Kako Mestna občina Murska Sobota komentira dogajanje okrog koncesije Avtobusnega prometa Murska Sobota, kaj bo s Sobočancem in ali se bo avtobusna postaja primorana seliti?

Iz Avtobusnega prometa Murska Sobota so pred kratkim v sporočilu za javnost zapisali:

»Če bi odločitev Ministrstva za infrastrukturo obveljala, bi to pomenilo zmanjšanje obsega dela za Avtobusni promet Murska Sobota in v najslabšem scenariju tudi prenehanje opravljanja dejavnosti avtobusne postaje v Murski Soboti, ki je v lasti Avtobusnega prometa Murska Sobota.
Posledično pa to tudi pomeni, da tudi Arriva ne bo mogla več ustavljati svojih avtobusov na naši postaji v Murski Soboti.«

Za komentar smo se obrnili na soboško občino, a so nam povedali le, da »Mestna občina Murska Sobota na podeljevanje državnih koncesij ne more vplivati.«

Kaj bo s Sobočancem?

Ali bi dokončna izguba koncesije soboškega avtobusnega prometa vplivala na Sobočanca?

Mestna občina Murska Sobota ima sklenjeno pogodbo z Avtobusnim prometom Murska Sobota za mestni avtobus Sobočanec za vožnje na liniji 1 in liniji 2. 

»Pred iztekom pogodbe moramo kot naročniki izvesti javno naročilo z objavo razpisnih pogojev na portalu javnih naročil. Oddajo del izvajanja prevozov na omenjenih linijah bomo oddali ekonomsko najugodnejšemu ponudniku,« pravijo na občini.

Revizija možen začetek konca zdajšnje avtobusne postaje

Na občini smo povprašali tudi o tem, kaj predlagajo v primeru, da bo po vloženem zahtevku za revizijo vseeno za Pomurje izbran ponudnik Arriva, Avtobusni promet Murska Sobota pa jim ne bo pustil uporabe zdajšnje avtobusne postaje. 

»Zagotovitev osnovnih sredstev za izvajanje storitev je v domeni izbranega izvajalca,« so bili kratki na mestni občini. 

Alternativa zdajšnji avtobusni postaji je ob železniški postaji

Občina ima sprejet Odlok o občinskem prostorskem načrtu Mestne občine Murska Sobota. V obdobju izvedbe OPN, to je med 2007-2014, se je na predhodno izdelanih strokovnih podlagah za novo avtobusno postajo ob železniški postaji, to vključilo v končno gradivo OPN. Sedaj velja, da je območje ob železniški postaji rezervat za novo avtobusno postajo.

V primeru, da bi sledili ideji selitve avtobusne postaje na to novo lokacijo, je predhodno potrebno izdelati nov prostorski izvedbeni akt – Občinski podroben prostorski načrt - OPPN, so za Sobotainfo še pojasnili na soboški občini.

Komentarji (38)

Voli (ni preverjeno)

Odgovori, ki itak ne povejo nič. Mene samo zanima što vragi de te financiral novo postajo, če obstoječe avtobusni promet več ne bo dovolil za uporabo. Arriva ziher ne, njim dol visi za to. Taka do to to na občino porinili. V končni fazi mo pa občani plačevali to merjenje k**cev med AP MS in Arrivo.

Banda. . (ni preverjeno)

Ja, se bo pač treba sprijazniti.
Tovarno MURA je tüdi vrak zel pa živimo naprej in je bilo zaposlenih 7 tisoč ljudi.
Saj ne ka bi komu želel, bog nedaj, ampak v takem času pač živimo.

In reply to by Voli (ni preverjeno)

carni vrag . (ni preverjeno)

Baba zna biti hudič v človeški preobleki
Potem pa se še zraven vtaknejo ta stari
Pa nič čudnega da popizdis

In reply to by Banda. . (ni preverjeno)

Cezar (ni preverjeno)

To se vidi ka na občini nemajo pojma ka delajo, pa tudi jin je seeno za 130 lidi keri delajo na AP. Avtobusna postaja je vredi ge je samo bi jo trbeli zrihtati. Če jo odselijo k ŽP si predstavljaj nekoga ka se ta pripela, pa ga vu denejo sredi ničega, kak do šli do varaša po partizanskoj pa staneta rozmana ge nega pločnikov, po arhitekta novaka, ka pa pridejo nikan. urbanisti sobočke občine pa tisti ka dovolijo/odločajo o obliki mesta so nesposobni keri so vničili kraj

hejtij (ni preverjeno)

nega pločnikof, ka ti nika po Soboti ne odiš?

In reply to by Cezar (ni preverjeno)

Cezar (ni preverjeno)

so, pou meterski, gda de šou cejli avtobus od kukla do zvezde do odli 1 po 1 kak rece

In reply to by hejtij (ni preverjeno)

Murasssss (ni preverjeno)

Bougpomagaj, od ge si se tij prikoto? Gda je negda vec tisoc delavcov slo na enkrat iz Mure in Panonije domov ali na avtobusno po teh istih ulicah in po ozjih plocnikah pa je vse normalno funkcionejralo. Kaksne bolane fore mate eni.

In reply to by Cezar (ni preverjeno)

istinka (ni preverjeno)

Cezar tu pa resno malo pretiravaš. Med železniško postajo in trenutno obstoječo avtobusno postajo je cca 500 m razdalje. To je zelo malo. Ena Slovenska ulica od sodišča do krožnega pri Zvezdi je za primerjavo 400 m. Ne vem, kak te ljudje to lahko zmorejo, če bi po tvoji teoriji praktično ista razdalja od železniške do recimo Diane bila preveč. Bistveno bolj praktično je imeti železniško postajo in avtobusno postajo čimbolj skupaj. Večina mest ide v to smer.

In reply to by Cezar (ni preverjeno)

Kerozin (ni preverjeno)

Majster ziher žive v okolici železniške pa njemi paše ka je tan max. 5 potnikov na den. Razdalja med trenutno avtobusno postajo pa železniško je 550m, 2 ulici. Če je to razdalja med vukojebino pa centron mesta, te avtobusne ne nucamo sploh.

In reply to by Cezar (ni preverjeno)

BEDARIJA (ni preverjeno)

Kaj bo recimo AP postaja če ne bodo več izvajali avtobusnih prevozov ??? Kaj je to za bedarije in nagajanja ? Te ni boljše da AP promet kasira vsaj za najem avtobusne postaje. Torej naj rajši postaja stoji prazna pa večje bedarije ni, in to so neki menedžerji in lastniki SRAMOTA.

Marija Lucija (ni preverjeno)

Pujceke do pauvale, samooskrbo do mele

In reply to by BEDARIJA (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Menej pa zanima či AP ne bi dao postajo v uporabo, ka bi se zgoudilo brez postaje nemreš izvajati prevoze. Tej razpis je itak navadna korupcija se vijdi od daleč, Arriva je niti nej izpunjevala kriterije razpisa pa so doubili koncesijo.

. (ni preverjeno)

pač živimo v koruptivni državi, moremo se sprijazniti

In reply to by . (ni preverjeno)

Lili56 (ni preverjeno)

ne, s tem pa se res ni treba sprijazniti. Ne smemo se sprijazniti s tem

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Na žalost imajo pokvarjenci vedno prednost.

In reply to by Lili56 (ni preverjeno)

Gost 333 (ni preverjeno)

Prijatelj,dolžnost občine je ,da poskrbi za postajo ,kak je v vaseh,dejstvo pa je tudi ,da je ta postaja v napotu novemu naselju (Zeleni oazi).Postaja je lahko na Murinem postajališču,samo se streha napravi in tako razbremeni mestno središče od avtobusov,saj tak vozi Sobočanec v mesto(mogoče povečati število mestnih avtobusov)

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Potem more postajo opčina odkupiti, pa zgraditi vse okoli. Pa potem lahko napravijo postajo tudi v rakičanu. Ka je "bližje" centru. Dijakom nede ostalo nika časa ka bi šli v Park na čik pa pijaćo vsak den.

In reply to by Gost 333 (ni preverjeno)

Sobočanec 75 (ni preverjeno)

Spoštovani, te vidle, kda de se na konce vse iskritaliziralo bomo vsi presenečeni, ka za tou mahinacijo stojijo ljudje iz AP MS pa vidni predstavnik nogometa v Sloveniji.

. (ni preverjeno)

Ka mo meli štadion namesto smrdljive postaje pa hotela v centru mesta?

In reply to by Sobočanec 75 (ni preverjeno)

Gees (ni preverjeno)

Avtobusi in potniski vlaki so relikt iz nekih prejsnjiih casov! z vlakom se tak samo se solarji vozijo, le te pa tak starsi pripelajo! V teh casih gda so avtobusi v nason okolju stvar preteklosti pa naprej vlecejo novo AP, verjetno komi disi tisti plac v srediscu sobote!

relikt (ni preverjeno)

Ja prav maš, zato pa se cejli svejt vozi z vlakami in busami, vse naprednejše države investejrajo in posodabljajo železniško infrastrukturo, vspodbujajo uporabo javnoga prometa, prepovedujejo ali omejujejo cestni promet v središčih mest, uvajajo vedno nove in nove avtobusne linije, države ustanavljajo javna avtobusna podjetja.... edino Slovenci, keri se mamo za fejst športen narod, ge se sakši z nekšin športon ukvarja, moremo meti dva do tri avtoje pri kuči, ker je javni promet brezveze, mi pa se moremo vseposejdi do vrat pripelati, ker nan je 100m stoupiti nekan prehudi napor.... pa še brezveze je in zastarelo....

In reply to by Gees (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Mi smo Butalci. Kak je Arriva lejko dobila koncesijo, ko pa nema šoferov in ne avtobusne postaje. Kje do te potniki vstopali in izstopali? Ali obstaja kakšni zakon, ki lejko prisili AP, da dovoli Arrivi uporabo avtobusne postaje. Gradnja nove, de se pa zavlekla najmenje sedem let.

Gees (ni preverjeno)

Se strinjam!!! Kak sobocanec vecinoma peski hodim po mestu. Nimamo niti vec primestnih povezav, to pa zaradi same prezivele miselnosti nasih politikov! Dajejo neke subvencije , ne zahtevajo pa reorganizacije prejemnikov! Npr. AP ima v voznem parku predimenzionirana vozila, verjetno preveliko administracijo, kot je pri nas sedaj ze obicaj, tudi dobro placano vodstvo! Ne glede na poslovne rezultate!Na koncu pa se jim ne izide! Kot je bilo napisano nekaj casa nazaj bi gradnja nove Apostaje prisla 5 milijonov eur. Po teh podrazitvah pa verjetno se dosti vec. In to samo zato da potniki nebi opravili majhnega sprehoda do aktualne Ap! Na drugi strani pa se sedaj nimamo juzne, vzhodne in severne obvoznice, preobremenjene vpadnice, ni kolesarske steze do vzhodne obrtne cone, tak da moras bit posteno pogumen ce hoces v sluzbo z kolesom,

čarni vrag (ni preverjeno)

Kje ti živiš? Si se še nej pelo po južni obvoznici?

In reply to by Gees (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Jebiga, naši pametni ministri so že preračunali ka se bole splača dati tujcu denar. Pa še postajo zazidati. Kak podpirati lokalno.

In reply to by Gees (ni preverjeno)

buslin (ni preverjeno)

avtobusna in železniška itak spadata vkup, avtobusi v centri so kriminal, zato projektanti v akcijo, nova avtobusna racionalnih dimenzij!

. (ni preverjeno)

Po petih urah iz ljubljane, ko stoji vlak vsakih par metrov še počakaš arrivo pol ure ka te potegne do centra varaša.

In reply to by buslin (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

buslin či je tak pa naj Arriva zgradi nouvo avtobusno postajo. Či ščejo voziti morejo meti vse pogoje za tau.

buslin (ni preverjeno)

občina more in bo zagotovila....na staroj pa je lejko dirkališče za gokart hihi

In reply to by . (ni preverjeno)

Queen (ni preverjeno)

Bog daj da Arriva prevzame to branžo so resen ponudnik, glede postaje, pa tako, je last, avtobusnega prometa, ampak to je javni prostor, za pešce, kolesarje, potnike, so meščane, lep dan vsem..........

Lili56 (ni preverjeno)

očitno je privatna last in ne javni prostor.

In reply to by Queen (ni preverjeno)

neimenovan254 (ni preverjeno)

gospod župan in poslanec iz vrst SD;če neta uspela ka bi Sobočanec dalje obstal potem nista vredna teh funkcij,pa sploh nejsta borbeba proti tej mafiji v Ljubljani!!!

Marusica (ni preverjeno)

Saj je praf ka so dobili, ce so cenejsi. Za potrosnike je tou ok. Mamo tuj ogromno trgovin ki tekmuvlejo c akcijami…. Dobro za nas potrosnike…..

robobor (ni preverjeno)

Ti glih ne razmiš toga, gelibar? Nej so oni dali ponudbo za končno cejno za potrošnika, ampak ponudbo za državo za pridobitev licence. Končno cejno za tejbe kak potrošnika do, gda do edini ponudnik brez konkurence lejko prirejali in zdigavali po mili volji. Monopoli so za potrošnike nigdar nej OK. Bole bi bilo OK, če bi na enakih relacijah vozila Arriva in AP kak zdaj, te bi bila konkurenca in te bi bilo za potrošnika OK. Zdaj gda de pa vozila samo Arriva pa do cejne kak do si oni zmišlavali ker nede več konkurence kera bi jin odila v zelje z nižjimi cenami. Kak san pravo, eni pač teh stvari ne razmite.

In reply to by Marusica (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

seveda je AP MS dražji, ker vzdržuje postajo, arriva - dojče bahn pa bi rada izkoriščala blesave prekmurce. jebejo naj se.

čarni vrag (ni preverjeno)

Nemci kujpijo naše politike za burek. Pa še ponosni so ka pomagajo našim nekdanjim okupatorjem

. (ni preverjeno)

Podpore prekmurju ne pomagajo, če dajo tujcem zaslužek. Samo pravično naj bo, delati znamo samo. Če smo pod slo venci ali mađari.

pozorni (ni preverjeno)

Ka se sekejrate. Tau je samo voda na mlin Soboškome tajkune, ka de stvar küjpo pa gradil naprej luksozne ubjekte.

Starejše novice