Policija predstavila nove podrobnosti kaznivega dejanja poskusa umora v Mariboru.

Mariborski kriminalisti so v torek ob 19. uri s kazensko ovadbo k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru privedli 36-letnega moškega z območja Maribora, ki je utemeljeno osumljen storitve poskusa umora.

Streljanje v lokalu sredi belega dne

Dejanje je storil minulo nedeljo okoli 15.40 ure, v gostinskem lokalu v Mariboru.

S pištolo je poskušal umoriti 30-letnega moškega, proti kateremu je sprožil dva strela, vendar ga ni uspel zadeti. Za roko, s katero je streljal, ga je namreč zagrabil njun znanec in mu jo odrinil, ves čas pa ga je poskušal tudi verbalno odvrniti od njegove namere. Posledično je oškodovancu uspelo zbežati.

Družili so se že dan prej

Pri ogledu kraja kaznivega dejanja in z zbiranjem obvestil so mariborski policisti ugotovili, da so bili vsi navedeni v družbi moških, ki so se v noči na 22. 10. 2023, oziroma pred tem družili v različnih gostinskih lokalih na območju mesta Maribor.

V lokalu na Pobrežju sta se oškodovanec in osumljenec najprej sprla in nato stepla. To je 36-letnega moškega razjezilo, tako da je lokal zapustil in se čez čas vrnil s pištolo, ki jo je uporabil pri kaznivem dejanju.

Osumljeni je po storjenem kaznivem dejanju pobegnil.

Posredovali policisti specialne enote

V obsežnih policijskih ukrepih za njegovo prijetje so uspeli ugotoviti, da se nahaja v stanovanju na območju Maribora.

Zaradi nevarnosti, da je oborožen in da se bo prijetju upiral, so ga naslednje jutro prijeli policisti specialne enote policije, prav tako pa mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Med ukrepi za osumljenčevo izsleditev so pridržali še njegovega 37-letnega znanca, ki je po njegovem begu poskušal skriti oblačila in obutev, ki naj bi jih osumljeni uporabljal v času storjenega kaznivega dejanja.

Zoper njega so podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja »pomoč storilcu po storitvi kaznivega dejanja«. Za to kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen do petih let.

Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen najmanj 15-ih let zapora. Za poskus se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje.

Komentarji (2)

Cupapimunenjo (ni preverjeno)

Dati njemi 15!let minimalno pa kansi za drugic malo drugi zamislijo nej pa pogojne pa neke fore o korostnem delu tu nega

strokovnjak za umore (ni preverjeno)

to je zelo delikatni primer
Veste nekoga potegniti za roko ko strelja je lahko hudič
Kaj pa če potem ustreli drugega
ki ga ni mislil
Jaz nobenega ne vlačim za roko
če strelja s pištolo na kakšno osebo

In reply to by Cupapimunenjo (ni preverjeno)

Starejše novice