Vir: Twitter
Luka Dončić je sklenil bogato finančno pogodbo z dobaviteljem športnih copat, ki naj bi mu v petih letih prinesla okoli 100 milijonov dolarjev.

Naš košarkar, ki se je sinoči ravno vrnil po poškodbi in znova navdušil ob zmagi Dallasa proti San Antonio Spursom, je po težkem pričakovanju ameriške javnosti izbral dobavitelja športnih copat.

To je postal proizvajalec športne obutve Nike oziroma njegova znamka Jordan. Dvajsetletni Dončić bo postal prvi Evropejec z lastno Jordan obutvijo. "Jordanke" je nosil že na včerajšnji tekmi, ko je bil prvi strelec svoje ekipe.

Veliki Jordan mu je zapihal na dušo

Tudi znamki Nike in Jordan sta novico potrdili na Twitterju, kjer so mu v kratkem videu in sporočilu izrekli dobrodošlico ob prihodu v družino. Z izbranimi besedami pa ni skoparil niti, po mnenju mnogih, najboljši košarkar vseh časov Michael Jordan:

"Luka je že pri teh letih fenomenalen igralec. Dokazuje spretnost, za kar mnogi potrebujejo leta, da jo razvijejo. Neverjetno bo spremljati, kako bo napredoval v Ligi NBA. Veseli nas, da je postal del družine Jordan Brand. Zaokrožil je seznam neverjetnih talentov, ki predstavljajo našo novo generacijo."

Če bi bil naš rezident, bi mu ostalo "malo"

Ameriški mediji poročajo, da naj bi bila vrednost petletne pogodbe 100 milijonov dolarjev, kar nanese na 20 milijonov dolarjev na leto. Ob nedavni "aferi" s selitvijo našega kolesarja Primoža Rogliča pa so se mnogi spraševali, kako bo z obdavčitvijo našega košarkarskega ponosa.

Tako je eden izmed radovednežev na družbenem omrežju Twitter postavil vprašanje davčnemu strokovnjaku in nekdanjemu prvemu dacarju Ivanu Simiču. Simič, ki drugače prihaja iz Prekmurja, je v svojem izračunu šokiral svoje sledilce: Dončiću bi država od letnega zaslužka 20 milijonov evrov od sponzorske pogodbe pobrala, kar 64 odstotkov. Od dvajsetih milijonov, ki predstavljajo 18 milijonov evrov, bi mu ostalo le 6,48 milijona evrov. 

Potrebno je pa poudariti, da Dončić verjetno ni davčni rezident Republike Slovenije, zato ne bo predmet obdavčitve po naši zakonodaji. Poleg bolj "prijazne" zakonodaje čez lužo, ima zagotovo še kup davčnih svetovalcev, ki poskrbijo za to, da si država ne bo vzela prevelikega kosa pogače. 

Komentarji (19)

1122334455 (ni preverjeno)

in v Sloveniji bi lahko za te pare kupili 2000 gasilskih vozil

Putin (ni preverjeno)

Dragič je Car in Legenda Slovenije!

In reply to by 1122334455 (ni preverjeno)

Lulu2 (ni preverjeno)

Perauvna drzava!! Zato pa vse ka je kvalitetnoga prinas, bizi vö!

Indigo1 (ni preverjeno)

V Ameriki mu bo ostalo se manj!! Tako da ne zavajajte!!

JJ2020 (ni preverjeno)

Monte Carlo kot vsi poznani športniki

Indigo1 (ni preverjeno)

To v Ameriki ne pali

In reply to by JJ2020 (ni preverjeno)

lekolki (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

tip ima porazen % meta iz igre. na zadnji tekmi za tri 1/6. Statistično gledano tud jaz dosežem 40 točk v NBA samo 200 metov mora imet.
Nauk zgodbe za mlade: Meči na koš, ne glede na to ali zadaneš ali ne, tudi iz nemogočih situacij, nekaj bo že padlo noter. In točke bodo tukaj.

Vipko
Truplo

Računaj, da se je komaj vrnil po poškodbi. To je lahko eden od vzrokov za res slabši met iz igre. Mu pač ni šlo, vseeno pa je izgubil samo 3 žoge, imel 10 skokov, 8 podaj. Vrednost Dončićeve igre je tudi v tem, da potegne, ko je treba, da se je že lani v njegovi krstni sezoni ekipa zbrala okoli njega, kakor se temu pravi. Ti misliš, da so Američani nori, ko dajo toliko denarja zanj, vsaj danes je na NBA portalu na prvi strani, kjer piše, da se je vrnil. Kaj misliš, koliko več ljudi po svetu je preko neta ali kako drugače gledalo to noč tekmo Teličkov samo zato, ker je on igral? Trenutno ima pozornost verjetno večjo kakor LeBron ali Janis. Kljub slabšemu metu na zadnji tekmi!

Ti sicer lahko "sanjaš", da boš statistično dosegel 40 točk, ampak realnost...?

Z zapisom si brcnil mimo, iz tebe po mojem veje neka nevoščljivost? Pa še to glede meta: najboljše procente imajo visoki igralci. Vsaj velika večina! Čisto preprosto: ti mečejo na koš iz velike bližine, nemalo košev dosegajo z zabijanji in polaganji. Med njimi je npr. še lani Dončićev soigralec DeAndree Jordan in zanj drži kot pribito, da s skok metom težko zadene z več, kakor dveh metrov razdalje. Ampak kljub res visokemu odstotku zadetih metov iz igre (seveda iz neposredne bližine ali z zabijanji) zanj velja, da je obupen metalec iz igre.

Dončić mora prodirati iz polja, kjer so mu v napoto veliko višji igralci. To je borba! Veliko točk dosega tudi na ta način. Trojke tudi ne meče tako porazno, če gledamo celo sezono. Pred dnevi sem gledal podatke in mislim, da je imel Harden slabši odsotek zadetih (lani je na eni tekmi metal celo 0 : 10). In to en Harden!

In moram se še obregniti glede vojega nauka: ja, to lahko delaš na dvorišču, na igrišču, ko mečeš sam. Če že igraš s kolegi npr. samo na en koš, te bodo težko prenašali, če boš metal ko je treba in ko ni treba. Na neki tekmi pa te trener hitro umiri. In zakaj vseeno Dončić igra kljub temu, da si veleumno ugotovil, da ne ve metati na koš?

In reply to by lekolki (ni preverjeno)

Putin (ni preverjeno)

Egošuter, srbski sin!

In reply to by Truplo

Craze (ni preverjeno)

bi se clovek vprasal ce se sploh splaca basket spilati

heh... (ni preverjeno)

Bi se človek vprašal ali se sploh splača biti državljan Slovenije... Udri po tistih, ki delamo in daj tistim, ki so "lenuhi"

FURS ga bo obdavcil (ni preverjeno)

ce ima pogodbo kot slovenski drzavljan

Fhrthth (ni preverjeno)

Ja vejpa dober den nej.. Sake ka malo vec slujze more v iz drzave.. Vejoa bi srau nej pa dal 65 posto keša keroga si pridelaš

Putin (ni preverjeno)

To ka de mu vzeli se donćić smeji..,

........ (ni preverjeno)

A lahko popravite naslov "Dončić sklenil sanjsko sponzorsko pogodbo, koliko mu bo vzela Slovenija? To je izračunal Ivan Simič" v "Dončić sklenil sanjsko sponzorsko pogodbo, koliko BI MU vzela Slovenija? To je izračunal Ivan Simič"
Slovenija mu namreč ne bo vzela, vzela bi mu, če bi bil rezident republike Slovenjie, kar pa po mojih informacijah ni

? (ni preverjeno)

Se strinjam. Tipično za pisune na sramotainfo. Zavajajoči naslovi člankov so edino, kar zmorejo.

In reply to by ........ (ni preverjeno)

LudiRusi (ni preverjeno)

Ce ima povezave z rusko mafijo se bo poskusal izogniti placilu davka in morda se bo celo zapletel v necedne posle

čarni vrag (ni preverjeno)

Samo, da se ne bo zapletel s tvojo noro glavo.

In reply to by LudiRusi (ni preverjeno)

Putin (ni preverjeno)

nba liga ni več to kot prej, zaj že boljšo košarko špilajo v Evropi!

Starejše novice