Foto: Jure Banfi
Uvodna tekma šestega kroga Prve lige Telemach se je v Kidričevem končala z zmago Mure. Dvoboj z Aluminijem je z golom v 17. minuti tekmi odločil mladi Niko Kasalo.

Peti krog ni razveselil niti Kidričanov niti Sobočanov, kdo se bo veselil v uvodnem dvoboju šestega kroga Prve lige Telemach?

Aluminij je v dvoboju devetih zadetkov izgubil z Olimpijo, čeprav so Štajerci v spopadu z državnimi prvaki kar trikrat povedli, nazadnje s 4:3. Za ljubljansko zmago s 4:5 je v končnici tekme zadel Mustafa Nukić.

Mura je po zmagi v Kopru znova pokleknila v domači Fazaneriji. Črno-beli so po bledi predstavi izgubili z Radomljani, ki so v Prekmurju slavili prve točke v letošnji sezoni.

V soboški enajsterici se je v primerjavi z zadnjo tekmo zgodilo nekaj sprememb, tekmo tako na klopi pričenjata Nikola Jovićević in Ivan Šarić, v domači zasedbi pa se je najopaznejša sprememba zgodila v golu, prednost pred Tiborjem Banićem je dobil Samo Pridgar.

Kdo se bo pobral po porazu?

»Najbolj pomembno je bilo, da smo pozabili tekmo z Olimpijo in opravili analizo. Iz te tekme moramo pobrati vse dobre stvari, ki smo jih naredili, ter popraviti vse storjene napake. Povsem smo osredotočeni na Muro, vemo, kaj nas čaka. Ne glede na to, da Mura trenutno rezultatsko ni uspešna, gre za izjemno ekipo, a mi gledamo samo in zgolj nase.

Želimo nadaljevati z všečnim nogometom, a kljub lepi igri za gledalce bo potrebno začeti zbirati tudi točke. V petek moramo biti še bolj osredotočeni, še bolj zreli in še bolj razpoloženi, da zadovoljimo gledalce, ki so nam v obeh domačih dvobojih dajali še kako prepotreben veter v naša jadra,« pred dvobojem s Sobočani poudarja Robert Pevnik.

Kidričani in Sobočani so se v Prvi ligi Telemach pomerili že na 16 medsebojnih tekem. Črno-beli so slavili petkrat, rdeči pa trikrat, nogometaši Mure pa so se z osmih gostovanj v »šumi« petkrat vrnili s polnim izplenom, izgubili so zgolj enkrat. 

»Ponoviti moramo branjenje s tekme proti Kopru in dodati agresivnejšo igro v pritisku. Biti moramo bolj pogumni in predvsem čim bolj mirni na žogi. Glede tega imamo rezerve. Na treningih je glede tega šlo na bolje, zdaj pa je že čas, da igralci to prenesejo tudi v tekmo.

V Kidričevem je vedno težko. Po videnem so zelo živahni in agresivni, imajo dobro kombinatoriko. Na to smo se pripravili. Dali bomo vse od sebe in se temu zoperstavili, upam, da bomo na koncu prišli do pozitivnega rezultata,« pa pred gostovanjem na Štajerskem opozarja soboški strateg Darjan Slavic.

ALUMINIJ - MURA 0:1*

Strelec: Kasalo (17')
Aluminij: Pridnar, Jovan, Koblar, Schaubach, Martić, Jagić, Gorenak, Brest, Bilyi, Jovanović, Skiba. Trener: Robert Pevnik.
Mura: Mihelak, Sadriu, Maruško, Kous, Maroša, Kasalo, Jurišić, Kurtović, Trontelj, Morris, Shabanhaxhaj. Trener: Darjan Slavic.

POTEK TEKME! 

1' Pričetek tekme v Kidričevem!

5' Gostje so prišli do prvega udarca, z roba kazenskega prostora je sprožil Amadej Maroša, Samo Pridgar pa je ukrotil strel Prekmurca.

17' GOL! Mura vodi. Dardan Shabanhaxhaj je s podajo z leve strani igrišča iskal Amadeja Maroša, žoga pa je po poskusu sprejema soboškega napadalca končala pri Niku Kasalu, ki je zadel z diagonalnim udarcem z leve strani kazenskega prostora.

25' PRILOŽNOST! Kidričani so bili nevarni pred golom Mure. Sandro Jovanović je podal iz prostega strela, z glavo pa je sprožil Rok Schaubach in meril pod prečnik. S posredovanjem se je izkazal Klemen Mihelak, ki je žogo izbil preko vrat.

44' PREČNIK! Gostitelji dvoboji so bili znova nevarni iz prekinitve, po kotu Gala Gorenaka je bil ob bližnji vratnici najvišji Luka Koblar, žoga pa je v visokem loku zadela zgornji del prečnika. Mura ostaja v vodstvu.

45+2' Sandro Jovanović je sprožil z dobrih 20 metrov, Klemen Mihelak ni imel težav s krotenjem okroglega usnja.

POLČAS! 

46' Pričetek drugega polčasa, brez menjav.

46' Kidričani so si privoščili napako na svoji polovici, žoga pa je končala pri Alminu Kurtoviću. Vezist Mure je sprožil z roba kazenskega prostora, a streljal v dobro postavljenega Sama Pridgarja.

51' Matic Maruško je streljal z 19 metrov, vendar meril preko vrat.

51' PRILOŽNOST! Sobočani so nekaj sekund prišli do novega poskusa, Dardan Shabanhaxhaj je po preigravanju streljal z vrha kazenskega prostora, a se je izkazal Samo Pridgar in žogo izbil v kot.

52' Po kotu je z glavo poskušal še Kobie Morris, vendar streljal mimo gola Aluminija.

53' Na drugi strani so bili nevarni Kidričani, a je Leard Sadriu žogo pravočasno izbil pred Danielom Skibo v kot, po katerem ni bilo nevarnosti za vrata Mure.

56' RUMENI KARTON! Po prekršku nad Dardanom Shabanhaxhaj je porumenel Tin Martić.

57' PRILOŽNOST! Prosti strel z leve strani igrišča je izvedel Roko Jurišić, z glavo je sprožil Niko Kasalo, a se je izkazal Samo Pridgar in preprečil povišanje soboškega vodstva.

59' MENJAVE! Pri domačih sta Gašper Pečnik in Bamba Susso zamenjala Tina Martića in Daniela Skibo, Borna Proleta pa je pri Muri zamenjal Žigo Kousa.

64' Samo Pridgar je znova reševal Kidričane, saj je pravočasno krenil iz vrat in žogo s panterskim skokom izbil z noge Dardana Shabanhaxhaja.

67' PRILOŽNOST! Bamba Susso je prodrl po levi strani igrišča, Borna Proleta ga ni uspel zaustaviti, udarec Gambijca pa je odbil Klemen Mihelak.

68' PRILOŽNOST! Nova nevarnost pred golom Mure, Klemen Mihelak je pravočasno reagiral ob strelu Sandra Jovanovića.

69' MENJAVI! Sandro Jovanović in Gal Gorenak, Robert Pevnik pa v igro pošilja Marko Brkljača in Jakova Katušo.

75' MENJAVE! Mura s trojno menjavo. Zelenico zapuščajo Amadej Maroša, Žan Trontelj in poškodovani Leard Sadriu, Darjan Slavic pa v igro pošilja Nikolo Jovićevića, Bena Cottrella in Gabra Dobrovoljca.

82' RUMENI KARTON! Po prekršku na sredini igrišča je porumenel Bamba Susso.

87' RUMENI KARTON! Rok Schaubach je prekinil napad Dardana Shabanhaxhaja in bil kaznovan z rumenim kartonom.

88' MENJAVI! Nika Kasala je zamenjal Filippo Tripi, pri domačih pa Žan Baskera vstopil namesto Artema Bilyija.

89' PRILOŽNOST! Kidričani so skoraj zatresli lastno mrežo, a so se rešili z izbijanjem na gol črti, Filippo Tripi pa v nadaljevanju ni sprožil, ampak je podajal s peto.

89' RUMENI KARTON! Porumenel je Borna Proleta.

90' Še osem minut sodniškega dodatka v Kidričevem.

94' PRILOŽNOST! Muri se je ponudila priložnost po hitrem protinapadu, ki ga je zaključil Dardan Shabanhaxhaj, ki pa je v padcu streljal mimo leve vratnice domačega gola.

95'  RUMENI KARTON! Ben Cottrell si je prislužil rumeni karton po prekinitvi protinapada Kidričanov.

98' Mario Brkljača je sprožil s precejšnje razdalje, Klemen Mihelak je z nekaj težavami ukrotil strel.

KONEC!

Komentarji (24)

drekpek (ni preverjeno)

nk gradbinec iz fazanarije v šumi ide po petardo

kjhgfds (ni preverjeno)

pred dvema letoma je bilou v kidrečevem na tekmi več čarnobejlih kak zaj ka je vse v rdečem

defuk (ni preverjeno)

vsi na stadioni nestrpno čakajo prihod Blekgrintosov

Aha9 (ni preverjeno)

Nega gostujočih navijačev..to pove vse..čarno se njin pijše

Konjušar (ni preverjeno)

Mura iz Murske

Julaaa (ni preverjeno)

Tak se dela Slavic!!

Kkff (ni preverjeno)

Končno vodijo.

Dva paccc (ni preverjeno)

Vupan ka mura zgubi

Mujraa (ni preverjeno)

Mura drugoligasku klub

Sctpu (ni preverjeno)

Velka žalost

Kobilu (ni preverjeno)

Pozabite kar je bilo.
Zača se borba za prve tri.

DEfuk (ni preverjeno)

Če nocoj Mura zmaga, de napravo DF samomor.

Stavnice (ni preverjeno)

Prodana tekma pa lp pozdrav iz lj

Avsrriski konjušar (ni preverjeno)

Mura iz Murske

Halo123 (ni preverjeno)

Kak pricakovano. Zdaj vsi bravo bla bla... kda de palik zguba. Te vse tirali.. Tipicko prekmursi haha

Doktor55 (ni preverjeno)

Komedija zmesnjav

Hoood (ni preverjeno)

Tak dalec smo prisli ka je zmaga proti aluminiji velki dosezek..

Evgenijus (ni preverjeno)

Ka je stran zastekala? Ali kak je mozno ka tak malo komentarjev? Ajaaa, smradi ste pocrkali od zavisti

Mujraa (ni preverjeno)

Za predzadnje mesto de zadosta,mujra mujra mujra ahahah

Reka mujrina (ni preverjeno)

Ka vi karate trenejrate?balet?

Nefuk (ni preverjeno)

Defuk, ge maš več komentarof, ponavadi si biu bole aktiven? He, ka si rejsan
samomor napravo?

. (ni preverjeno)

Trbelo de se boriti prouti Olimpiji pa NZS -Olimpija sodnijkon.

Jozolina (ni preverjeno)

Ge ste zaj gringosi zaj bi lejko Rajbara poiskali po tekmi pa njemi v roke segnoli
RAJBAR ZA ŽUPANA

black panter

dvej lastovki tudi ne prineseta pomladi

Starejše novice