Slika je simbolična. Foto: Bobo
Nekaj več kot 50 članov Sindikata voznikov avtobusov Slovenije se je danes zbralo na protestnem shodu pred upravno stavbo družbe Nomago v Ljubljani.

Pozvali so k dostojnim plačam zaposlenih voznikov avtobusov v družbah cestnega potniškega prometa. Njihova glavna zahteva je bila zvišanje plač za letno stopnjo inflacije.

Izrazito pomanjkanje delovne sile

V preteklosti so osnovne plače sicer uspeli spraviti na dostojni nivo, a je vmes prišla rekordna inflacija, je na shodu dejal zunanji strokovni sodelavec sindikata in generalni sekretar Obalne sindikalne organizacije KS 90 Damjan Volf.

 »Prišlo je do izrazitega pomanjkanja delovne sile in s tega stališča je dostojno plačilo, ki ga zahtevamo, vsaj 1500 evrov osnovne plače,« je Volf naštel med razlogi za protest. Delodajalce so v socialnem dialogu skušali prepričati, da je to nuja.

»Kjer je povpraševanje večje, kot je ponudba, seveda cena naraste,« je dejal in izpostavil, da je pri cestnem potniškem prometu pri voznem osebju ravno obratno.

Delodajalci se izgovarjajo na ministrstvo in na subvencije, a voznikov to ne zanima, je dejal.

Zahtevajo dostojno plačilo 

 »Nas zanima samo, da imajo vozniki avtobusov, ki delajo petke in svetke ter prevažajo naše najdražje, dostojno plačilo, delovni čas, ki jim omogoča družinsko življenje in osnovno človekovo dostojanstvo,« je poudaril.

Protestni shod so zato nadaljevali tudi pred ministrstvom za infrastrukturo, kjer so znova pozivali:  »Dajte se sestati z nami in dajte nam višje plače!"

Čeprav so se protestnega shoda udeležili delavci več podjetij, so stavbo Nomaga izbrali, ker gre za največjega delodajalca v javnem cestnem potniškem prometu. Sindikat je zahtevo za dvig plač podal v vseh podjetjih, kjer je prisoten. Med drugim se bodo pogajali v podjetjih Arriva, Nomago, AP Murska Sobota in Marprom. Pri pogajanjih pa bodo vztrajali tudi za ceno stavko, poudarjajo.

Na možnost stavke zaradi slabih razmer v panogi so v Sindikatu voznikov avtobusov Slovenije opozorili že konec novembra na novinarski konferenci v Kopru. Med drugim so opozorili tudi na negativne posledice, ki bi jih lahko za samo dejavnost prinesla pred kratkim sprejeta novela zakona o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev.

Komentarji (13)

Ifififi (ni preverjeno)

1500 eu neto mora biti minimalna plača za vse ker vse ostalo je čisti NATEG!

Nujno odpovedi (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=uNrNVjiWi8E
youtube.com/watch?v=XlNUX6faqtk

In reply to by Ifififi (ni preverjeno)

Realnoo,. (ni preverjeno)

1500 evrov z nič dela
Samo sedi suče volan
Izsiljujje prednost na vsaki postaji
Je lepo pozimi na toplem
Poleti v klimatiziranem avtobusi
Pa toliko nima voznik tanka
ki dela v nemogočih razmerah
pa še glavo nosi naprodaj
Za šoferja avtobusa je 800 evrov preveč

In reply to by Ifififi (ni preverjeno)

Fujd (ni preverjeno)

Dan danes se sploh ne splača hodit v službo bolje biti na sociali
Vse se je podrazilo od hrane od zavarovanja za avto gorivo elektrika,bolje če nimaš nič pa država lepo poskrbi za tebe
Še dopuste v Egipt pa take stvari si privoščijo mi pa z minimalno plačo komaj magarimo
Minimalna plača bi morala biti 1800€
Ali pa naj Putin zravna Zemljo da kapitalisti ne bodo več uživali in izkoriscevali za vse to pa je kriva država

Realnoo,. (ni preverjeno)

tako poceni bencin kot je sedaj že dolgo ni bil
Živeč Golub

In reply to by Fujd (ni preverjeno)

sistic (ni preverjeno)

Se točno vidi kakšni majmuni so, da so napisi na navadnih kartonih, brez estetike, da slovnice ne omenjam. Dokler ne vedo osnove slovenščine, je prav, da si ne zaslužijo več. sicer glede na pretekle dogodke kaj vse delajo šoferji...

baba od žipana (ni preverjeno)

jaz če hočem sexati
grem na avtobus
tam me pa potem šofer podere
veste sem že bolj stara
pa kje drugje ne dobim

In reply to by sistic (ni preverjeno)

Edo (ni preverjeno)

Nihče v Sloveniji nebi smel imeti manj kak 1500 glede na vse podražitve in cene šofer avtobusa ima veliko odgovornost več kot pilot aviona..niti malo to ni tako enostaven posel kot zgleda nekaterim da samo sedi in suče volan to je bil nekoč cenjen poklic

Tecumseh (ni preverjeno)

V Sloveniji veliko delamo, tudi sama zaposlenost je velika, celo uvažamo delovno silo.
Vendar je velik problem v tem, da imamo ogromno delovnih mest z premajhno dodano vrednostjo. Tudi delo šoferja spada v ta rang, s tem seveda ne mislim, da morajo sedaj šoferji res delati za mizerne plače. Ampak, take zneske, katere navajate nikakor ne morejo zaslužiti. Avtobusi že leta in leta niso več tako polni, ukinjajo se proge ali pa so vožnje na njih redkejše.
Po zadnjih podražitvah na splošno je vsem težje, ampak podražil se je tudi "materila", torej gorivo, pa gume, pa popravila... V glavnem, težko bodo dobili tako oni, kakor mi z navadnimi poklici toliko več, kakor znese inflacija.
Zdravniki, IT delavci, vodstveni kadri... ti pa bodo že poskrbeli zase in ravno to bili nas navadno "rajo!" Tudi vlada dela v smeri, da nas še bolj obdavči (večina je tudi volila to vlado, zato marsikateri ne bi smel sedaj jamrati), ker je to najlažje. Najbolj enostavno se bolj napolni proračun, a ne razmišljajo, da tudi poraba (in s tem plačilo DDV-ja) polni proračun. Vendar, kako bomo trošili, če manj dobimo?

In reply to by Edo (ni preverjeno)

Sdm (ni preverjeno)

Na čemu si ti? Menjaj dilera.

In reply to by Edo (ni preverjeno)

Karač (ni preverjeno)

Za jugoviče je še 800 eurov preveč!

Urška zabuhla (ni preverjeno)

pazite kaj pišete

In reply to by Karač (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Protestniki avtobusov. Tudi polpismeni lahko pišejo za sobotainfo.

Starejše novice