Derbi vrha lestvice Slovenske ženske nogometne lige je po golu v predzadnji minuti obračuna pripadel Olimpiji. Tako Beltinčanke kot Ljubljančanke je dvakrat reševal okvir gola.

Pomurkam je pripadel oktobrski derbi za Bežigradom, danes so se v Bratoncih veselile Ljubljančanke. Derbi dveh različnih polčasov je v 89. minuti odločila Lara Klopčič.

Ljubljančanke so odločilni zadetek dosegle v izdihljajih dvoboja, potem ko je Špela Rozmarič po mnenju sodnika Janka Goloba na sredini igrišča na nepravilen način na tla spravila Laro Klopčič.

Klopčičeva je bila po dolgi podaji Manje Rogan najspretnejša pred golom Pomurk, ki niso najbolje izbile žoge, Janja Čanjevac pa gostujočega udarca na gol črti ni uspela izbiti izven okvirja vrat.

Zeleno-bele so z zmago ujele Pomurje, ki je v 14. krogu SŽNL prvič oddalo točke. Če v zaključni tretjini prvenstva ne bo presenečenj, bo o naslovu državnih prvakinj odločal zadnji krog, ki ga bodo gostile Beltinčanke.

ŽNK NONA POMURJE BELTINCI - ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA 0:1 (0:0)

Strelka: Lara Klopčič (89’)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci: Iva Kocijan, Saša Kolar (91' Noelle Vilčnik), Kaja Korošec, Špela Kolbl, Špela Rozmarič, Janja Čanjevac, Lucija Kos, Kaja Horvat, Sara Makovec, Maja Dimitrijević, Anja Eferl (46' Ivana Kirilenko). Trener: Marjan Rajbar.
ŽNK Olimpija Ljubljana: Nika Šapek, Evelina Kos, Barbara Kralj, Vanja Duronjić, Urška Bratuša (70' Anja Prša), Manja Rogan, Ana Milović, Zala Vindišar, Izabela Križaj, Lara Klopčič, Adrijana Mori. Trener: Miki Kondić.

V prvem boljša Olimpija, v drugem polčasu Pomurje

Prva polovica derbija na zahtevni travnati površini ni postregla z veliko dobrega nogometa. Veliko je bilo prekinitev, nekaj tudi posredovanj zdravniške službe, Janko Golob je podelil tudi dva rumena kartona, pri gostjah sta porumeneli Lara Klopčič in Zala Vindišar.

Zeleno-bele so imele v prvem polčasu več od igre, prvič pa so bile blizu zadetka v 20. minuti. Manja Rogan je izvedla prosti strel z desne strani igrišča, Adrijana Mori pa z glavo zatresla prečnik. 

Okvir gola je domačinke reševal tudi v 34. minuti, ko je Urška Bratuša sprožila s 25 metrov in zadela desno vratnico Ive Kocijan, ki je zbrala še nekaj posredovanj.

V drugem polčasu so se v boljši podobi predstavile gostiteljice, ki so v 52. minuti prvič merile v okvir gola Olimpije. Volej udarec Špele Kolbl je zadel eno od Ljubljančank in se odbil od prečnika, Ivana Kirilenko pa žoge v gneči ni uspela pospraviti v mrežo.

V kazenskem prostoru Olimpije je bilo vroče tudi v 67. minuti, ko je obramba najprej blokirala strel Špele Rozmarič, nato pa še Sare Makovec. V 75. minuti se je tresla domača mreža, a je Ana Milović pred tem storila prekršek nad Ivo Kocijan.

Pomurke so bile na pragu vodstva tri minute kasneje, ko pa je prosti strel Kaje Korošec s 25 metrov končal v stičišču vratnice in prečnika. So pa bile v 89. minuti uspešnejše Ljubljančanke, ki so se veselile gola in zmage.

Marjan Rajbar: Zaslužili smo si točko

»Olimpija je bila v prvem polčasu boljša, v drugem pa mi. Škoda, da nismo izkoristili priložnosti, na koncu pa smo prejeli malce smešen gol,« je po bridkem porazu dejal domači strateg Marjan Rajbar.

Trener Beltinčank je po prvi menjavi posegel pred nadaljevanjem srečanja, ko je v igro poslal Ivano Kirilenko, drugo rošado pa je opravil po zadetku, ko je v igro vstopila Noelle Vilčnik

Kot je dejal, je ekipa v napadu v drugem polčasu delovala dobro, so pa imele domačinke v zaključnih minutah tekme več težav s t.i. drugimi žogami, saj po skokih na sredini igrišča praviloma niso prišle do posesti:

»Na sredini igrišča so bile boljše od nas, kar je bila tudi največja težava. Zvezna vrsta z Manjo Rogan nam je delala precej preglavic. Kot pa sem že dejal, smo imeli precej priložnosti, žal jih nismo izkoristili.

Še vedno imamo popravni izpit ob koncu sezone, kakor tudi Olimpija. Zdaj smo izenačeni. Sezona bo zanimiva do zadnjega, mislim pa, da smo si na tej tekmi zaslužili točko, vendar je takšen nogomet.«

Pomurje in Olimpija se bosta še tretjič v letošnjem državnem prvenstvu srečala v zadnjem krogu SŽNL.

Starejše novice