Foto: Jure Banfi
Kdo bi bil najprimernejša rešitev za vročo klop Mure? V javnosti so že zaokrožila prva imena.

Dejan Grabić je zgodbo na klopi prekmurskega nogometnega ponosa končal predčasno, manj kot pol leta po selitvi v Mursko Soboto.

Dvainštiridesetletnik je na koncu pričakovano potegnil kratko v »boju« s športnim direktorjem Denisom Rajbarjem in njegovimi sodelavci. Rajbar pred dnevi v pogovoru za Ekipo SN ni skrival, da s trenerjem glede nekaterih kadrovskih potez nista delila istega mnenja.

»Kar se je zgodilo, se je zgodilo, prekinili smo sodelovanje s trenerjem Dejanom Grabićem. Pogledi trenerja v zadnjem obdobju niso bili isti kot pogledi kluba, zato smo se na tej poti tudi razšli,« je pred tekmo na Bonifiki nesoglasja potrdil tehnični direktor Gregor Balažic.

Če bi soboški nogometaši Koprčane ugnali tudi z Grabićem na klopi, je zgolj brezpredmetno ugibanje. Bi pa bilo nepošteno, če nekaj zaslug za zmago ne bi pripisali tudi bivšemu trenerju, saj je ekipo skozi teden pripravljal na preizkušnjo v slovenski Istri.

Dvoboj s Koprom je bil sicer v marsičem podoben tekmi v Celju. Gostitelji srečanja so si pripravili veliko priložnosti, a v primerjavi z grofi v zaključku akcij niso bili natančni. K temu so prispevali tudi črno-beli, ki so s precej boljšo podobo na zelenici krotili domačine, v napadu pa so bili učinkovitejši kot pred dvema tednoma. Nagrada: prve točke v letošnji sezoni.

Kdo se bo lotil vročega izziva?

Marsikdo je pričakoval, da je – glede na časovnico odstavitve trenerja, torej tik pred tekmo – vodstvo soboškega kluba že našlo novo rešitev, a so iz Fazaneriji v ponedeljkovem dopoldnevu sporočili, da bodo odločitev temeljito preučili.

Že kmalu po tem, ko so v Fazaneriji potrdili slovo Dejana Grabića, pa so v javnosti zaokrožila prva imena. Nekatera kar malce bizarna, spet druga pa takšna, ki bi si jih zaradi uveljavitve v tujini dokaj težko zamislili v slovenski ligi.

Kljub vsemu so v Fazaneriji v preteklosti, predvsem v 90. letih pa tudi kasneje, že znali presenečati z znanimi imeni na klopi. Le kdo bi pozabil na Miroslava Ćira Blaževića, Zlatka Cica Kranjčarja, Bojana Prašnikarja, Marina Kovačića, Petra Nadovezo, Luko Bonačića, Miloša Šoškića in druga znana imena iz predvsem jugoslovanskega nogometa. 

Večina naštetih tujih trenerjev se je v Murski Soboti v glavnem opekla in kljub velikemu slovesu ni pustila globljega pečata. Med izjeme zaradi prve osvojene lovorike v času slovenske samostojnosti spada Marin Kovačić, ki je sredi sezone 1994/95 nasledil Šoškića in z Muro osvojil pokalni naslov, a se je jeseni hitro poslovil.

Je zgodovina dobro opozorilo, da se ne izplača tvegati s tujim strokovnjakom? 

Še četrtič v Fazanerijo?

Med prej našteta znana imena na klopi Mure lahko brez dvoma uvrstimo tudi Anteja Šimundžo. Mariborčan je v Fazaneriji deloval že v treh različnih obdobjih, najuspešnejše je bilo zadnje, ki se je končalo konec leta 2021.

Šimundža je Sobočane iz 2. SNL najprej popeljal med prvoligaše, nato pa s postopnim razvojem moštva do naslova pokalnih in državnih prvakov ter nastopa v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige, po katerem se je tudi poslovil od črno-belih.

Nekdanji napadalec, ki je bil kot trener dvakrat državni prvak tudi z Mariborom, je z uspehi na soboški klopi prišel do selitve k serijskemu prvaku Bolgarije Ludogorcu, po njegovi zaslugi pa je Mura v tujino prodala nekaj nosilcev igre.

Šimundža je bolgarsko epizodo sklenil spomladi, vse od tedaj pa je brez kluba. Aprila, kmalu po razhodu z Ludogorcem, si je v Fazaneriji ogledal dvoboj Sobočanov in Celjanov, ki so ga glede na takratne govorice vabili v svoje vrste. Na klop Celja ni sedel.

Pred tedni so ga povezovali s Sarajevom

Zanimivo, Šimundža je pred dvema tednoma znova spremljal spopad Celja in Mure, tokrat na Stadionu Z'dežele in kot gost v studiu Šport TV. V zadnjih izjavah za medije je večkrat poudaril, da ga prednostno zanima delo v tujini.

Sredi letošnjega poletja so bosansko-hercegovski mediji poročali, da se je Štajerec že sestal z vodstvom Sarajeva, vendar je po nekajdnevnem razmisleku zavrnil ponudbo. Tako je priložnost na Stadionu Koševo dočakal Simon Rožman.

Je pa Šimundža pred dnevi v pogovoru za Ekipo SN potrdil, da se pogosto sliši s predsednikom Mure Robertom Kuzmičem, a je v isti sapi strasti navijačev črno-belih umiril z besedami, da zgolj na prijateljskih temeljih:

»Z Muro sem po odhodu iz Murske Sobote ostal v dobrih odnosih. Slišimo se. Ohranili smo stike in jih vseskozi ohranjamo, a zgolj na prijateljski osnovi. Morebitna vrnitev ni bila tema pogovorov.«

Zdi se, da za Šimundževo vrnitev v Fazanerijo kljub dobrim odnosom ni veliko realnih možnosti. Govorice ob možni izbiri potencialnih trenerjev na tujem kot enega od kandidatov omenjajo tudi Roberta Korena, ki že deluje v soboški sredini.

Kdo bi bil najprimernejša rešitev za vročo klop Mure? Svoje razmišljanje zapišite v komentar.

Komentarji (53)

nk serdica (ni preverjeno)

Slobodan Đurič

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

ANTE ŠIMUNDŽA ‼️‼️‼️

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Klemen k (ni preverjeno)

Ante za penzijo

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Sdfgh (ni preverjeno)

Samo si klike nabijate…. Smešni ste….

Yeri (ni preverjeno)

Feri Cifer

Ravnilo (ni preverjeno)

Toooo Dobronak ko vas jebe Feri cifer vse špricere pobere!

In reply to by Yeri (ni preverjeno)

Zlatko352 (ni preverjeno)

Zdaj mate zlato šanso ka pripeljte nazaj legendo kluba Ferija Cifera

trg zmage

Malce mi je smešna izjava oz. se to stalno ponavlja, da so bili "ogledi trenerja v zadnjem obdobju niso bili isti kot pogledi kluba?" A ni bolj res, da so se igralci spuntali?
Edino, kar je pravilno, da se umazano perilo ne pere v javnosti! Čeprav izdane nekaj skrivnosti o teh "pogledih" tudi kaj dosti ne pove? A so bili apetiti vodstva preveliki, trener pa jim je enostavno povedal, da s tem kadrom ravno ne more konkurirati za Evropo?
Verjetno Šimudža ne bo trener, torej kdo bo? Nobeden ni garant, da bi kljub odlični kvalifikaciji tule uspel oz. kakšen neuveljavljen ne bi!
Na hitro nekaj iskati je po svoje slaba poteza. Če ima sedanji vršilec dolžnosti licenco, pa pustite ga vsaj nekaj tekem!

muraš55 (ni preverjeno)

RAJBAR SI JE ROKE OPRAL NA GRABIČEVEM HRBTU. ŠE ENKRAT NAPIŠEM!!! MURA JE ANTE ŠIMUNDŽA!! NOBEN RAJBAR ALI KUZMIČ! NJUN NAJVEČJI DOSEŽEK JE USTANOVITEV VZPOREDNE FIRME Z KLUBOM, KATERA IMATA V KLUBU IN OMENJENEM PODJETJU GLAVNI VLOGI. V KLUB JE ANTE ŠIMUNDŽA PRIPELJAL 5.000.000, 00 EUR! ZARADI ŠIMUNDŽE STA SE LAHKO ŠLEPALA GORIČKIVA FANTA. VSE OSTALO Z NJUNIMI ZGREŠENIMI NAKUPI, PREKINITVAMI POGODB JE BREZVEZE PISATI, KER JE TEGA OGROMNO!!

Novak Franc (ni preverjeno)

Če si že glasen piši z pravin imenon,

In reply to by muraš55 (ni preverjeno)

zvodnik milan (ni preverjeno)

mura je u kurci

In reply to by Novak Franc (ni preverjeno)

janko špehsvinjski (ni preverjeno)

mura je v dveh kurcih

In reply to by zvodnik milan (ni preverjeno)

janko špehsvinjski (ni preverjeno)

mura je v dveh kurcih

In reply to by zvodnik milan (ni preverjeno)

Rajbar Boris (ni preverjeno)

Ti tudi, Novak Francov je milijon pa dvomim ka si to ti seronja ;)

In reply to by Novak Franc (ni preverjeno)

Novak Franc (ni preverjeno)

Če ne vrvleš pridi na pivo na stadion - pa stopimo vkup k rajbari. tan okoli 18h boj tan.

In reply to by Rajbar Boris (ni preverjeno)

Rajbar Boris (ni preverjeno)

Zgučano majster! Čako mo te!

In reply to by Novak Franc (ni preverjeno)

Joka (ni preverjeno)

Tij si bunbar velki

In reply to by muraš55 (ni preverjeno)

Vodka (ni preverjeno)

Tujec

Navijačica (ni preverjeno)

Ante Šimundža je eden in edini, ki lahko spet napolni tribune v Murski Soboti. Eden in edini, ki lahko dvigne fante na njihov maksimum. Eden in edini, ki lahko nam navijačem Mure prinese veselje, ki smo ga bili deležni v prejšnjih letih.
Ajmo Muraaaa <3

Jejhatra (ni preverjeno)

Ka je bilou je bilou in lepou je bilou.
Zaj so na vrsti drugi časi drugi igralci drugi trenerji...tak ka tisto je bilou unikatno in tou več nemre biti

In reply to by Navijačica (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Eni ste rejsan smejšni kakšna imena predlagate pa ka se tiče Slavica neman prouti njemi nika, samo Mura je nej poligon za fčiti se, Muro more trenejrati iskušen trener pa gotovo.

Klemen k (ni preverjeno)

Keri je pa te izkušen za klub prvi ligi?
Pravljice

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Šimundža evo eden od mnogih.

In reply to by Klemen k (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

Capello ali pa Arsene Wenger 😝

Nb (ni preverjeno)

Darko Milanič

Klemen k (ni preverjeno)

Čas ga je povozo

In reply to by Nb (ni preverjeno)

Klemen k (ni preverjeno)

Kaksoga s Kosova ali Makedonije...do se vsaj razumeli.

Koki (ni preverjeno)

Če se že jebete bi ges tüde pravo Feri Cifer če pa ščemo meti red pa disciplino pa seveda uspehe je tau Ante Šimundža

Sempron. (ni preverjeno)

Rajbar, rajši idi štale zijdat, nej ka drek mejšaš v Muri. Saj znanja nema, zatou pa sere takšne klanfe.

Hauko (ni preverjeno)

Ges san lejko njin trener,jih zdreseran tou tak ka do plontali še 3 dni,žene do brez sexa pol leta,dedi bojo pa kak gladiatori...Javim se Rajbar-Kuzmič..

kibic (ni preverjeno)

Fintjuk iz Nafte, čeprav je v penziji, bi z veseljem prevzel muro.

skiro (ni preverjeno)

sigurno ante šimundža,ampak najprej treba počistiti hlev,z denisom rajbarjem najprej.

ZTR_ (ni preverjeno)

Stanko Maučec

JIN BIN (ni preverjeno)

¨MISLIM,DA JOŽE SEČKAR NAJBOLJŠA IZBIRA!

Bobo73 (ni preverjeno)

Sekulič naj pride

Jejhatra (ni preverjeno)

Prosinečki-legenda

In reply to by Bobo73 (ni preverjeno)

Bossman (ni preverjeno)

Debeli rajbar mrš

Opazovalka (ni preverjeno)

Ce bi jaz bila trener bi verjetno razmisljala tak: baukse biti z Muro kak pa biti brez kluba. 🤓

Muraš78 (ni preverjeno)

Vladimir Kokolj

Zemla nuca gnoj (ni preverjeno)

Pride Ante nazaj

Roki124 (ni preverjeno)

Vratio se ante, falabogi.

Klhgkm (ni preverjeno)

Na tribuno kak gledalec

In reply to by Roki124 (ni preverjeno)

Mura22 (ni preverjeno)

R. Kuzmič v Ekipi24 pravi,da Ante trenutno ne razmislja o tem...

In reply to by Roki124 (ni preverjeno)

Dok (ni preverjeno)

Rajbar nanč več zidate nemre ka je zapravil Muro pa svojo fermo

Dok (ni preverjeno)

Rajbar nanč več zidate nemre ka je zapravil Muro pa svojo firmo

Papa (ni preverjeno)

Ante, do zdaj edini dokazano sposoben prpelati Muro do lovorik.

Papa (ni preverjeno)

Ovak pa Zmago Sagadin, ka dečke malo prizemlji :)

aoxd (ni preverjeno)

Leon Horvat

njiva

Ges pravin tak:če se to dela na profesionalni ravni, moremo meti profesionalnoga trenera in tudi takšne igralce, če ne pa izstop iz lige in špilat v 3.ligo.Trener mora meti tudi nikšo besedo pri kadrovanji, sigurno, nemremo vkup vlačiti tretjerazredne igralce in te naj Grabič z njimi dela. In tu sta se te vgela z Rajbaron. Če de že što naj bo resan Šimundža, edino on de napravo red in disciplino v klubi in tudi malo pristrigo krila Rajbari, šteri je lekar zgubo kompas. In ka je najbole bitno, meli te navijače.

Xxx promo (ni preverjeno)

Cestarov Korček z njegovim legendarnim konceptom špilanja "BRSNI BEJŽI"!

Bg19 (ni preverjeno)

Ko so pripeljali Grabiča sem rekel, da se ta ne bo dočakal zime v Prekmurju......Priznam, da sem se zmotil. Rajbarova in Kuzmičova izbira ni dočakala niti Jesen v Prekmurju....Lud jebe zbunjenog ali nekak tak bi lahko rekli...

Hej (ni preverjeno)

Čontala... 1. Izbira

Gasilec samo (ni preverjeno)

Ic vic kebab majstere pa zunjake,ven z moje sobote pa neste te smrad pa te sladoled pa kebab z vame z kec ste prisle

Starejše novice