Foto: MOMS
Avtobusni promet Murska Sobota edini oddal ponudbo za opravljanje mestnega prevoza.

Avtobusni promet Murska Sobota, ki je doslej izvajal mestni prevoz po soboški občini, se je edini prijavil na razpis Mestne občine Murska Sobota, ki ponovno išče izvajalca mestnega prevoza.

Državna koncesija ne vpliva na Sobočanca

Čeprav Avtobusni promet Murska Sobota že nekaj časa bije bitko z Arrivo glede koncesij, to ne vpliva na opravljanje mestnega prevoza. 

Spomnimo. V postopku oddaje javnega naročila »Izbira koncesionarjev za izvajanje gospodarske javne službe - javni linijski prevoz potnikov na območju Republike Slovenije« je bilo za Pomurje namesto Avtobusnega prometa Murska Sobota izbrano avtobusno podjetje Arriva.

Kot so po tem zapisali na avtobusnem prometu, bi, če bi odločitev Ministrstva za infrastrukturo obveljala, to pomenilo zmanjšanje obsega dela za Avtobusni promet Murska Sobota in v najslabšem scenariju tudi prenehanje opravljanja dejavnosti avtobusne postaje v Murski Soboti, ki je v lasti Avtobusnega prometa Murska Sobota.

»Posledično pa to tudi pomeni, da tudi Arriva ne bo mogla več ustavljati svojih avtobusov na naši postaji v Murski Soboti.«

Pred časom smo glede tega na Mestno občino Murska Sobota naslovili vprašanja okrog dogajanja podeljevanja državnih koncesij, kjer so nam na kratko odgovorili le, da na podeljevanje državnih koncesij občina ne more vplivati.

Dodali so sicer, da dokončna odločitev o podelitvi državne koncesije ne vpliva na opravljanje mestnega prevoza po soboški občini, torej na Sobočanca

Objavili razpis, prijavil se je le en ponudnik

Mestna občina Murska Sobota je imela namreč sklenjeno pogodbo z Avtobusnim prometom Murska Sobota za mestni avtobus Sobočanec za vožnje na liniji 1 in liniji 2. Dokončna izguba državne koncesije soboškega avtobusnega prometa torej na Sobočanca ne bi imela vpliva.

Pred iztekom pogodbe so morali na občini kot naročniki izvesti javno naročilo z objavo razpisnih pogojev na portalu javnih naročil.

Oddajo del izvajanja prevozov na omenjenih linijah bomo oddali ekonomsko najugodnejšemu ponudniku,« so pred časom za Sobotainfo povedali na občini.

Prevoz bodo opravljali za 195 tisočakov letno 

Kot razvidno iz portala za Elektronsko javno naročanje, je Avtobusni promet Murska Sobota edini oddal ponudbo za opravljanje mestnega prevoza po soboški občini.

Opravljanje prevoza so ponudili za 783.271,20 evrov za štiriletno obdobje, torej 195.817,80 evrov za obdobje enega leta.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lublana (nepreverjen)

očitno naši posranci šekretarji,kot tudi ministri ne morejo pomagati pomurskemu podjetju Avtobusnega podjetja Murska SOBOTA , kar pomeni da tudi pri drugih zadevah smo Pomurska regija porinjena v kot.

., (nepreverjen)

Kaj pa ima država z tem člankom, NIČ ker je to občinski razpis ne državni.
Za razpis kjer je uspela Ariva pa je APMS. sam kriv če je upal da bo Ariva dala dražjo ponudbo pa so se podšteli za 5centov na km.
Še to dodam da za enako relacijo z turističnim avtobusom enakega ranga APMS skoraj za 100€ dražji od privatnikov in potem jočejo zakaj nimajo posla.

In reply to by lublana (nepreverjen)

rouzica lejpa..... (nepreverjen)

jojoj to bi se trebalo ka bi sobocanca vozo mariborcan ali celjanar ali lj -bancan , ka je vsa pamet sla v maloro.....??

Komunista (nepreverjen)

Tau smo van mi tovariši komunisti zriktale, tak ka ne pozabite koga voliti v jeseni, drugače
bomo preusmerili sobočanca ka de vozo na goli otok.

Eh jebi ga, (nepreverjen)

ges san pa celi čas mislo ka je to zašenki, zdaj pa vidin ka nekdo pride skoraj do 200.000, 00 eur na leto ka malo te penzioniste vodi do nakupovalnih centrov in koji kurac man ges z tem, aja kot davkoplačevalec plačujem te pizdarije.

cijazimose (nepreverjen)

itak jim je tou domet

Cezar (nepreverjen)

sobočanec je zato ka vozi penzioniste v bouto, pa deco v šolo ... verjetno ma nekši strariš viski položaj v politiki ... vače je nej za nus, ka bi lejko lidje prišli v pa iz službe, zato ka od tej vuraj ne vozi, pa tudi postaj nega ge bi trbelo ...

bosman (nepreverjen)

Ka si nouri. AP de mel cejlo Soboto? Pa majo teklo avtobusof.

Bindi (nepreverjen)

Te Sobočanec je tüdi sam sebi namen. Telko ka se občinari hvalijo, ka mamo mestni prevoz. Linije slabo načrtovane, postaje pa linije so tan, ge so jih ščeli napraviti, nej tan, ge bi jih lidje nücali. Če bi radz Rakičana v Maximus, ali kamorkoli, ge bi nüco dvej liniji, bi zgübo dvej vöri minimalno. Što de ga čako. itak nemaš ge čakati, ene postaje nemajo niti nadstreška, ka še te kakšno klop za fsejsti se, koš za smeti ipd., tou ka je minimalni standard za nekšno postajo. Vozi po delovnon časi šofera, nej gda bi jih lidje nücali. Človek, keri je med tednon v slüžbe, ga sploj nemre uporablati. Če ide v soboto küpüvat, že pa nej. Kome je te sploj namenjeni.
Javni prevoz moraš načrtüvati za vse, nej samo za tiste, keri nemajo drüge možnosti.
Tak je tou, če o javnon prevozi odločajo lidje, keri ga ne uporabljajo. Če pa kak uporabnik kaj predlagaš, pa tišina, ali pa se nika ne da napraviti. Ne razmijo, ka je javni prevoz za lidi, nej pa za tou, ka se za njega dobi državne pa evropske pejneze, pa ka ma nekšen šofer slüžbo.

Starejše novice