Foto: Bobo
Znani slovenski podjetnik Joc Pečečnik je na današnji novinarski konferenci napovedal konec podjetja Moda Mi&Lan.

Slovenski podjetnik Joc Pečečnik je na današnji novinarski konferenci podjetja Elektronček Group v Ljubljani napovedal stečaj podjetja Moda Mi&Lan.

»Zgodba je za nas končana, kljub temu da smo v podjetje vložili dva milijona evrov,« je na novinarski konferenci dejal Pečečnik.

Pečečnik je dodal, da bodo imeli v 24 mesecih več kot 50 odstotkov sedanjih zaposlenih upokojenih, v 48 mesecih pa se jih bo upokojilo 75 odstotkov.

Po tej ugotovitvi so začeli z iskanjem novega kadra. »Kljub temu, da smo prebrskali celoten bazen, vse šole, zavod za zaposlovanje, tega kadra res nismo našli, saj očitno v Sloveniji tega kadra ni več in tudi interesa ni,« je poudaril Pečečnik.

Posledično so kader začeli iskati na Hrvaškem in Madžarskem, a tam po Pečečnikovih besedah niso bili dovolj konkurenčni, saj je tamkajšnji plačni sistem bistveno manj obremenjen.

Je pa Pečečnik na današnji novinarski konferenci med drugim sporočil še, da je Elektrončku po dveh letih uspel odkup podjetja Costella, ki bo po novem polnil Zalo. 

Znamko Zala je Heineken prodal podjetju NIKA BEV, za katerega bo Costella polnila naravno mineralno vodo.

Foto: Bobo

Spomnimo ...

Inšpektorat za delo je v podjetju Moda Mi&Lan konec marca ugotovil več ponavljajočih se kršitev in tudi domnevno kaznivo dejanje kršitve temeljnih delavskih pravic.

Podjetje zaposlenim ni izplačevalo dodatka za prehrano, prav tako do takrat še ni v celoti izplačalo regresa za leto 2022 in ni nakazalo marčnih plač. Maja so zaposleni nato prejeli preostanek regresa za leto 2022, še pred tem pa tudi plačo za marec.

Prikrivanje informacij in neracionalne odločitve

Družba Elektronček Joca Pečečnika je v juliju podpisala pogodbo o nakupu 80-odstotnega deleža.

Joc Pečečnik je že v novembru 2023 komentiral, da je ob prevzemu podjetja doživel »hladen tuš«, saj je njegovo finančno stanje bistveno slabše, kot je sprva pričakoval. 

Nekdanji direktor Milan Mörec je po besedah Pečečnika prikrival dejanske informacije in sklepal posle ter dogovore, ki so izven standardov in predstavljajo neracionalne odločitve za podjetje.

Slednje je počel brez kalkulacij, kar je za podjetje predstavljalo dodatno finančno izgubo, je še navedel Pečečnik. 

Foto: Bobo

V podjetje investirali dva milijona evrov

Pečečnik je na položaj direktorja imenoval Marka Hozjana, vsak mesec pa so zagotavljali 150.000 evrov likvidnosti, da bi - kot so pojasnili - v vmesnem času lahko našli ustrezno rešitev.

Pečečnik je pred mesecem dni napovedal, da bo po potrebi založil denar za novembrske plače, skupno pa so v podjetje vložili dva milijona evrov.

Komentarji (28)

ACB (ni preverjeno)

Pričakovano. Edino ni jasno ravnanje priznanih gospodarstvenikov.

Mura je večna (ni preverjeno)

tudi jaz tako mislim
Res pa je da so prekmurci v času košnje in počitnic veliko na dopusti
da o kolinah ne gučim

In reply to by ACB (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

...na žalost je tou- stečaj edijna rešijtev za agonijo delavcov...bi pa bilou dobro ka Milana Möjreca razglasimo za osebnost stoletja...uspelo njemi je vničiti Muro in vso tekstilno proizvodnjo v regiji...bravo Milan...tij si car...pa Küčana pozdravi...

Gost55 (ni preverjeno)

Za nadgrado pa ga je potrebno strpati v zapor in ključ izgubiti.

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

.. (ni preverjeno)

tudi najbole sposobnemu podjetniku v sloveniji ni uspelo

Olosh (ni preverjeno)

Evo ka san van pravo ob prevzemu. Vsi ste se veselili. Nega prihodnosti za tekstil v Sloveniji, žal. Me pa zaj zanima ka de z Mörecon - vupan ka njemi Joc vüja zasükne.

janez janez (ni preverjeno)

Nej je Morec nikša zvezda, zdaleč nej,
- ali se spomnite časov, ko so Kitajci vse za džabe zašili in vsi ste v kitajski cotaj odili,
In tak je bilo v celoj Evropi - v Evropi nega več niti ene tekstilne tovarne, nej tovarne čevljov, nej
masi česa... Nemčija je v qurci, ka jih je mama Willkommen totalno na ruski plin spelala, pa vse Kitajčeki napravijo,.... pa wilkomen naselila,.......
Samo nej mi jasno, kak je lisjak Morec še vekšoga lisjaka Pečečnika scat odpelo.....
ali so pa odzadaj čisto nekše druge kalkulacije....... živi bili, pa videli!!!!
(van nej bilo čudno, kda se je v Puconcaj delala fabrika za čune--- za ka... za Panonsko morje,
ja pa ja!!! Leta do pokazala tudi to, za koj se v Petrovcaj ide!!!!

In reply to by Olosh (ni preverjeno)

rudi,k (ni preverjeno)

Saj to je vse videno Joc je že kujpo Titan šivanje pa ga poslo v stečaj zdaj to to je samo pralni stroj ge se pejneze pere zdaj je pa Kučan kriv za lopovščino Pečečnika vsi še slejpi vidijo ka dela po Slo in Cro pa še po davčnih oazah te pa predava o podjetnikih iz garaže lop--v tajkunski

. (ni preverjeno)

E moj Joc nega človeka v Prekmurji keri ne bi znao kakšen lopov je MIlan ti pa nasejdeš.

Gasilec Samo (ni preverjeno)

Jebal ti Milan mamico

In reply to by . (ni preverjeno)

Gasilec Samo (ni preverjeno)

In sedaj bodo v prazne prostore naselili migrante
In zopet bo nekdo dobro pokasiral za najemnine
in odprla se bodo nova delovna mesta za oskrbo migrantov
Kuharice, hišniki
čistilke

22324 (ni preverjeno)

Majster je še Joca nategno :)

Gasilec Samo (ni preverjeno)

in tvojo mamo

In reply to by 22324 (ni preverjeno)

Froc (ni preverjeno)

En drek ga je nategno tej so vsi znali ka delajo to je že vse bilo načrtno delano tak se murec lepo rejso....nori so bili delavci ka jih je za somare Mel on že ma milijone ne bojte se

Nelaži (ni preverjeno)

Joc,poberi,kar je še ostalo in pošlji prekmurce v stečaj,delavke pa naj gredo k Milanu Morecu ,ta bo njim zrihtal 420€ na mesec.( za hlapce je dovolj ? )

smrkci (ni preverjeno)

Eh zabiti prekmurci še zaston bi delali,če vam mafija reče da jim še rit poližete bi jim še zastonj polizali rit,pa zgonijih v tri pizde materine lopovske idiotske.največ je kriva politika ker tej mafiji dopusti da lahko z delavci dela kot nekoč z sužnji ampak je politika ista mafija ko ta mafija,ljudje so si sami krivi en nasvet delavcem delajte na črno ker ta mafija dela tudi na črno kot politiki.

pregovor (ni preverjeno)

Stari pregovor pravi da osel gre samo enkrat na led - le prekmurci grejo večkrat...žalostno, vendar resnično

Proizvodnja (ni preverjeno)

Pijtan se ko je z nomi? Si pluvate Moreca a nisce ne pluvne na vlado, ka bi zmanjsala dajatve na delovno intezivno panogo. Sto koli de meo, nede konkurencen. Z ene strani trbej Moreci zahvalo, doti, ka so itak do penzije tej lidgej prisli. Mislim, ka gli dosta tudi nej mohno, ce je Joc tok hitro vrgo pukso v kukorco.
Glavno ka se najdejo penezi za razne jebivotre, kok so osmi marec, Muki, mirovni institut in neven koga se ka mejsajo meglo!

Gost 1312 (ni preverjeno)

Ka ti motaš ka je zaj tu vlada kriva zapravo je muro zapravo je to fabriko ka se tekne vse zapravi ne pravin ka je vlada dobra al ka de se zaj nekak na vlado zgovarjo to je bedarija

In reply to by Proizvodnja (ni preverjeno)

Gost 1312 (ni preverjeno)

Te da je muro zapiro tuj vlada kriva bila ?

In reply to by Proizvodnja (ni preverjeno)

BrcaVr.t (ni preverjeno)

Tisti ka so delali v Muri znajo što pa ka je biu Milan, pa kak je funkcionejro,...Samo tej lidgej so preponosni pa prepošteni, ka bi kaj slaboga pravli! Vse so dali za fabriko, ka majo so si spravili s svojimi žüjlami, z zdignjeno glavo odijo po svejti, pa svoje pejneze trošijo! Nika njin ne falij, samo malo njin zdravje šepa, ka so ga püjstili v fabriki...KARMA pa je vrag!!!!

.. (ni preverjeno)

Resnica je skrita.

Labod (ni preverjeno)

Milan se bo upal po soboti in Goričkem voziti*

Gutko (ni preverjeno)

Najebali so Prekmurci skoz edino so jim dovolili, da delajo kot magarci po celem svetu sedaj jim pa še žabarji pokupijo tisto kar je ostalo od Prekmurja....

delavec8 (ni preverjeno)

pececnik je nic nej kriv. pac vijde ka nega prihodnoste v toj firme pa jo je zapro. Kak je pravo, tau firmo be ze pred enen leton mogli zaprete!! In tau so vsi znale tude zaposlene v toj firmi ka prihodnoste nega! samo so same sebe lagale ka je vse vrede.

Kepo (ni preverjeno)

Zakoj pa je te sao doj kipivat firmo, ocitno je že mel oz jih se ma neksne osebne interese, ker dvomin ka je sao v minus z financami.
Ti bi kujpo firmo za 2 miljona, pa 3 miljone vlozo notri za brezveze, te pa firmo doj zapro pa pozabo na tej 5 miljonov? Napamet gucin stevilke.

Lejkonon guci ka sces, sam je znal za financno stanje, dvomin kak je tri nule spregledno. To so redni maherasi, ne boj se ti nikaj.

In reply to by delavec8 (ni preverjeno)

Markojca (ni preverjeno)

Joco liže boco!!!! Bučman posrane jocaste.

Pohorčan (ni preverjeno)

Tote zgledne cejle melaste kak, da bi vun z mele pogledna. Bože moj.

Starejše novice