Slika je simbolična.
Če imate tudi vi kaj kriptovalut je to trenutek, ki se ga najverjetneje niste preveč veselili. Finančna uprava je predlagala tako obdavčitev.

Finančna uprava Republike Slovenije je predlagala spremembo obdavčitve dohodkov iz naslova virtualnih valut. Predlagajo, da se sprejme nov zakon. 

Pri tem bi bil predmet obdavčitve vnovčeni znesek virtualnih valut v eno od valut oziroma za nakup stvari. Predlagajo 10 odstotno obdavčitev

Finančna uprava ne bo preverjala količine vmesnih transakcij

Pri tem na finančni upravi poudarjajo, da ne bi obdavčili dobička, temveč znesek, ki ga bo fizična oseba prejela na svoj transakcijski račun ali bo neko stvar kupila. 

Finančna uprava tako ne bi preverjala koliko vmesnih transakcij je imel zavezanec in koliko kriptovalut je vmes kupoval in prodajal. 

V primeru, da bo zavezanec imel izgubo bo moral to dokazati, kar pomeni, da bo v takem primeru potrebno pregledati vse transakcije. 

Komentarji (3)

Bitcoiner (ni preverjeno)

Barabe. DOHODEK bi obdavčili, ne DOBIČEK. BARABE! Dobro da ne živim v Sloveniji. V Nemčiji je zaenkrat (!) brez obdavčitve, v kolikor držiš kriptovaluto vsaj eno leto.

Cloudys (ni preverjeno)

Jes san se že pred 5 leti upokojil od zaslužka in vse izplačal za lagodno življenje, kda še nej bilo obdavčitve. Takrat se je najbolje šinfalo kriptovalute na ton forumi od btc, xrp in podobnih shitcoinov in je bilo polno vseznalcov, nateg gor nateg doj, san jes lepo zaslužil in pri 40 uživam doli na morji. Mala barka in kitara. Z zasluženim denarjem sem nakupil stanovanja v MS in MB, ter en kafič in to je to. Lepo živim od najemnin, vrednost nepremičnin raste, kafič je pa en hobi, da nisem v brezdelju.

Uporabnik5653456345 (ni preverjeno)

Še dobro ka ma skoraj vsaka kripto borza v ponudbe lastne kreditne kartice, kere ti vličejo sredstva doj direkt iz kripto računov. Dejansko ti nite nej trbej pretvarjate iz kripto v €, vse ide avtomatsko. Furs pa lejko liže jajca, ker nite 1 cent nejde iz kripto računa na TRR. Sploj ne ven kero tele bi si doj nakažuvalo peneze na TRR račun pa plačuvalo provizijo banke, če se jih lejko ogneš.

Kak če bi šo iz vrta z vrečko zelenjave pa se stavo v trgovine ka naj da na vago pa mi svojo maržo/provizijo cuj zaračuna...

Starejše novice