Soboška bolnišnica je danes svečano otvorila specializirano samoplačniško trgovino, ki bo ponujala vse od medicinskih pripomočkov, zdravil brez recepta, prehranskih dopolnil in še mnogo drugega.

Danes, 25. 10. 2023, je Splošna bolnišnica Murska Sobota pripravila svečano otvoritev ob dolgo pričakovanem odprtju specializirane prodajalne, ki bo delovala v sklopu bolnišnične lekarne.

Kakšna je na novo nastala specializirana prodajalna? 

Na novo odprta specializirana trgovina bo ponujala vse, kar običajno najdete v specializiranih trgovinah z medicinskimi pripomočki - od zdravil brez recepta, do prehranskih dopolnil, raznih medicinskih pripomočkov in še mnogo drugega. 

Posebnost te trgovine, ki jo bo ločevala od ostalih, pa je v tem, da uporabnikom ne bo na voljo zgolj nasvet farmacevtskega tehnika, temveč tudi magistra farmacije. S tem želijo v Splošni bolnišnici Murska Sobota dvigniti nivo storitve.

»Z odprtjem te trgovine sledimo cilju, da našim pacientom ter zaposlenim nudimo čim boljše usluge,« dodaja direktor bolnišnice Roman Ladislav Ratkai

Dodana vrednost trgovine pa je tudi ločen prostor za svetovanje, kjer bodo strokovnjaki osebam lahko prisluhnili tudi zasebno (ena na ena), brez prisotnosti ostalih obiskovalcev prodajalne.  

Komu je prodajalna namenjena? 

Trgovina je namenjena vsem obiskovalcem bolnišnice ter tudi njenim zaposlenim. Direktor Soboške bolnišnice Roman Ladislav Ratkai ob tem dodaja:

»Ker bolnišnico v povprečju dnevno obišče okrog 1000 obiskovalcev, prav tako pa se v njej zadržuje 1200 zaposlenih, bo trgovina služila velikemu številu oseb« . 

Prodajalna pa je locirana neposredno ob vhodu v kirurgijo (vhod A). 

Investicija ni bila visoka

Direktor Roman Ladislav Ratkai je povedal, da investicija zaradi nezasedenega prostora, ki ga je imela bolnišnica na voljo že od prej, ni bila visoka. Z odprtjem prodajalne so tako ta prostor zapolnili in s tem samo pridobili na prepoznavnem vidiku delovanja bolnišnice. Prav tako pa so v specializirani prodajalni delovna mesta ponudili že zaposlenim

»Finančni vložek, ki pa tu ni bistven, je bil minimalen,« še dodaja direktor Ratkai

Ob odprtju pripravili kratek kulturni program 

Bolnišnica je ob otvoritvi pripravila tudi kratek kulturni program, v katerem sta navzoče nagovorila direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Roman Ladislav Ratkai ter predstojnica bolnišnične lekarne Alenka Kovačič, ki sta povedala, da so o gradnji specializirane prodajalne začeli razmišljati že nekaj časa nazaj, sedaj pa so jo dokončno izvedli.

Predstojnica je vodstvu hvaležna, da je bila ob predstavitvi ideje o postavitvi tovrstne prodajalne s strani vodstva ne le poslušana, temveč tudi slišana. 

»Ne glede na to da prodajalna glede na kvadraturo ni velika, pa to ne sme biti merilo za njeno učinkovitost. Gre namreč za veliko pridobitev soboške bolnišnice, ki bo omogočila še bolj kakovostno obravnavo naših pacientov,« je še izpostavila predstojnica lekarne Alenka Kovačič. 

S tremi glasbenimi točkami sta program obogatila pevka Dorina Gujt ter pianist Dejan Berden, po končani prireditvi pa je sledil še slavnostni prerez traku ter s tem tudi uradno odprtje prodajalne. 

Komentarji (4)

Trulko (ni preverjeno)

namesto da bi se dalo vzeti tudi zdravila na recept, ko kaj dobiš od specialista. brezveze

čarni vrag (ni preverjeno)

baje
sestre pušijo
ponoči
in
podnevi

In reply to by Trulko (ni preverjeno)

Uuust (ni preverjeno)

Ker to je biznis zdravila brez recepta, do prehranskih dopolnil, raznih medicinskih pripomočkov in še mnogo drugega. In zato res ne rabiš za pultom magistra farmacije, je tehnik več kot dovolj.

. (ni preverjeno)

Upajmo da bo dobiček šel na pravo mesto.

In reply to by Uuust (ni preverjeno)

Starejše novice