Foto: NK Serdica
Boj za vrh Medobčinske nogometne lige Murska Sobota je bil odločen v zadnjem krogu. V medsebojnem obračunu s Križevci so se zmage za preobrat na vrhu lestvice veselili nogometaši Serdice.

Včeraj se je s tekmami 22. kroga zaključila letošnja izvedba Medobčinske nogometne lige Murska Sobota. Najpomembnejša tekma je bila odigrana v Križevcih.

Dvoboj nogometašev Mlinopeka Križevci in Serdice Kleparstva Šinko je odločal o naslovu prvaka. S točko prednosti so se v odločilno srečanje prvenstva podali gostje, ki jim je za potrditev prvega mesta zadostoval že neodločeni rezultat.

Zasedba Slobodana Đurića je svoj cilj izpolnila, saj se je dvoboj končal z začetnim izidom 0:0, kar je bilo dovolj, da so se naslova prvaka veselili v taboru Serdice. Prvak lige je na 21 tekmah osvojil 50 točk, ob 15 zmagah je petkrat remiziral in zgolj enkrat izgubil.

V Križevcih slavili 60 let delovanja

Križevci so ob 15 zmagah vknjižili še štiri neodločene rezultate, doživeli pa so dva poraza. Domača ekipa je z 49 točkami ostala na drugem mestu in se ob proslavili 60. obletnice delovanja kluba ni uspela prebiti na vrh lestvice.

Program v Športnem parku Križevci se je pričel že ob 14. uri, ko sta tekmo državnega prvenstva za deklice do 13 let odigrali selekciji ŽNK Goričko Stanjevci in ŽNK Koper Obala. Dve uri pred članskim dvobojem sta se pomerili še ekipi Nogometnega kluba Križevci in Nogometne šole Ledava do sedem let.

Z 20 goli je bil najboljši strelec tekmovanja Marko Lapoši, ki je nastopal v dresu Dokležovja, gol manj je dosegel član Apač Tomi Kučan. Primož Jerič (Lipa) je sezono zaključil z 18 goli, z enim manj pa mu sledi član Križevcev, Jan Kramberger.

Na tretjem mestu lestvice so sezono s 39 točkami končali Bakovci, dve manj je zbralo Dokležovje, v skupini za prvaka pa sledijo še Hodoš, Cven, Apače in Bogojina. V spodnji polovici so se najbolje odrezali Ižakovci, ki so se uvrstili pred Lipo, Cankovo, Romo, Tišino, Goričanko in zadnje Šalovce.

Ob Serdici so si možnost napredovanja v Pomursko nogometno ligo priigrali še nogometaši Bistrice, ki so pred dnevi prepričljivo slavili v Medobčinski nogometni ligi Lendava.

Komentarji (7)

Redar (ni preverjeno)

Zakoj pa nisce nindri ne omenja ka se je zgodilo včeraj na tekmi Tisina-Roma?? Navijači Rome so brutalno pretepli domačega gledalca,napadali sodnike,po tekmi jih zmerjali ter jim grozili...policijska patrulja pride na tekmo ter naredi "zapisnik" o dogodkih,kjer je bil iniciator pretepa stari znanec policije(vsem dobro znani sportski)..ta incident bo hitro pozabljen zato,ker se pač nihče noče ubadati z romsko "kulturo". Na koncu pa bodo oni tako ali tako nedolzni...

P (ni preverjeno)

Od gda pa ma SERDICA pogoje, se idemo Kavbojce... 👓👓⚽

In reply to by Redar (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Cigani so se počutili ogrožene, pa so preventivno napadli pavre. To pravico jim garantira Svoboda.

Monaco (ni preverjeno)

Mir v koloniji kama smo prisli...

Puconcarec (ni preverjeno)

Tej standarde je postavo of čelave bebavec prlej. Zdaj je nova vladavina,toga koncno vec nede.

Redar (ni preverjeno)

Nika ne kaže ka bi bilo kaj drugace...naša policija je močna kda te stavi ka se pelas 58 skozi naselje pa kda spiješ dve pivi...te si zločinec! Romi pa majo pač svoje zakone,dokeč se kaj hujšega ne zgodi se takšni incidenti pometajo pod preprogo!!

In reply to by Puconcarec (ni preverjeno)

Gledalka (ni preverjeno)

Zadnjič smo bili v Tišini na tekmi. Takega obnašanja domačinov in njihovih navijačev še nismo doživeli nikjer. Zelo so nespoštljivi in napadalni. Sami smo se komaj izognili konfliktom z njimi, pa nismo Romi.

Starejše novice