Vizualizacija, vir: Imo-Real
V Murski Soboti so zaokrožile govorice, da bodo šla stanovanja, v dolgo pričakovanem stanovanjskem kompleksu Zeleni dvor, v roke Stanovanjskega sklada Republike Slovenije. Preverili smo, ali te informacije držijo in koliko stanovanj bodo prevzeli.

Kot smo poročali, se na velikem gramoznem parkirišču v bližini Avtobusne postaje Murska Sobota še to leto obeta začetek gradnje dolgo pričakovanega stanovanjskega kompleksa Zeleni dvor

Andreja Bernjak, vodja projekta Zeleni dvor pri Imo-Realu, nam je nedavno pojasnila, da se v omenjenem stanovanjskem kompleksu obeta 76 stanovanj s poslovnimi prostori v pritličju.

»Znotraj je zasnovan zeleni atrij, stanovanja bodo orientirana na južno stran, da bodo bivalni prostori čim bolj svetli,« je pojasnila. 

Še v tem letu se začenja gradnja stanovanjskega kompleksa Zeleni dvor

Izdana je tudi vizualizacija stanovanjskega kompleksa, v kateri je prikazano, da bo le ta sestavljen iz treh različnih vhodov, in sicer vhoda A, B in C.

Na območju vhoda A bo v štirih nadstropjih na voljo skupno 28 stanovanj, sedem na posamezno nadstropje, in sicer tri štirisobna, tri trisobna in eno dvosobno stanovanje.

Na območju vhoda B, s katerega bodo imeli stanovalci pogled na Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota, bo v skupno štirih nadstropjih na voljo 20 stanovanj, po posamezni etaži bodo na voljo štiri trisobna in eno dvosobno stanovanje.

Na območju vhoda C pa bo podobno kot na območju vhoda A skupno na voljo 28 stanovanj, na posamezno etažo pet dvosobnih in dve trisobna stanovanja.

Preberite še:

Bo večino stanovanj znotraj kompleksa prevzel stanovanjski sklad?

Po nekaterih govorica pa naj bi večino stanovanj v stanovanjskem kompleksu Zeleni dvor po izgradnji odkupil Stanovanjski sklad Republike Slovenije, ki bi predvidoma stanovanja oddajal družinam oziroma tistim, ki se zaradi stanovanjske stiske obrnejo nanje. 

Le del stanovanj znotraj kompleksa pa naj bi ostal prost za prodajo na nepremičninskem trgu. 

Da bi izvedeli, ali te informacije držijo, smo se obrnili na Stanovanjski sklad Republike Slovenije. Nanje smo naslovili naslednja vprašanja: 

  • Ali bo Stanovanjski sklad Republike Slovenije res upravljal z delom stanovanj, ki bodo izgrajena v sklopu kompleksa 'Zeleni dvor' v središču Murske Sobote?
  • V kolikor ta informacija drži, koliko stanovanj bo v lasti stanovanjskega sklada in kako se bodo oddajala ta stanovanja?
  • Kako daleč so trenutno dogovori na to temo?
  • Se v prihodnosti obetajo v Murski Soboti še kakšna stanovanja, ki bodo spadala pod stanovanjski sklad?

»Stanovanjski sklad Republike Slovenije na omenjeni lokaciji v Murski soboti ni kupil stanovanj«

V Stanovanjskem skladu Republike Sloveniji so bili z odgovori na naša vprašanja precej skopi, so pa sporočili, da omenjenih stanovanj v Murski Soboti (za zdaj) ne bodo prevzeli. 

»Vezano na vaše vprašanje vam sporočamo, da po razpoložljivih podatkih Stanovanjski sklad Republike Slovenije na omenjeni lokaciji v Murski soboti ni kupil stanovanj za oddajo v najem in jih posledično ne bo prevzel,« so pojasnili za Sobotainfo.

Komentarji (8)

pűšpek (ni preverjeno)

In ko se bo gradilo bodo spet pozaprli ceste na polovico tam bodo kontejnerji ves matrial na cesti .Tak bo kot ko so gradili blok na kocjevi in SPIZ .Že sedaj je dve leti vse prekopano tak da res že komaj peš lahko hodiš po soboti .Končno pa ta blok nikakor ne sodi na to mesto kjer bo se gradil

.. (ni preverjeno)

Tu bi boljše bil arhiv, tam kak je arhiv pa blok.

In reply to by pűšpek (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

jah jbga . ali stanovanja pa baudo to ka se najbole nuca. Taka vse ma nekaj pozitivnoga pa negativnoga.

In reply to by pűšpek (ni preverjeno)

...!!!! (ni preverjeno)

Seveda stanovanja bodo ampak za tiste ki majo zologe € .Tű rejvež lejko samo gleda na debelo .

In reply to by . (ni preverjeno)

Cetnus (ni preverjeno)

Zakoj pa te ne spada na to mesto blok,te povej zakoj nej.najlezej je neka napisate ,pa nej obrazlozite.

In reply to by pűšpek (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

pűšpek te pa razloži kak se naj gradi ka nede gradnja vplivala na kakovost življenja v časi gradnje. halooooo? Ka se pa tijče mesta ge se gradi tak je seposejdi v urbanon območji. Či bi rad meo mer pa samoto se odseli na vas.

In reply to by pűšpek (ni preverjeno)

Satanček21 (ni preverjeno)

Isto kak Blok v varaši.

Kriptopiramidaš (ni preverjeno)

300k za nas kriptopiramidaše ni noben denar. To bo šlo kot vroče žemljice, ker je v Murski Soboti (velemesto).

Starejše novice