Katastrofalna neurja uničila dom zakoncema Kocet.

V začetku junija 2024 je močno deževje prizadelo vinorodne hribe nad Gornjo Radgono. 

Med prizadetimi sta bila tudi Marjan in Ljudmila Kocet, ki sta v neurju izgubila svoj dom v Zbigovcih.

Nevihta je povzročila, da je voda tekla skozi njuno hišo, sprožil pa se je tudi plaz, ki je uničil večji del zemljišča okoli njune hiše.

»Grozno. V par minutah je uničilo vse, pa nimava nič. Ne veva, kaj bova, če se bo še naprej plazilo. Nimaš enostavno nič, nimaš kam iti. To je le tvoje bilo, zdaj pa jaz pri 60 on pa blizu 70 let, kaj bova zdaj? Jaz sem tik pred penzijo, kaj naj sedaj?« je takrat razlagala objokana Ljudmila.

Prijatelji na pomoč

Tamara Jančar, njuna prijateljica, je preko Krambergerjevega sklada začela zbirati finančno pomoč za zakonca Kocet, da bi lahko našla nov dom. 

Kocetova sta zdaj začasno nastanjena v občinskem stanovanju v Gornji Radgoni, vendar si želita vrniti na podeželje, kjer bi lahko živela s svojimi živalmi.

Tragična preteklost

Lani so že doživeli tragedijo, ko jim je požar uničil hlev in več kot 200 piščancev. Prijatelji so jim takrat pomagali sanirati škodo, a letošnje neurje je uničilo njuno prenovljeno hišo, ki je zdaj neprimerna za bivanje.

Potreba po širši pomoči

Zakonca Kocet upata na pomoč dobrih ljudi, da bi našla novo hiško ali kmetijo, kjer bi lahko znova zaživela normalno življenje skupaj s svojimi živalmi. 

Njuna hiša je bila zgrajena leta 1969, vendar zaradi visokih stroškov in nevarnosti plazov sanacija ni mogoča.

Pomagajmo jima - Krambergerjev sklad

Zakoncema Kocet iz Zbigovcev lahko pomagate tako, da denarno pomoč nakažete na transakcijski račun Sklada Ivana Krambergerja številka SI56 02922-0019831742, s pripisom »za zakonca Kocet«, sklicna številka 7269. 

Pomagate lahko tudi s SMS donacijami. Pošljite SMS na 1919: z vpisano ključno besedo KRAMBERGER5 boste prispevali pet evrov, z vpisano ključno besedo KRAMBERGER10 pa deset evrov.

Hvaležnost in upanje

Zakonca Kocet sta hvaležna za vsakršno pomoč, ki bi jima omogočila varen in stabilen dom. Verjameta, da se bodo našli dobri ljudje, ki jim bodo pomagali ponovno zaživeti med svojimi živalmi, kar jima veliko pomeni.

Starejše novice