Slika je simbolična.
Delavci v Eurospinu bodo dobili tudi enega najvišjih regresov.

Od začetka leta 2024 so se plače zaposlenih v trgovinah Eurospin povišale, in sicer za povprečno osem odstotkov. 

Prvi dvig je bil 1. januarja, medtem ko je drugo povišanje sledilo 1. marca 2024. Po teh povišanjih so plače v trgovinah Eurospin presegle plače v klasičnih trgovinah, so sporočili iz podjetja.

Po novem zvišanju znaša plača prodajalca blagajnika 1349 evrov bruto, medtem ko je plača mesarja narasla na 1488 evrov bruto. Pomočniki poslovodij prejemajo 1554 evrov bruto, medtem ko je plača poslovodij 1822 evrov bruto.

Poleg povišanja plač so vsi zaposleni v Eurospinu upravičeni do izplačila regresa v višini 2000 evrov neto in tudi zakonsko določenih nadomestil za prehrano (7,96 evrov dnevno) in prevoz na delo (0,21 evrov na kilometer).

Delovni čas mesarjev je omejen na dopoldanski čas, od 6. do 14. ure, medtem ko so poslovodje in pomočniki poslovodij enkrat letno upravičeni do nagrade za produktivnost in odličnost.

Eurospin je prisoten na slovenskem trgu že dvajset let in trenutno zaposluje več kot 800 ljudi po vsej državi. 

»V podjetju cenimo prosti čas svojih zaposlenih in spodbujamo, da ne le radi delajo, ampak tudi radi živijo,« so še zapisali v Eurospinu.

Komentarji (7)

ghjklčć (ni preverjeno)

v njihovih bautaj pa čeduže menje kupcev

bibababubu (ni preverjeno)

neven v kere baute ti odeš samo kda san ge je stalno puno :)

In reply to by ghjklčć (ni preverjeno)

LZN (ni preverjeno)

Bomo ostali brez srednjih medicinskih sester

Sokrates1974 (ni preverjeno)

Ne bomo, ker je še plača med sester vedno dovolj velika, odvisno tudi od delovnega mesta.bolj je problem v manku kadra zaradi takšnih in drugačnih razlogov, tudi preobremenjenost.....tudi nepripravljenost vodilnih pri izplačilu nadur.....dosti je razlogov zakaj odhajajo, ali v tujino ali pa v eurospine...in tudi v hoferje. Pri njih so vsaj spoznali način kako motivirati zaposlenega ....za pošteno delo tudi pošteno plačilo.....

In reply to by LZN (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Kolko so pa meli dobička?

Niko i ništa

Bouta za sirotinjo.

Sokrates1974 (ni preverjeno)

Kam pa potem ti hodiš? A kupujes v središču Ljubljane?

In reply to by Niko i ništa

Starejše novice