanja zagotovi prvak lige, zato bodo za zadnji dve prosti mesti izpeljane kvalifikacije. V njih bodo ob Odrancih in Zrečah, ki sta zasedla drugo mesto v pomurski oziroma celjski ligi, nastopila še zdajšnja tretjeligaša Šmartno in Dravograd.

Žreb, ki je bil v prostorih MNZ Celje izveden nocoj malce po 20. uri, je odločil, da se bo zadnji Dravograd za ohranitev tretjeligaškega statusa udaril z Zrečami, Odranci pa bodo morali za vrnitev v tretji razred slovenskega nogometa premagati predzadnje Šmartno.

Prva tekma bo v soboto, 10. junija, ob 17:30 v Šmartnem ob Paki, povratna pa štiri dni kasneje, v sredo, ob 18. uri, v Odrancih.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Eden (nepreverjen)

Najbaukše navijače v preteklosti je mejla Čarda, ali enin je podpora klubu šla fejst na žijvce in je tista prava skupina razpadnola.
Dobro se zna što so krijvce..

Kuli (nepreverjen)

Ka beltinskih trikrat preprečenih nej blau? Ka bi malo "đehejali" :D "Đehej, zabi ta gul, ali ga pa jes prijdan k tvuji domu pa ti ga pukažan kak se ga špilej fuzbul"

Gost81 (nepreverjen)

No in te zdaj meni naj en objasni zakoj se tak na velko igralce placuje v pomurski ligi in te na konci kljub prvemi mesti nemas namena iti ligo višje?

RobertH66 (nepreverjen)

Vsakši klub v Pomurski ligi ima željo biti prvak,tudi NK Dokležovje bi rad bil prvak in zdaj se morejo boriti ka pridejo v to ligo....

In reply to by Gost81 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Odrance do preboja med tretjeligaše ločijo kvalifikacije, znano kdo bo tekmec v njih

Kinte kunta slovenščina. Sedi, cvek!

Starejše novice