Težko pričakovana rekonstrukcija regionalne ceste Murska Sobota - Gederovci naj bi se zaključila junija 2023, predvidene so tudi posebne površine za pešce in kolesarje.

Regionalna cesta Murska Sobota - Gederovci je pred začetkom rekonstrukcije dolgo časa burila duhove. Cesta je v preteklosti zahtevala že kar nekaj žrtev in spadala med najnevarnejše ceste v državi.

Težko pričakovana rekonstrukcija se je pričela jeseni 2021, za mnoge uporabnike ceste pa še zdaj predstavlja nočno moro, saj dela še vedno niso zaključena.

Sprva je bilo predvideno, da bo rekonstrukcija ceste zaključena do konca leta 2022, a se dela še niso končala. Na direkciji za infrastrukturo smo preverili, kaj se dogaja.

Predvideni ukrepi za umirjanje prometa, rok za izvedbo do konca julija 2023

Naročnik rekonstrukcije omenjene regionalne ceste R2-440, odsek 1298 Murska Sobota - Gederovci, je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, občina Tišina in Mestna občina Murska Sobota pa sta v projekt vključeni kot sofinancerki.

Iz direkcije za infrastrukturo so za Sobotainfo zatrdili, da gradbena dela rekonstrukcije regionalne ceste potekajo skladno z noveliranim terminskim planom.

V sklopu del je predvidena rekonstrukcija ceste med naseljema Veščica in Gederovci, uredite voziščne konstrukcije, odvodnjavanja, cestne razsvetljave, križišč, individualnih priključkov, posameznih križišč z levo zavijalnimi pasovi, avtobusnih postajališč, posebnih površin za pešce in kolesarje (dvosmerna kolesarska steza), prehodov za pešce in kolesarje ter ureditev prometne opreme in signalizacije.

»Prav tako je predvidena izvedba ukrepov za umirjanje prometa, in sicer prometnih otokov na vstopu v naselje Veščica in naselje Vanča vas. Pogodbeni rok za izvedbo del je do konca junija 2023,« so odgovorili na direkciji za infrastrukturo.

Bi se lahko gradbena dela zavlekla?

Kljub temu da so na direkciji za infrastrukturo dejali, da izvajajo gradbena dela skladno z noveliranim terminskim planom, smo na Sobotainfo izvedeli, da vse vendarle ni tako kot bi moralo biti

Večji del omenjene regionalne ceste je sicer zdaj v zaključni fazi, manjkajo le še cestne oznake in posamezni manjši popravki. A del, kjer bi morali izgraditi nov most in zaključek ceste, natančneje del pri bencinski črpalki OMV, je še zdaleč od zaključenega. 

Po neuradnih informacijah Sobotainfo se tam že približno tri mesece ne izvaja nobenih gradbenih del.

Kot je razvidno iz slik, je most razdrt in še zdaleč od končanega. Cesta na tem območju pa je še vedno razpokana in z luknjami, kar povzroča, da je težje prevozna in se pojavljajo zastoji.

Iz popolnoma nove ceste z ograjo, ki deluje kot nekakšna sodobna hitra cesta, se vozniki pripeljejo na gradbišče in razpokano cesto, kjer pa se dela ne premikajo. Podobno je tudi na delu, ki vodi do meje s sosednjo Avstrijo. 

O prenovi opozarjali tudi motoristi

Kot smo poročali, so o prenovi te ceste opozarjali tudi motoristi Moto kluba Jekleni Jahači Bakovci. Ti so na direkcijo za infrastrukturo v želji po večji varnosti poslali zahtevo za postavitev zaščitnih ograj.

»Kaj nam pomagajo razne smernice za varnost motoristov, če se te uporabljajo samo v osrednji Sloveniji in na Primorskem, pri nas, pa se s tem ne ukvarja nihče,« so v pismu direkciji za infrastrukturo zapisali motoristi.

Motoristi si želijo na cesti, ki vodi od Murske Sobote do meje z Avstrijo, ki je priljubljena cesta za motoriste, postavitev dodatnega pasu ograje, ki bo preprečeval, da bi motoristi pri padcu zdrsnili pod cestno varnostno ograjo.

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kravar (nepreverjen)

Postaviti blazine in slamo da bodo Jekleni Bahači lahko drkali.

No name (nepreverjen)

Ti si butec

In reply to by kravar (nepreverjen)

ĐokoĐabokoĐo (nepreverjen)

Krademo.... In tako naprej

asdasd (nepreverjen)

zakaj dela na tem odseku mirujejo? projekt so zavozili !!

In reply to by ĐokoĐabokoĐo (nepreverjen)

Fnskxnfj (nepreverjen)

Ali ograjo ob cesti so pa tak blizi postavili ka ce avto v tebe leti se nemas cist nikan mekniti razen ka se sam v ograjo odpelas

Lovec (nepreverjen)

To ato,ka nede zgibila sloves imena,cesta smrti.

In reply to by Fnskxnfj (nepreverjen)

Niko i ništa (nepreverjen)

A tan ge je šanec se boš pa ta miko?

In reply to by Fnskxnfj (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ali v tej državi obstaja kdo, ki še ima minimum pameti. Zakaj se cesta razkopa potem pa se s tako razkopano cesto maltretira državljane.

303030 (nepreverjen)

zato, ker so v okviru komasacije pred nekaj leti ukradli zemljišča lastnikom za gradnjo te kolesarske ceste, načalu z veleumni županom tišinski &co.

Lukčev Mesec (nepreverjen)

Voziti po predpisih in omejitvah in ne bo nobena cesta smrti.

Hshsh (nepreverjen)

Problem so drugi... Lejko se ti vozis ekstra po cpp predpisih, pa ti bumbar kontra prileti pa se lejko je**s ;) kak drugo, se vedno nevemo zakoj se nika ne dela... Pisete neka na pol... Kak trece, pravilno od MK Bakovci... Nejsmo vsi motoristi "prepotentni bahaci"... Ampak hitro se lejko kaj zgodi... Kravar, tebi pa so postavili zgornji del ograje, ka si ga bos lejko na ograjo... Mislin, neinteligenten clovek do konca... IQ na nivoji temperature zmrzovalnika...

svojat (nepreverjen)

Torej zdaj zato ka nešče drugi ne spoštuje cpp te tudi tebe nej trbej in lejko voziš kak ti paše. Tak je bar razbrati iz tvojoga zapisa. OK, ti si motorist in si nej prepotentni bahač, zakoj pa te nucaš dodatno ograjo, če se voziš po predpisaj? Seveda se lejko marsikaj zgodi, samo če človek pazi in se drži predpisov, je ta možnost znatno menša. Za varnost moremo v prvi vrsti poskrbeti sami.
Samo en takšen banalen primer ka ti dan, glede tej vaše ograje za motoriste..... pela se motorist, nega ograje, spadne in se odpela doj s ceste v jarek ali na njivo, če nega prevelke hitrosti se malo podrsa in jo v večini primerov odnesej z menšimi poškodbami (pravin pri normalni hitrosti) .... zdaj si pa predstavlaj ka motorist spadne, se stavi v ograji ali se celo od nje odbije nazaj na cestišče, za njin se pa pripela avto ali bougnedaj šleper in ga povozi - plus povzroči še nalet od odzadaj ali čelno z nasproti vozečim vozilom - smrtnost v takšnon primeri je večkratnik možnosti smrti v primeri ka motorist odleti v jarek. Ka je zdaj tebi v ton primeri bole pri srci? Telko o inteligenci in nivoji IQ-ja....

In reply to by Hshsh (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

Zato ka Pomgrad to dela :) Vejpa vsi njihovi projekti se nenormalno zavlecejo

Ing (nepreverjen)

a. Ta odsek ne gradi Pomgrad
b. Izvajalec Strabag ni kriv za zastoj, ker niso rešene stvari.
c. Resni izvajalci kot so Pmgrad, Strabag ... so redko krivi za počano dinamiko, ampk je težava na strani investitorja ali projektne dokumentacije, tudi zaradi težko predvidljivih okoliščin. Ampakj narod krivi izvajalca, ker se tako najlepše sliši.

In reply to by Heh (nepreverjen)

Sobočanec123 (nepreverjen)

Saj vsi vemo kak Pomgrad gradi. Enoletni rok za izgradnjo. Vse se naredi v zadnjemu mesecu ali dveh. Sicer pa je ta gradbena korupcija tipična za javna gradbišča kjer lahko nabijajo ceno do onemoglosti in podaljšujejo roke izgradnje v nedogled.

čarni vrag (nepreverjen)

Kelko je meni znano na tem odseku dela pravzaprav ne dela Strabag in ne Pomgrad.

In reply to by Sobočanec123 (nepreverjen)

Ing (nepreverjen)

a. Ta odsek ne gradi Pomgrad
b. Izvajalec Strabag ni kriv za zastoj, ker niso rešene stvari.
c. Resni izvajalci kot so Pmgrad, Strabag ... so redko krivi za počano dinamiko, ampk je težava na strani investitorja ali projektne dokumentacije, tudi zaradi težko predvidljivih okoliščin. Ampakj narod krivi izvajalca, ker se tako najlepše sliši.

In reply to by Sobočanec123 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ma jasno, kda je kaj narobe nihče nej kriv. Pa kakšne težko predvidljive okoliščine so preprečile obnovo enoga mosteka? Mogoče so najšli 1500 kilsko avionsko bombo v potoki? Vse so to smešni izgovori gradbene mafije, za nedelo, slabo kvaliteto in krajo.

Ing (nepreverjen)

Na splošno pisal točko c. , tega primera ne poznam.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

black panter

Nesposobni idiotski manjaki

Protko (nepreverjen)

Ko de zrihtano pa mo vsi zadovoljni...😁

Tecumseh (nepreverjen)

Vse to je že videno, dogaja se verjetno po celotni državi enako. Kolikor vem, je bil rok za dokončanje ceste že zadnje dni prejšnjega leta? Dovolilo se je podaljšanje roka, pa je kdo ali zahteval penale, ali pa je podaljšitev upravičena? Kaj bo sedaj, če se spet zamudi rok ali pojavi kje na cesti kakšna pomakljivost, katera je kar verjetna z razlogom, ker se bo hitelo?
Lep primer je v Soboti, kjer nekaj sto metrov Prešernove obnavljajo, pa... no vse stoji že en čas. Asfalt so sneli, drugih del pa ni že lep čas.
Mi, kateri se v ta dela ne razumemo čisto nič sicer lahko modrujemo, vseeno pa ob uporabi neke zdrave t. i. kmečke pameti tudi nekaj vemo, vidimo?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice