Slika je simbolična.
Ta teden je v teku preventivna akcija ozaveščanja o nevarnostih udeležbe v prometu in sočasne uporabe telefona. Se tudi vi občasno ne zmorete izogniti uporabi telefona med vožnjo? Preverite, koliko vas lahko to stane.

Pod okriljem Agencije za varnost prometa Republike Slovenije se med 21. in 27. novembrom izvaja nacionalna preventivna akcija ozaveščanja o nevarnostih udeležbe v prometu in sočasne uporabe telefona. 

Nadzor tudi nad pešci

Policija pri tem preverja uporabo mobilne naprave tako pri voznikih motornih vozil, koles in preostalih udeležencev v prometu. V poštev pridejo tudi pešci. 

Tovrstne naprave lahko zmanjšujejo lahko zmanjšujejo voznikovo slušno in vidno zaznavanje med vožnjo.

Voznik, ki se ne more upreti uporabi mobilnih naprav, zmanjšano obvladuje vozilo.

Poostren nadzor nad varnostnimi pasi

S Policijske uprave Maribor so sporočil, da so v teh dneh imeli tudi poostren nadzor nad uporabo varnostnih pasov, uporaba katerih je v primeru prometne nesreče ključnega pomena.

Prav tako so spremljali ustrezne zadrževalne sisteme pri prevozih otrok.

Visoka kazen

Uporaba mobilnih naprav med vožnjo vas lahko drago stane. Ne samo, da s tem ogrožate svoje življenje in življenja ostalih udeležencev v prometu, doleti vas lahko kazen v višini 250 evrov.

Polega tega vam bo pri tem policija izrekla kar tri kazenske točke. 

Komentarji (1)

Lojze Cvetko (ni preverjeno)

Na razdalji 1nega km 4vozniki s telefonom med vožnjo pešcev ki telefonirajo da ne govorim policije pa nikjer vssj v Mariboru ne

Starejše novice