Zaradi nezadovoljstva, vrste zahtev do kmetov in perečih težav v kmetijstvu so danes ob 13. uri na več lokacijah po Sloveniji kmetje organizirali opozorilni protestni shod. V Murski Soboti so se kmetje zbrali pred Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije.

Povod za protest so predvsem okoljske zahteve do kmetov, je za pred shodom dejal predsednik Sindikata kmetov Slovenije Anton Medved. Poleg tega kmetom pretijo novi davki, pereča so cenovna neskladja, težave so tudi z zvermi, je opozoril na del težav kmetov.

Na mirnem protestu, ki se je glede na podatke o zbirnih lokacijah odvil v več kot 20 krajih po državi, so se kmetje s traktorji in transparenti vozili po lokalnih cestah, nekateri pa so se zbrali pred sedeži območnih kmetijsko-gozdarskih zavodov.

V Murski Soboti se je zbralo okoli 150 traktorjev, po celotnem Pomurju več kot 400

Kmetje so se na protestu med drugim zbrali v Ljubljani, in sicer pri hipodromu Vrbljene in na lokaciji kanala C0 na območju Kleč, pri Kmetijski zadrugi Trebnje, pri Supernovi v Novem mestu, v Novi vasi na Blokah, na dveh lokacijah na območju Ptuja, v Mariboru in še nekaterih drugih lokacijah na Štajerskem, tudi v Pomurju.

V Murski Soboti so se kmetje iz celotnega Pomurja zbrali pred Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije, po neuradnih podatkih pa naj bi se zbralo okoli 150 traktorjev.

»Bojimo se obdavčitve. Kmetje vsako leto plačujemo davek materi naravi. To je suša, toča, padec cen in podobno. To so problemi, ki nas v sedmih letih doletijo vsaj enkrat in takrat praktično ne žanjemo niti enkrat.« je med drugim dejal Franc Štih, kmet iz Noršincev pri Ljutomeru.

V primeru neodzivnosti vlade sledi vseslovenski kmečki shod

Zahteve slovenskih kmetov v nadaljevanju objavljamo v celoti:

  • Da nove okoljske zahteve ne presegajo realnih zmožnosti kmetovanja. Omejitve, ki izhajajo iz pogojenosti, Uredbe za območja Natura 2000, habitatne direktive, povečanje območij občutljivega trajnega travinja in ostala območja, ki nastajajo na kmetijskih zemljiščih, definirana iz strani neresornih ministrstev in institucij. Okoljske omejitve onemogočajo kmetovanje.
  • Zahtevamo revidiranje, ponovno proučitev in zmanjšanje območij Natura 2000, ekološko pomembnih območij, območij občutljivega trajnega travinja, in prestavitev navedenih območij na območja, kjer ne omejujejo kmetijske pridelave, (da bo Slovenija primerljiva ostalim državam).
  • Zahtevamo izvajanje podnebnih in okoljskih ukrepov, zapisanih v strateškem načrtu Skupne kmetijske politike na način, da so dostopni kmetu, uporabni in izvedljivi ter trajnostni.
  • Zahtevamo jasne in enostavne pogoje izvajanja ter administrativno nezahtevne ukrepe, ki so kmetu dosegljivi in izvedljivi. Ne pristajamo več samo na sodelovanje in seznanitev, temveč zahtevamo, da se naše predloge in stališča upošteva,
  • Zahtevamo, da je prehranska varnost Slovenije prioriteta - ne sme biti podrejena okoljevarstvenim avanturam.
  • Stop novim davkom! Saj dodatni davčni pritiski na kmeta omejujejo razvoj kmetij (preteči nepremičninski davek in obdavčitve neposrednih plačil - OMD, socialnih transferjev, povečanje bonitetnih točk kmetijskih zemljišč, katastrski doohodek...).
  • Zahtevamo uskladitev vseh neposrednih plačil in ostalih sredstev z inflacijo.
  • Zahtevamo, da se kmetijstvu namenja sredstva skupne kmetijske politike v celoti obdržijo v kmetijstvu oz. kmetijskem sektorju.

Kmetje pa še opozarjajo, da če se vlada ne bo odzvala na njihove zahteve, bodo v naslednjih tednih pristopili k organizaciji vseslovenskega kmečkega shoda v Ljubljani.

Komentarji (102)

kuntakinte (ni preverjeno)

...kmeečki punt de edijno strejzno plešoče golobajzare...

paver (ni preverjeno)

Ka so ukinili subvencije ? Oh oh oh kak mo si zdaj novoga Poršeja kujpo ?

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

Takoj kupim traktor
da bom se lahko z njim vozila
na proteste proti kmetom
Živel Soros
dol z Zelenskim

In reply to by paver (ni preverjeno)

sizif (ni preverjeno)

Sem kmet in sem za kmete, ne pa za večino teh, ki so na fotografiji. To niso kmetje, to so industrialci in veliki onasneževalci, ki so uničili malega kmeta.

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

.... (ni preverjeno)

Porsche van fali..

Gost55 (ni preverjeno)

Tebi pa glava oz. to kar bi naj bilo v njej.

In reply to by .... (ni preverjeno)

.... (ni preverjeno)

Mene se še glava kcoj drži..

In reply to by Gost55 (ni preverjeno)

someone1 (ni preverjeno)

Porsche je za sirotinje. Bogataši vozijo lambo-je, ferarije, .....

In reply to by .... (ni preverjeno)

asdasd (ni preverjeno)

Pomurske ceste zavzelo več kot 400 traktorjev, kmetje izrazili nezadovoljstvo ker nimajo dela na njivah, zato so zavzeli ceste. Če jim ni za kmetovanje se lahko preusmerijo v prekarne delavce !!

In reply to by someone1 (ni preverjeno)

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

kmetje so prekarni delavci

In reply to by asdasd (ni preverjeno)

qiqoqo (ni preverjeno)

kulaki pa vozijo porscheje,……

In reply to by someone1 (ni preverjeno)

Janša (ni preverjeno)

1. ce vam drzava da denar morate prodajati v nasi drzavi! Licemernezi!
2.par milijonov na kupu
3. Doma nimate zivine za nahranit?

Janša (ni preverjeno)

Je potrebno da je pri vsaki hisi en tak traktor?
Vi kulaki ki ste na shodu, ste unicili malega kmeta!

Unigoricki (ni preverjeno)

Bravo!

In reply to by Janša (ni preverjeno)

Slom (ni preverjeno)

Kaksne makine! Kdo jim dal denar za te igracke?

kravar (ni preverjeno)

Država nepovratna sredstva. Kateri delavec je dobil nepovratna sredstva za clio-ta ? Fuj pa pavri !

In reply to by Slom (ni preverjeno)

Mondragon (ni preverjeno)

Je kateri kmez dal dol kmetijo pa sel resnicno delat? Noben!!

zezwiqop (ni preverjeno)

a je to je vic!?!, vecina njih ta velikih komaj cakajo ce kdo umre in nima naslednika, da se kmetija prodaja, takoj planejo po zemlji ne glede na ceno, ponavadi se izigrajo zakonodajo, samo da drugi kulak ne bi prisel zraven, da imajo prednost pri nakupu. zalostno, vendar resnicno. je kot v bazenu polnem morskih psov, ko zmanjka rib, se bodo med sabo pojedli.

In reply to by Mondragon (ni preverjeno)

Vilmoš Tkalec (ni preverjeno)

Ukinit subvencije.... Naj prodajajo pridelke... Pa da vidimo.... Zakaj meni država neda nepovratnih sredstev za nakup avta pa nucan ga ka leko delat odin....

Janša (ni preverjeno)

Dobijo subvencije od drzave, prodajajo pa v tujino! Tu pa imajo transparente da brez njih ne bo hrane! Ma kakse hrane? Vse kar jemo je uvozeno!

In reply to by Vilmoš Tkalec (ni preverjeno)

smejšo (ni preverjeno)

Od direktne prodaje pridelkov do meli gli 1000€ prometa na leto, pa tau oni znajo taka nika nede s toga.

In reply to by Vilmoš Tkalec (ni preverjeno)

Jh (ni preverjeno)

Ti lopovi kulaki na slikah s traktorji vrednimi min 100.000 € in v prvih vrstah se s političnimi povezavami in goljufijami izigrali in uničili male kmete, se prigrebli do njihovih njiv in ostalega in nikoli jim ni dovolj. Oni bi več in več. pa Bog pomagaj vejpa na svetu ni države ka bi telko v subvencije metala in jim še bencin plačevala da oni gospodo špilajo in si poršeje kupujejo. V zahvalo pa potem izdelke še v tujino prodajajo ali pa doma na črno in se non stop pizdijo nad državo. Sramota!!

Ok (ni preverjeno)

In kak naj v slo odavajo ce nega postene klavnice npr??? Normalna stvar ka de kmet v avstrijo dal ge je posteno placano pa to v roki!!

In reply to by Jh (ni preverjeno)

Viehhandel (ni preverjeno)

Pa te naj Avstrijce drugič prosijo za subvencije!

In reply to by Ok (ni preverjeno)

Jurij (ni preverjeno)

Ti veliki kmetje in posestva z državno zemljo so si in si se pišejo sodbo sami.... pri prvih okoljskih ukrepih SKOP,KOPOP....in druge ugodnost pri nabavi mehanizacije,,,ki so bile financirane z evropske skupne politike....so pobrali maximun denarja....zdaj ko gre pa za nadstandart vseh ukrepov pa pokažejo pravi obraz....se ne grejo več..... malega kmeta več ni ...ki je bil gonilo vsega na podeželju.....

Jhb (ni preverjeno)

Lenuhi eni naj se delat spravijo ne ka se sredi delovnoga dneva preseravlejo. Zgleda majo prejkpreveč časa za zajebavati se. lejko idejo pa smeti pobirajo po okolici ka de bar nekši hasek z njih

Iooooy (ni preverjeno)

400 traktorjev in 1 porshe.

Vauouu (ni preverjeno)

Razprseni po celi drzavi je imelo ucinek kot prdec v vetru. So res nesposobni organizirat pravi protest. Ocitno kulaki za protest se rabijo subvencijo.

In reply to by Iooooy (ni preverjeno)

00002....... (ni preverjeno)

Od tistega ki jim daje denar, eu subvencije, ima pravico da jim igra kot placuje, sedaj pa naj plesejo, ce so se prodali. Protestirati proti tistemu, kateremu si se prodal in te financira .. hehe...
Mal spominja na prostitutke, ki ko dobijo placilo, bi one govorile kaj pa kako jim pase :)

Qertyuip (ni preverjeno)

Kulaki so unicili malega kmeta, sedaj pa jokajo, ko jih korporacije zvijajo ......

lukčev mesec (ni preverjeno)

Podpiram kmete pri njihovih zahtevah.

V kolikor ne bo učinka stopnjevanje protestov.

Blokirati vsa večja mesta po državi.

LE VKUP, LE VKUP UBOGA GMAJNA !!!!!

Hah (ni preverjeno)

Dokler se boste s takimi traktori okoli vozili, pa si kazali ker ma vecjega da se bolj na cesto ne pase, tak dolgo se mi nic ne smilite!

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

kdo ima večjega se naj javi
pri meni

In reply to by Hah (ni preverjeno)

99000ip (ni preverjeno)

A vam povem kako je ta protest deloval v MS.
Zbrali so se na domacem dvoriscu Kgzs izpostava v Cernelavcih (ne vem zakaj doma protestirat??) , potem neki kvazi govori in trasparenti, mal fotkanja za povabljene novinarje in nato krozna voznja v stilu oldtajmer srecanja do zvezde in nazaj. In kdo naj vas resno jemlje s tem kvazi protestom?? Deluje kot ubogljiv kuza.

Gost55 (ni preverjeno)

KGZS in razne druge službe, ki bi naj v prvi meri zastopale pravega slovenskega kmeta, to je malega kmeta, so krivi za tole stanje..

In reply to by 99000ip (ni preverjeno)

kpowerr (ni preverjeno)

skoraj zagotovo in smo spet tam, kar so izvolili, sedaj pac take imajo, ki jih zastopajo, na listah bili tudi nekmetje, prej politiki in lokalni povzpetnezi ter borci za lastne dobicke

In reply to by Gost55 (ni preverjeno)

Gkarton (ni preverjeno)

"Stop zahtevam zelenega dogovora." A to sploh kdo prebere za sabo?? KOPOP je zelena komponenta iz katere dalec najvec eu placil prejemajo sami, a to bi sedaj ukinili?

Brdajz (ni preverjeno)

Dokler mate take traktorje vam nič ne manjka. Kak pa kaj s subvencijami? Malo nam delavcem o tem razložite.

EM (ni preverjeno)

Veliki kmetje danes razkazujejo kateri ima vecjega.Mali kmetje z malimi traktorji pa vsi na njivah delajo....

tnt66 (ni preverjeno)

ne vupajo cesto zaprti,verjetno bi jin traktor odvzeli

qpoqoqwiwiwu (ni preverjeno)

ker da to naredis rabis vodstvo z jajci in kmete, ki jim zaupajo, kulaki to ne delajo, so jim €€ prevec pomembni, skoda kazni.

In reply to by tnt66 (ni preverjeno)

asdasad (ni preverjeno)

ritolizci opet do cecali

In reply to by qpoqoqwiwiwu (ni preverjeno)

asdasad (ni preverjeno)

ve pa ge majo vile, pa peski

vodka (ni preverjeno)

Jamranje potem pa divjajo z več kot 130 tisoč evri vrednimi traktorji. Koga drugega farbajte ne nas. Ste samo veliki lakomneži po državnem denarju.

Viehhandel (ni preverjeno)

Kakšni so to danes kmetje ko imajo več sto hektarov pa jamrajo ka nemajo za preživetje v garažah pa razni luxuzni audiji,BMW,mercedesi,po novem že tudi Porscheji...Ne podpiram ta gamad ker znan ka nej so siromaki,zdaleč nej !

In reply to by vodka (ni preverjeno)

wiaoao (ni preverjeno)

kaj Panvitinih traktorjev ni bilo.? pa od tistih velikih kmetov iz Norsinec, Bakovec itd? sprasujem za prijatelja kmeta.

icterus (ni preverjeno)

V času prejšnje vlade protestirali kolesarski brezdelneži, socialaši, ljudje ki radi sedijo na kavicah ob ponedeljkih zjutraj in se jezijo na ostale, ki imajo (po njihovem) preveliko premoženje (podobno kak komentarji ob tem članku).
V času Golobove vlade pa protestirajo delavci in kmetje...

Jhbhz (ni preverjeno)

Zaenkrat je videti samo kulake in sds upokojenski oddelek.
Pravih delavcev in kmetov še ni na spregled nikjer.. Verjetno zato ker delajo.. in nimajo časa za cirkus

In reply to by icterus (ni preverjeno)

Slom (ni preverjeno)

Porsche party

tnt66 (ni preverjeno)

sto nema jajca so v spari

posche.press (ni preverjeno)

pogresam transparent “Nocemo vasih subvencij” ali “Ne boste nas podkupovali z vasimi subvencijami” mogoce “Ne bomo kmetovali po vasi kmetijski politiki, subvencije in nepovratna sredstva zadrzite zase”. Ali “ Ukinimo obvezni zbornicni prispevek”

Viehhandel (ni preverjeno)

Ma jok brate,njima se ne ide za subvencije, nepovratnih sredstev,njima je to vse dobrodošlo od države, ka jin te nož v hrbet lejko zapičijo in izdelke prodati v tuje roke. Kako "glup" je lahko ta država da jih šopa z vsemi sredstvi končni izdelek pa te banditi prodavlejo tujcon ...

In reply to by posche.press (ni preverjeno)

akaiiooo (ni preverjeno)

kgzs je blizje vladajoci politiki, katerikoli ze, kot pa kmetom, to je pesek v oci. Ce so na kgzs imeli resen namen protesta, bi zaprli ceste in pokazali, kaj pomeni bit kmetski protest, vse kazni pa prevzeli kgzs in jih placala.

Norc123456789 (ni preverjeno)

Pravilno se stririnjan

AudiS6 (ni preverjeno)

Dokeč dobijo subvencije pa nepovratna sredstva se mi sploj ne smijlijo.

AudiS6 (ni preverjeno)

Da si en kmet poršeja lejko privošči njemi nejde slabo.Taka naj ne stonjajo.

Unigoricki (ni preverjeno)

Male kmetije so uničili..tej Velki..po možnosti je kmet San brez družine pa sce meti vso zemljo ka se ge da dobiti..v rit si jo porinite..v nedlici je fajn primer ka trije kmetje scejo meti vse kar se da..

aoala….. (ni preverjeno)

v vsaki prekmurski obcini je tak primer kjer najdes 2 ali 3 take kulake, enako slisim je tudi v prlekiji, na dravskem polju itd. v bistvu so postali zbiralci subvencij.

In reply to by Unigoricki (ni preverjeno)

Mala kmetija (ni preverjeno)

Male kmetije propadejo zaradi vas velikih..za nakup zemljišča nucas status kmeta..ja vse ok..kak pa naj ma mala kmetija status kmeta če pa ne dosega standarda statusa kmeta? Čepa prosiš naj ti Keri od velikih da zemljo ka boš dosegal to pa si rajši prst vsekajo kak kaj dajo....banda

D40 (ni preverjeno)

Poznan dosta kmetov,tudi sorodnik je velki kmet pa se vozi z BMW za 60000€,pa 6 traktorof na grunti,pa tak dele.Vsi ostali isto avtoje na grunti v vrednosti krepko čez 1000000€ pa mašinerjie za okoli milijon €.Odked jin te pejnezi,či jin tak slabo ide.Jes pa prek 20 lejt delovne dobe trdo delan, fizično 8-10 ur na den pa vozin 12 lejt staro kip.O novon pa lejko samo senjan.Meni se nikaj ne smijlijo.Pa tudi jes san na kmetiji gor zrasel.

Glujpo (ni preverjeno)

Fauš?

In reply to by D40 (ni preverjeno)

799pppokk (ni preverjeno)

Prvi korak je narejen, priznal, da ima komentator se kako prav. Faus, ce tudi je, ima pravico biti, ker ni zasluzeno z delom, lastnim znanjem, ali sposobnostjo, sploh ker gre za nelojalno konkurenco ostalim kmetom......

In reply to by Glujpo (ni preverjeno)

Viehhandel (ni preverjeno)

Tukaj se ne gre za "fauš" tukaj se ide za preseravanje da jamrajo vedno tisti šteri imajo Pune riti!!

In reply to by Glujpo (ni preverjeno)

Lolenija (ni preverjeno)

Mali kmet se je vničo sam, gda ste tak pametni bilij pa pravili deca ite v škole ka nete tak delali kak jaz, pa ite v velka mesta delat. Samo traktore vijdite, kelko se pa s ten traktoron napravi pa nej, gda vij redijte mozole na rijti pred televizoron večer, še tej delajo. Poleg toga pa što van pravi ka hodite delat v firme. Nabavite si živijno, zemlo, stroje pa delajte, fsaki ma prijliko ka proba. Nej ka že fsaka druga kuča ma namakalni sistem za travo, ogračeka pa nigde. Ka se pa tijče avtojof, lizing gjes den fse prenese. Če tej kulaki nedo delali, še telko nete meli zete dol s polijc v trguvini.

Mmm.rton (ni preverjeno)

Ne isci izgovorov tam kjer jih ni, kateri od otrok teh kulakov ni v skole hodil. Vi ste male kmete unicili, ti me bom nadyeval vseh teh dejanj skozi zadnjih 20 let.

In reply to by Lolenija (ni preverjeno)

Lolenija (ni preverjeno)

Kmetija je podjetje, v podjetje je potrebno vlagati znanje, ga posodabljati, izboljševati, nej spati na lovorikaj, te te pa čas povozi

In reply to by Mmm.rton (ni preverjeno)

Poloplo (ni preverjeno)

Ja, ja posodabljanji in vlgati v razvoj z drzavnim denarjem to zna vsak z 6 razredi osnovne sole. Ni to nek visek inteligence in znanja o kmetovanju. Sploh ko otrokom recejo za kmeta bos dober, pomeni da ni glih brihten, ampak bo ze od subvencij zivel.

In reply to by Lolenija (ni preverjeno)

Viehhandel (ni preverjeno)

Malce si se zmoto frajer,to ka mi küpüvlemo v trgovinaj je vse uvoženo iz drugih držav,tile vaši velepizdunski kulaki se večinoma bavijo z gmo pšenico in koruzo kaj pa te dale prodajo svojin korporantom v tujino,od toga nema absolutno nika nej država,nej ljudje, edino banda hinavska iz tujine za katere so se prodali tele naši veleizdajski kulaški pizduni!

In reply to by Lolenija (ni preverjeno)

Lolenija (ni preverjeno)

Korporanton, ha? Vijdin ka nema smisla, ka butale so butale

In reply to by Viehhandel (ni preverjeno)

Bodoči vardist (ni preverjeno)

Kmetje, kmetje... Govoriti o zdravi kmečki pameti in voliti Goloba = je recept za katastrofo!

pleskavic (ni preverjeno)

NE VIDIM PORŠEJA KUPLJENI OD .................

Ioppp789 (ni preverjeno)

Pravijo. "Okoljske omejitve onemogočajo kmetovanje."
To je laz. Lahko izstopis iz sistema drzavne kmetijske politike in kmetujes po svoje ali pa si eko kmet, bio ipd. In ne mi sedaj o malih prinosih in da zivali nimajo kaj za jest. Ce ne znajo kmetovati brez ali z zelo malo pesticidov fungicidov in brez umetnih gnojil, naj to prepustijo drugim, ki to ze sedaj delajo.

JUŠ (ni preverjeno)

Zdaj se pa resan vijdi faušarija pa mislin ka to samo takši ka njin država tudi da samo nej subvencij ampak socialno pa še položnic njin nej trbel plačati poznan pa osebno kmeta ka ma takši traktor kak ste je tu vidli ja samo mesečno pa plača pet tisoč evrof lizinga za traktor ke še pa ostala mehanizacija..če bi gnes faušarija gorela bi od prekmurja ostal samo P pepeu

Viehhandel (ni preverjeno)

Juš, poznaš ti moj kur.c !

In reply to by JUŠ (ni preverjeno)

JUŠ (ni preverjeno)

Nej san kmet pa nigdar san nej bil 41 let dela zdaj pa penzion pa včasi neman za kruh pa si te pač žemlice kupin

Janša (ni preverjeno)

Bitka za subvencije! Nic drugega! Ker drzava deli najvecje subvencije v zgodovini!

Lolenija (ni preverjeno)

Janša, subvencije dajo samo 30% ostalo da EU, kak janša bi lejko biu malo podučeni

In reply to by Janša (ni preverjeno)

Smodiš_Cven (ni preverjeno)

Glejan našega soseda, je veki kmet, ma 2 John Deera, vsaki po 200 jurjev, on pa vsaki den po 3x v gostilni, lepo kafetka, če bo posejano bo, če ne bo država dala subvencije. Eto ti kmeta gnesden

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

to je moj žlahtnik

In reply to by Smodiš_Cven (ni preverjeno)

helmut (ni preverjeno)

Gledam te glupe trasnparente "Slovenci jemo domačo hrano Golob pa naj je Ličinke" - prvič nobene veze nema z kmetijstvom v Sloveniji drugič Ličinke v hrani neje odobro Golob nego EU tretjič to je bilo že leta 2021 kda Goloba še bluzi vlade nej bilo. Ono logika za vse kriv Golob !!! Ave Janša !!!!

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

za golobe so dobre ličinke

In reply to by helmut (ni preverjeno)

Opel (ni preverjeno)

Rejsan ge so kakše zetorji,torpedoji,imt,ursusi ipd.

goričanec2 (ni preverjeno)

Janševci so mele zbor!

Moravcan (ni preverjeno)

Mlojtinskega neje blo ka MA telko za povedati na obcini

Prekmurec 67 (ni preverjeno)

Tukaj komentirate večina takih,ki ne ve kaj je delo kmeta in zakaj rabi tak traktor.Kmet tudi nima 8 urni delavnik in prost vikend.Tukaj gor ste sami vsevedneži,sram vas naj bo.

Tuna (ni preverjeno)

Ne kenjaj to pa take...

In reply to by Prekmurec 67 (ni preverjeno)

Unigoricki (ni preverjeno)

Tebe naj bo stran..peder štumf

In reply to by Prekmurec 67 (ni preverjeno)

Viehhandel (ni preverjeno)

Če ti je kmetijstvo tako težko opravilo gnes den ko imate Ferrarije za traktorje pa vse razne priključke itd,pa subvencije,napol cene nafte ti priporočam da vse to opustiš in Idi delat v neko fabriko kje niti prdnouti ne moreš...Make my day banda izkoriščevalska!

In reply to by Prekmurec 67 (ni preverjeno)

Binka (ni preverjeno)

Dragi moj, se predobro znamo eni ka je delo kmeta. Spoznamo se pa tudi se na kaj drugo. Se vedno ma vsaki izbiro. Nihce nikoga v nic ne sili.

In reply to by Prekmurec 67 (ni preverjeno)

5432221 (ni preverjeno)

En dober nasvet vsem kmetom. Ce hocete, da vas bo ljudstvo, delovno ljudstvo, podpiralo in vam stalo ob strani, se najpre med lastnimi vrstami precistite in se znebite kulakov. Ti vam dajejo slabo luc.

xxxxx (ni preverjeno)

Kda te pa protestirali mali kmetje, sirotinje z motikami in 60 let starimi pufkači.

Binka (ni preverjeno)

Taksne traktore so si ziher v 100% znesku kupili sami. Pa se to - nej jim skoda nafte za te proteste? Malo so pozabili ka jin drzava pomagala tudi pri ton...

Joj (ni preverjeno)

Meni nisce ne subvencionejra avtoja, s kerin se moren pelati v slujzbo, ka mi pri placi lejko zemejo 40 % ka lejko subvencionejrajo nakup njegovoga traktora. Vsi moremo delati!!!

Parsifal (ni preverjeno)

samo cvilijo..doma pa sakši plus 10 tisoč keša..na računi pa sirotinja..kmetijska politika je za en kurac

grobar (ni preverjeno)

traktori rastavleni,kak na kmetijskon sejmi v Radgoni.

sobocanec99 (ni preverjeno)

2 meseca ne prodajte nič državi
zadržite vse doma, pa bo vlada videla kaj to pomeni za SLO
Brezveze se tu vozičkate, elektrika je glavna za holoba , prodal jo je za 5 let po ceni 90 eur mgwh , kopujemo pa jo sedaj za 250 . Super meneger
Blokirajte prodajo , pa tej državi enkrat za vselej pokažite kaj pomeni pomurje za SLO

ka te znali... (ni preverjeno)

Glupi kmetje... drugo nemren povedati. KGZS vodijo že cejla duga lejta kadri iz SDS, SLS in NSi. Od začetka osamosvojitve v KGZS neje bilo niti enoga levičara. In to kmetijsko politiko proti keroj zaj tej majstri protestejrajo je sprejela desna politka kera vodi EU. KGZS je aktivno 10 let sodelovala pri ustvarjanji tej politike.... ali so se pa tej naši kmečki buđovani samo na izlete vozili v Bruselj .... te zakoni proti kerin zdaj protestejrajo (kmetijska politika EU od 2023-2030) so bili sprejeti z njihovin soglasjon. Sedanja vlada je nej na področji kmetijske politike do zdaj še nej sprejela niti enoga ukrepa, niti nikak druga neje spremenila kakšen zakon ali kak koli drugače posegala v kmetisjko politiko kero so si tej kmetje keri zdaj protestejrajo sami naštimali. Zakoj so tej kmetje nej protestejrali zadnji dvej leti gda je bila desna vlada? Isto vprašanje bi lejko tudi postavili doktoran. Ka nemo omejnjo blesavih upokojencov, kerin je pokvarjeni Janša nastavo bivšoga SDS župana, keri je bil v zapori zato ka je kradno občinske pejneze in zdaj tej srmačeke upokojnske za norca ma pa jih gor šunta proti vladi. Kmetje, doktori, upokojenci... vse so to manevri najbole pokvarjenonga med pokvarjenin, keri se nemre sprijazniti s ten ka ga je narod odjeebo.

Karantanija (ni preverjeno)

Vprašanje, s čim bi se kmetje pripeljali na proteste če država te iste kmete nebi financerala z subvencijami???

Wolfi (ni preverjeno)

Ti bogi prekmurski kmeti????, premalo subvencije, nega denarja???
A mi prosim pokažete sliko enega traktorja s protesta katerem je vrednost pod 100.000 evrov?????
In potem jamrajo????

Žaga (ni preverjeno)

Sakši od tejh kmetof ka so se ta prišle slikat,majo pa doma po ütaj za par miljonof škejre.
Baoge vij

. (ni preverjeno)

Eni so se pelali s takšnimi traktori, da ne bi mislo da težko shajajo. Mogoče tudi orbanovi.

. (ni preverjeno)

Hoteli so samo poudariti, da povišanja ne delajo oni ampak drugi. Najebejo pa kmeti pa mi, ka se lejko šefiči s teslom vozijo pa modrijasti luksuz špilajo na račun velkih cejn joj. Delafcon pa par evrov več vržejo za hvala lepa.

Starejše novice