FOTO: Facebook (Ingrid Karoly prva z desne)
Na Financah so objavili lestvico najbogatejših milenijcev, med njimi tudi Pomurka.

Kdo so milenijci? Milenijci oziroma generacija Y so otroci blaginje in nova prihajajoča delovna moč. So trenutno najmlajša generacija na trgu delovne sile, vanjo pa uvrščamo posameznike, ki so bili rojeni leta 1981 in naprej. 

Premoženje ocenjeno na 528 milijonov evrov

Milenijci na lestvici Financ so v povprečju stari 34 let, najmlajši jih ima 25, skupaj je njihovo premoženje ocenjeno na 528 milijonov evrov. Lestvico so letos pripravili že četrto leto zapored, upoštevali so mlade slovenske milijonarje vse do 40 leta. Spodnjo mejo ocenjene vrednosti za uvrstitev na lestvico so postavili pri petih milijonih evrih.

Med dvajsetimi najbogatejšimi tudi Pomurka

Na vrhu lestvice sta zasidrana 33-letni Damian Merlak (124 milijonov) in 30-letni Nejc Kodrič (103 milijone), ki sta ustanovila kritptomenjalnico Bitstamp. Na tretjem mestu z 52,7 milijoni je Tadej Miklič iz Outfit7.

Na 13. mestu z 10,3 milijoni evrov je 37-letna Ingrid Karoly iz GMT.

Večina z družinskim denarjem

Osem milenijcev na lestvici si je samih ustvarilo premoženje, dvanajst pa takšnih, ki so ga soustvarili ali dobili od družine, med njimi je tudi Ingrid Karoly.

Oče Vlado Karoly ji je namreč prepisal skoraj 29-odstotni delež podjetja GMT, ki je na Managerjevi lestvici na 42. mestu.

Sicer pa na Financah poudarjajo, da lestvica ni popolna, saj bi milenijcev, ki imajo po pet milijonov evrov vredno premoženje, po ocenah analitikov lahko bilo precej več.

Starejše novice