Foto: društvo Poetovio LXIX
Ptuj bodo ponovno zavzeli Rimljani in barbari. Šlo bo na nož. Spopadali se bodo kar sredi mesta. Ste pripravljeni, da vojščaki spet zavzamejo najstarejše slovensko mesto?

Ponovno se razvnema vojna. Barbari in Rimljani se bodo udarili brez milosti. Ptuj bodo - že petnajstič - zavzele Rimske igre

Kako so živeli stari Rimljani? Kako so bili oblečeni? Kaj so jedli? Kako so se vojskovali? Sredi Ptuja in v rimskem taboru bo spet mrgolelo, obiskali nas bodo čisto pravi Rimljani. A vzdušje bo naelektreno - le kje in kdaj jih bodo napadli barbari? 

Društvo Poetovio LXIX ponovno organizira rimski spektakel. Ogledali si boste lahko čisto pravo rimsko povorko, rimski tabor z legionarji, gladiatorji in barbari ter otroški tabor. 

Otvoritev že petnajstih iger bo v četrtek, 18. avgusta, ko bodo posvetili prostor rimskega tabora na Štukih in noč nadaljevali v večerno zabavo. 

V petek, 19. avgusta, bo med 11.00 in 18.00 otroški tabor in ustvarjalne delavnice, noč pa bo, ob 19.00, prinesla večerni spektakel in posebni program v teatru rimskega tabora.

V soboto pa čisto prava povorka po ptujskih ulicah 

V soboto, 20. avgusta, se bo ob 11.00 odvila povorka po ulicah Ptuja. Opazovali boste lahko vse udeležence Rimskih iger v izjemnih oblačilih in s koreografijami, mednarodne skupine, ples vestalk ter čisto prave gladiatorske boje. 

Z Rimljani se boste lahko celo fotografirali pred Orfejevim spomenikom. 

Med 14.00 in 18.00 se bodo otroci lahko udeležili otroškega tabora in ustvarjalnih delavnic, ob 14.00 pa se bo program nadaljeval v Štukih v rimskem taboru. 

Sledil bo večerni spektakel, ki bo od 18.00 naprej, in rimska večerja.

V nedeljo pa dan za družine

V nedeljo, 21. avgusta, se bo med 11.00 in 17.00 odvil otroški tabor in ustvarjalne delavnice. Med tem časom bo v rimskem taboru na Štukih družinski dan, kjer se bodo obiskovalci lahko zabavali na rimski način. 

V popoldanskem času, ob 17.00, bo sledil svečani zaključek s posvetitvijo glavnega stebra za naslednje Rimske igre. 

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
fgj (nepreverjen)
zlatoličje (nepreverjen)

Grejo se bedake

kubičen (nepreverjen)

pa ja, res.

In reply to by zlatoličje (nepreverjen)

simkin (nepreverjen)

a zato tak čemerni obrazi in prisiljen smeh?

Starejše novice