FOTO: Jure Banfi
Mura je v minuli sezoni spisala zgodovino, saj je prvič zaigrala v skupinskem delu evropskih tekmovanj, letos pa so se črno-beli dokaj hitro poslovili od mednarodnega odra. Koliko so zaslužili?

Soboški nogometaši so v zgodovinski sezoni 2021/22 odigrali kar 14 evropskih preizkušnj, Mura pa je bila po Mariboru šele drugi slovenski predstavnik v skupinskem delu tekmovanj pod okriljem UEFA.

Zgolj uvrstitev v skupinski del lani ustanovljene UEFA Evropske konferenčne lige je proračun Mure obogatila za več kot 2,9 milijona evrov, skupni znesek nagrade Evropske nogometne zveze pa se je približal štirim milijonom evrov.

Senzacionalna zmaga na tekmi s Tottenhamom, ki je v Ljudskem vrtu padel po zadetkih Tomija Horvata in Amadeja Maroše, je soboškemu klubu prinesla 500 tisočakov.

Revidirano poročilo za leto 2021, ki ga je Nogometna šola Mura na svoji spletni strani objavila aprila, kaže, da je imel klub v minulem koledarskem letu skupaj 5,052.099 evrov prihodov. Odhodkov je bilo dobrih 141 tisoč evrov manj.

Revidirani izkaz finančnega stanja na 31. december 2021 je znašal 2,366.849 evra, leto prej pa 1,610.284,26 evra. Tako prihodki kot odhodki so se v lanskem letu povišali za okrog 2,3 milijona evrov.

Letos brez popravnega izpita

Potrebno je zapisati, da si je Mura lani z naslovom državnega prvaka močno olajšala pot do skupinskega dela evropskih tekmovanj, saj so nogometaši črno-belih izločili dva evropska tekmeca.

Četa Damirja Čontale letos za ponovitev takšnega dosežka ni imela niti enega, kaj šele dveh popravnih izpitov, ki si ju zagotovi državni prvak posamezne države. 

Mura bi morala letos za preboj v skupinski del UEFA Evropske konferenčne lige premagati kar štiri nasprotnike, zadnja ovira do skupine pa bi bil danski Brøndby ali švicarski Basel.

Kljub temu pa ni privrženca Mure, ki to poletje ne bi bil razočaran nad razpletom evropske zgodbe. Če so Sobočani z dvema zmagama izločili moldavski Sfintul Gheorghe, pa so nenadejano pokleknili pred drugo oviro.

Irski St Patrick’s Athletic, ki je z golom Sergea Atakayija presenetil tudi v Sofiji in vknjižil tesno zmago, je v polni Fazaneriji šokiral Sobočane in jih po strelih z bele točke izločil iz boja za evropsko jesen.

Letošnji zaslužek v tekmovanjih UEFA precej skromnejši

Jasno je, da bo letošnji zaslužek iz naslova evropskih tekmovanj precej skromnejši kot lanskoletni, ko so Sobočani - kot že zapisano - prejeli okrog štiri milijone evrov sredstev.

Ker je Mura izpadla v drugem krogu kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige, bo na svoj račun prejela 350 tisoč evrov.

Evropska nogometna zveza sodelujočim klubom v kvalifikacijah za nastop v posameznem krogu nameni še sto tisočakov.

Skupni seštevek letošnjega zneska torej znaša 550 tisoč evrov, kolikor naj bi Mura poleti zaslužila tudi s prodajo Tomija Horvata, vsaj če gre verjeti podatku portala Transfermarkt.

V prestop z najvišjo odškodnino v zgodovini Mure naj bi bili naknadno vključeni še različni bonusi, zato lahko končna vrednost številke še naraste, že v kratkem pa bi lahko za nov rekordni prestop poskrbel Niko Kasalo.

Ob tem pa velja še dodati, da so v Fazaneriji na račun odškodnin nekaj zaslužili že pozimi.

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
of svoboda (nepreverjen)
per (nepreverjen)

Trener Mure naj si vzame vzgled pri trenerju Maribora. Zdaj je uradno

Proizvodnja (nepreverjen)

Glede na odhode igralcev Mura nima tako slabih rezultatov. Kot v ekonomiji maslo ali topovi?

gfhfghfgh (nepreverjen)

Kak lejko maš odhode iz kluba pa nikšneh prihodov kda 2 miliona pejnez dobijš? Kda si slovenski prvak te pa propadneš. Samo selaški fuzbal kak je v MS je to zmožen.

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

lampaš1 (nepreverjen)

evo trener Mure, MB išče nouvoga.

Pati (nepreverjen)

In ker ni denarcev so dvignili vadnino v NŠ na 60eur, prav tako po novem morajo vadnino plačevati tudi mladinci in sicer 25eur.
Polek tega pa pobirajo denar (8eur) za žoge,ki jih otroci izgubijo med igro.Katastrofalno!!!!!!!! Bi bil skrajni čas, da si vodje šole malo pogledajo kako in kaj je v drugih šolah!!!

Cvilimoz (nepreverjen)

Ka cvilis? Vpisi dejte v tej druge sole pa ne jouci telko. Za runde mas pejneze, za deco pa ti je tezko dati.

In reply to by Pati (nepreverjen)

Idiotizem (nepreverjen)

Kmet navadni

In reply to by Cvilimoz (nepreverjen)

Škof (nepreverjen)

Ka jočete?? Če de pa dejte ping pong špilalo pa harmuniko igralo, te pa nede žmetno za vadnino pa vaje dati. Članski nogomet se s sponzorov financera, mladinski pogon pa z vadnin.

In reply to by Idiotizem (nepreverjen)

@cicibo

Evo zgled mure naj bo po mariboru trenera so šutnili ..čonta de se 10 lejt trener mure docas do vodili pajdasi med sebof

bela vrana @11 (nepreverjen)

Kako ni denarja pri Muri? Prodali so Karničnik, blizu 500 jurjev, Maroša 200 jurjev, Gorenc?Horvat 500 jurjev, Kouter pred letom dni. Evropa lani, pa letos... Igralce dobimo fraj ali na posodo, no razen Mule. Prodaja vstopnic, artiklov in pijače sigurni ni zanemarljivo... Poleg vsega igralci nimajo astronomskih plač, med 2 i3 jurje bruto! Dva, mogoče 3 več, poleg tega pa kar dobre sponzorje. Lepo, da se vlaga v infrastrukturo in to naj ne bo izgovor, da ni denarja. Pred zaključkom prejšnje sezone je vodstvo kluba zatrjevalo, da ni problema iz vidika financ, če se ne uvrstimo v Evropo. Očitno gledajo kako leto naprej, drugače ni logike. Ne vem, če to drži ampak ko klub proda igralca, je davek od prodaje 50%?!

. (nepreverjen)

Pa što je pravo ka nega pejnez pri Muri, pejnez je zadosta telko ka so letos menje zaslužili z špilanjem v Evropi.

In reply to by bela vrana @11 (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Igralci so nej blago ali živina, da bi se od njihove prodaje plačeval davek. Davek se plača, če ima klub dobiček od koncu poslovnega leta.

In reply to by bela vrana @11 (nepreverjen)

Idiotizem (nepreverjen)

Zdignete ceno kart teh banalnih prireditev ka mate..

Sramotainfo (nepreverjen)

Evo Mura, poglednite si MB ka je gnes naredo… slabi tezultati in trener papa… nej pa vij ka toga klantoša goričkoga še izda tu mate

oldgringos (nepreverjen)

Mura nima takšnih rezultatov kot Maribor ki ima čisto 0. Očitno vas moti da ni trener iz Ljubljane ali Maribora MALOMEŠČANI.

In reply to by Sramotainfo (nepreverjen)

Red Alert (nepreverjen)

60 evrov na mesec za trening otroka, nesramno

Golaš (nepreverjen)

So tudi druge nogometne šole....

In reply to by Red Alert (nepreverjen)

Škof (nepreverjen)

Točno tak. So druge šole ge se nič nače ne dela tan do u13. Samo starši so bedaki, ka vozijo Muro ka se te lehko tepkajo po prsaj ka mali za Muro špila. Ovi se pa smjejo z njih. Z zaprto skupino se dela kak se more, ostala deca so pa telko ka se vadnina pobira.

In reply to by Golaš (nepreverjen)

vice trener (nepreverjen)

Karanović, kralj Beltinec, odletel v püngrad...
Se vrača v Beltince na pico s predsednikom in za vodjo nogometne šole? Beltinski vodstveni labdarji nimajo orientacije. Dobro bi bilo, da bi prevzel U17 namesto zgubljenega M.Zvera. Mi starši se veselimo!

Mstanhfg (nepreverjen)

Ne ne ne ne samo karanoviča nej več v Beltince

Sdm (nepreverjen)

Mura je običen veški klub, keromi se je posrečilo in je vmes Evropo vidi. In to je vse. Henjajte s temi evropskimi pridevniki.

Idiotizem (nepreverjen)

Veski klub in adijo

Mujraaaa (nepreverjen)

Splavale te doj po mure kak se sika,veske klub

gfhfghfgh (nepreverjen)

Ka ma veze kelko dobijo če nika ne napravijo nika ne pripelajo za igralcov?

BG77 (nepreverjen)

Trener se nede menjo brez skrbi..

Jaranee (nepreverjen)

Realno mesto Mure je sredina lestvice. Obramba ne spravi čedne podaje naprej ka od veze ne gučin. Vse je nekšo nabijanje in igra po zraki. Napad mamo dober, samo žabe to, če nega podaj.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice