Foto: Branka Keser
V Arboretumu v bližini Ljubljane se lahko ves december sprehajate med prazničnimi lučkami.

Arboretum Volčji Potok v Radomljah, v bližini Ljubljane, je za marsikaterega prebivalca osrednjeslovenske regije sinonim za prvo spoznavanje z rastlinami in cvetlicami.

V 85 hektarjev velikem javnem parku, ki je bil nekoč del zdaj porušenega dvorca, uspeva približno 3500 vrst in sort iglavcev in listavcev, trajnic ter samoniklih zelnatih rastlin. Obiskovalci se lahko ob obisku naučijo kaj o njih, se udeležijo delavnic ali pa se tja pridejo samo sprehajat in sproščat v miru in zelenju.

Posebej atraktivne so njihove spomladanske razstave cvetja, med katerimi največ pozornosti uživajo nasadi vrtnic in tulipanov. Pozimi, ko narava leže k počitku in se otrese živopisanih barv, pa so se upravitelji parka znašli drugače.

Park so odeli v niz prazničnih lučk.

Sprehod med lučkami, kot so v Arboretumu poimenovali svoj decembrski večerni program, je tudi letos zasnovan kot enosmerna pot, ki vabi iz enega prizora v drugega - v vsakem območju parka se odpre pogled na drugačno svetlobno okrasitev.

Posebna novost letošnjega leta je 25 metrov dolg tunel, kjer se barva lučk postopno spreminja, tako da vsak korak ustvari nov pogled, nove barve ter v vas zbudi občutek, da se nahajate v kristalni palači.

Pred kuliso dvorca je 250 kvadratnih metrov velika svetlobna zavesa, na kateri se kot na filmskem platnu spreminjajo svetlobni prizori.

Priljubljena velika krogla pa je letos dobila nove lučke in glasbeno spremljavo, opazili boste tudi veliko srčkov, ki so jih namenili vsem obiskovalcem.

Užitek za vse generacije

Sprehod med lučkami vsako leto privabi mlade in stare, družine z otroki in sveže zaljubljence, ki si lahko med romantičnim ogledom okrasitve v kavarni nad francoskim parkom ali v začasnih gostinskih hiškah privoščijo tudi kak prigrizek ali topel napitek.

Otroci pa bodo navdušeni nad belo pravljično deželo z Božičkom, jelenčki, medvedi in škrati.

Večerni sprehod med lučkami je mogoč vsak dan, tudi med vikendi in prazniki, do 8. januarja prihodnje leto, od 15.00 do 21.00. Park je razsvetljen od 16.00 dalje.
 

Komentarji (8)

realnooo (ni preverjeno)

bivski dir. inoksa ide sedit, zapor!
O TON PA NEDE CLANKA?????

Realnoo (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec tij si psihič

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

VSAKI DREK OBJAVIJO, TOGA PA NE VUPLEJO.

NAJ SE ZNA KA JE POPUSO IN IDE PAVLINJEK SEDIT. PA TUDI CE DE SAMO PAR NOCI SEDO, DE NJEMI MUKA!

In reply to by Realnoo (ni preverjeno)

Vndggff (ni preverjeno)

Dve in pol leti gre kriminalec v zapor pri tej starosti je to veliko mogoče umre v zaporu. Kot kura na dreku naj se zdaj tolče po prsih.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Ograček (ni preverjeno)

Če be že šau pa be kesno bilou. Tej Pavlinjeke bi trbelo vse zaprejte bar eno desetletje.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

0X- (ni preverjeno)

¸Grozno! Tako si predstavljajo varovanje narave in varčevanje el. energije!?

Tiarra21 (ni preverjeno)

Varčevanje elektrike je čisti nateg za višjo ceno ali kaj ti ni jasno?!

In reply to by 0X- (ni preverjeno)

Ograček (ni preverjeno)

Ja.tou se pa lejko samo primorskome hru-hru zahvalite.

In reply to by Tiarra21 (ni preverjeno)

Starejše novice