Foto: Peter Dominko
Konec tedna so v pokrajini ob Muri odigrali pokalne tekme, v nedeljo pa se pričenja nova sezona Pomurske nogometne lige. V njej ne bo nastopal Nogometni klub Hotiza, prvaki minule sezone že včeraj niso odigrali pokalne tekme z Mostjem.

O sestavi Pomurske nogometne lige v sezoni 2023/24 je bilo v minulih tednih prelitega že precej črnila.

Junijska odločitev, da se iz lige izključi Hotizo, Grad in Tromejnik, je dvignila precej prahu. Del javnosti je podprl odločitev pristojnih organov, nekaj pa je bilo tudi tistih, ki so bili mnenja, da so pogoji za nastopanje v Pomurski nogometni ligi postavljeni previsoko.

Trojica klubov naj bi odgovornim za tekmovanje grozila tudi s tožbo, nekaj tednov po prvotni odločitvi pa je prišlo do popolnega zasuka. Izvršna odbora Medobčinske nogometne zveze Lendava in Murska Sobota sta preklicala junijski sklep ter Hotizo, Grad in Tromejnik vrnila v ligo.

Manj kot teden dni pred začetkom prvenstva je jasno, da Nogometni klub Hotiza s člansko ekipo v sezoni 2023/24 kljub vsem poletnim zasukom ne bo nastopal v Pomurski nogometni ligi. 

To je razvidno iz delegiranja prvega kroga, saj tekma Veržeja in Hotize ni vključena na seznam, podobno velja tudi za dvoboj drugega kroga, ko bi se morala Hotiza na domačem igrišču pomeriti z Dobrovnikom.

Igralska zasedba Hotize je po junijski izključitvi iz lige izgubila precej nogometašev, odšel je tudi trener Jože Hozjan. Hotiški klub tako že včeraj ni odigral pokalne tekme z nogometaši Mostja, ki so napredovali z uradnim rezultatom 3:0.

Grad izločil Radgono

Kar dve nedeljski pokalni preizkušnji sta bili odigrani na Kapci. Že v dopoldanskem terminu so Odranci z 0:8 premagali veterane Nafte, štirikrat je v polno meril Uroš Kos, dvakrat sta bila uspešna Nikola Tompa in Tomas Vori.

Popoldne je Panonija Malibu GA-KA z 2:1 premagala ekipo Graničarja, za veselje gostiteljev sta v prvem polčasu zadela Matjaž Koudila in Matej Imre. Dobrovnik je z 1:5 slavil v Čentibi, mrežo katerih je trikrat zatresel Roland Polareczki, še v minuli sezoni član Hotize, uspešna pa sta bila še Luka Laci in Mark Völgyi.

Že dan prej, v soboto, so pokalno sezono odprli klubi Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota. Dvoboj konkurentov v Pomurski nogometni ligi so dobili nogometaši Grada, ki so z 1:2 izločili Radgono. Za preobrat gostov sta v zadnji tretjini tekme zadela Alen Vrhovski in Jaša Kerec.

Čarda je z 0:4 premagala Križevce. Darko Atanasov in Sašo Gašpar sta zadela v prvem polčasu, v končnici obračuna pa sta zmago potrdila Patrik Žekš in Aljaž Žekš.

Ižakovci so po zaslugi Alena Smodiša in Davida Granfola na domači zelenici z 2:1 premagali Cankovo. Radenska Slatina je v drugem polčasu strla odpor Rome. Gostitelji so prvič klonili v 67. minuti, ko je v polno meril Žiga Berden, deset minut kasneje je zadel še Mitja Senčar.

Gančani v občinskem spopadu niso imeli težav z Lipo. Član Pomurske nogometne lige je napredoval z izidom 1:8, mrežo domačih je uvodoma dvakrat zatresel Aljoša Gregorec. Do odmora je bil ob Mihaelu Hartmanu dvakrat uspešen tudi Denis Kociper, v drugem delu srečanja pa je trikrat zadel Gregor Bunderla.

Najbolj dramatično je bilo v Bakovcih, saj si je združena ekipa Serdice in Goričanke napredovanje priigrala po izvajanju enajstmetrovk.

Komentarji (6)

yxyc (ni preverjeno)

oba mnz-ja totalno nekredibilna. Enkrat tak, drugič drugače!!! Oba predsednika bi morala odstopiti;verjetno ne premoreta take morale.

Poplave 23 (ni preverjeno)

Kot je predsednik NK Hotiza dejal v izjavi da še klub v svoji zgodovini ni dosegel takšnega uspeha kot sedaj . Ali klub še v svoji zgodovini tudi ni propadel kot sedaj, nikoli več nedo imeli kluba ker de isto kak v Renkovcih ali nekdo pa bo pobiral denar kerega plačuje NK Nafta za uporabo igrišča za mladino in kadete.

Prodam (ni preverjeno)

V našem klubu delamo z otroki in imamo dovolj selekcij za tiste, ki ne delajo in imajo izgovor da ni otrok, da jim mura in nafta vse pobere, da so bratve skozi celo leto, da imajo v njihovi vasi racunalnike in telefone, ipd.
Kontakt dajte v komentar.

Cenik za isposojo selekcij:
U7, U9 5000€
U11 6000€
U13 8000€
U15 do U19 15.000€
Člani za PNL 30.000€

Kovac (ni preverjeno)

V Prekmurju je preveč klubov,, ste sploh normalni.,, zakaj je v Prlekiji vse drugače da ne rečem v SLO.

Ritoznojčan (ni preverjeno)

Mali Stankec pa Velki Ciril ovi jajco čohač pa Pjevač Hozjanov pa family Gyerkeš pa čistačica Héržénjakóvá in veliki sedem članski hišnik bend Redinger nejso mogli skup skopati enajsterice?Naj bi se sami registrirali pa bi igrali lepo. Klub so vničili vsi ti omenjeni zda pa še igrišče,igrišče izgleda kot poparjena puščava,trava na drugi strani do pasu da nemoreš sedet na klopeh sramota na takih igriščih špila in plačuje Nk Nafta 1903???Da si ti davajo v žep kot so si dosedaj!

puskas (ni preverjeno)

... hjo... ciganija.... vsi drugi bi leteli samo tej predsedniki mnz so lekar zaščiteni...!

Starejše novice