Slika je simbolična (foto: Bobo)
Predsednik vlade bo na današnjem drugem srečanju s predstavniki Združenja občin Slovenije, Združenja mestnih občin Slovenije in Skupnosti občin Slovenije spregovoril o dosedanjem poteku intervencijskih in sanacijskih del na prizadetih območjih.

Premier Robert Golob se bo danes ponovno srečal s predstavniki občinskih združenj, s katerimi bo med drugim spregovoril o dosedanjem poteku intervencijskih del na območjih, ki so jih prizadele nedavne poplave, ter o nadaljnjih ukrepih.

O blaženju posledic obsežnih poplav bodo danes spregovorili tudi pristojni ministri in predstavniki gospodarstva.

Pogovori o novih predlogih in potrebah

Predsednik vlade bo na današnjem drugem srečanju s predstavniki Združenja občin Slovenije, Združenja mestnih občin Slovenije in Skupnosti občin Slovenije spregovoril o dosedanjem poteku intervencijskih in sanacijskih del na prizadetih območjih ter se pogovoril o novih predlogih in potrebah.

Na srečanju bodo sodelovali tudi predstavnika Rdečega križa Slovenije in Slovenske Karitas, ministri ter drugi predstavniki pristojnih resorjev. Načrtovanemu enournemu srečanju bo ob 14. uri sledila izjava za medije.

Predloge prihodnjih ukrepov države bo sicer vlada po Golobovih napovedih obravnavala na četrtkovi seji.

Popis škode

Golob je ob tem občine pozval k čimprejšnjemu popisu škode, na podlagi katerega jim lahko država izplača sredstva.

Nekatere najbolj prizadete občine bodo popis začele že danes.

Danes bo tudi interni sestanek pristojnih ministrstev, obrtno-podjetniške, gospodarske, trgovinske in turistično-gostinske zbornice ter civilne zaščite glede blaženja posledic obsežnih poplav, ki ga je sklical minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

Sestanek bo zaprt za javnost, bodo pa po sestanku poslali sporočilo za javnost.

Ukrepi pri dobavi električne energije

Ministrstva za okolje, podnebje in energijo pa dopoldne pripravlja novinarsko konferenco o ukrepih pri dobavi električne energije za pomoč prebivalcem na poplavljenih območjih.

Poleg ministra Bojana Kumra bodo na novinarski konferenci sodelovali kot predstavniki dobaviteljev električne energije sodelovali še predsednik uprave Gen-I Maks Helbl, član uprave Petrola Jože Semolič ter predsednik sekcije dobaviteljev električne energije pri EZS in direktor ECE Sebastijan Roudi.

Med predlogi prebivalcev je bilo sicer v zadnjih dneh mogoče slišati tudi odpis dajatev na položnicah za elektriko in vodo.

O aktualnih informacijah glede nudenja pomoči Ljubljančanom ter drugim prizadetim občinam pa bodo spregovorili tudi na novinarski konferenci ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Komentarji (3)

leVicar (ni preverjeno)

Jes bi še meu par solidarnistnih dnevov ka me te zavod za zaposlovanje ne gnjavi za delo in uživan na naši prečudoviti slovenski obali.

čarni vrag (ni preverjeno)

Za božjo volo. Ali že popravljajo tisti poškodovani nasip pri Dolnji Bistrici? Mogoče pa čakajo na novo poplavo, ka do lejko pa vreče s peskom punili.

Opazovalka (ni preverjeno)

Poskodovani nasip? To so si tak kmeti napravili ka se gor vozijo s tezkimi traktori. Politiki so se samo prisli slikat, niksuga guća ni bilo o sanaciji.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Starejše novice