Ogorčen bralec se je na uredništvo Sobotainfo pritožil, da naj bi na parkirišču na Zvezni ulici, kjer parkirajo samo prodajalci mestne tržnice, parkiralo vedno več ljudi.

Na parkirišču na Zvezni ulici v Murski Soboti lahko opazimo prometni znak, ki izrecno narekuje, komu je namenjeno to mesto. Kljub temu da je slednje ustrezno označeno, mnogi tega ne upoštevajo, opozarja bralec Sobotainfo.

»Vsi parkirajo na tem mestu«

»Vsi parkirajo na tem mestu,« je v dopisu, ki ga je naslovil na uredništvo Sobotainfo, izpostavil bralec. 

Po njegovih besedah informacijah naj bi tam med drugim parkirali tudi delavci centra za socialno delo ter zaposleni v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. 

»Ko pridemo zjutraj na tržnico, pa ni več placa, ki je namenjen za prodajalce tržnice, kar je seveda tudi označeno. Kdo je odgovoren zato?« se sprašuje zaskrbljen prodajalec. 

Posebno dovoljenje za uporabo parkirišča

Omenjeno parkirišče je v lasti Mestne občine Murska Sobota in spada pod javno površino, katere raba je pod enakimi pogoji namenjena vsem.

Mestna občina Murska Sobota je ob tem pojasnila, da za občasno posebno uporabo javnih površin izdajo dovoljenje.

Za to parkirišče je do konca koledarskega leta izdano dovoljenje za posebno uporabo javne površine družbi Komunala javno podjetje, za namen ureditve parkirišča za prodajalce mestne tržnice pod določenimi pogoji. 

Pogoji za prodajalce mestne tržnice

Prodajalci mestne tržnice lahko uporabljajo parkirišče, vendar morajo pri tem upoštevati določene pogoje. 

Dostava in odvoz blaga se mora opraviti hitro brez odlašanja. Dovoljena je le v času obratovanja mestne tržnice.

Intervencijska pot mora ostati prosta za intervencijska vozila.

»Dostava in odvoz blaga v oziroma iz mestne tržnice je omogočena tudi na dovoznih površinah tržnice, vendar v času in pod pogoji, določenimi v aktu o tržnem redu na tržnicah in obratovalnem času tržnic«, so nam pojasnili na Mestni občini Murska Sobota.

Zaradi vandalizma ni več verige

V preteklosti so s pomočjo betonskih korit in verig poskušali zagotoviti, da je parkirišče bilo zagotovljeno za prodajalce mestne tržnice. Ti ukrepi zaradi vandalizma niso več v veljavi, so še pojasnili.

Kako bi lahko zagotovili, da bodo prodajalci imeli zagotovljena mesta na parkirišču, nismo dobili jasnega odgovora.

Na to, kaj lahko prodajalci storijo v primeru, ko je parkirišče zasedeno, nam na Mestni občini Murska Sobota niso znali pojasniti. Kot kaže, se bodo prodajalci še naprej morali znajti sami.

Komentarji (39)

456678... (ni preverjeno)

Zato ne more biti zupan nekdo ki je pasivno in zaspano zaposlen na obcini, ki ne znajo pojasniti. Nekdo od zunaj mora priti, da na novo gorivo jim dolije.

balkezes (ni preverjeno)

Pa more se kazati pa slikati. Vačik nedo znali za njega. Vejpa tržnica je svetska, cilou tekstilna.

In reply to by 456678... (ni preverjeno)

sivacona (ni preverjeno)

Zdaj san šou po trźnici. Pa tou je sramota za mesto. Teče na vse stranii doj po žlebi, ka malo dež ide. Bilo nas je točno 7. Parkirplaca pa niti enoga. Konfekcijski del tržnice pa nemo komentejro.

In reply to by balkezes (ni preverjeno)

rana ura zlata ura (ni preverjeno)

Na to, kaj lahko prodajalci storijo v primeru, ko je parkirišče zasedeno, nam na Mestni občini Murska Sobota niso znali pojasniti. Kot kaže, se bodo prodajalci še naprej morali znajti sami.

Na občini se čudijo vašim vprašanjem. Oni so svoje napravili, postavili so tablo, dale jih več ne briga. Glavno je ka vzdignejo plačo, te se pa smejejo iz vas, ka pričakujete od njih ka do še kaj za to napravili.

In reply to by sivacona (ni preverjeno)

asdasd (ni preverjeno)

»Ko pridemo zjutraj na tržnico, ni več placa« prav tako tudi kupcev tudi ni !!

In reply to by rana ura zlata ura (ni preverjeno)

kalacs (ni preverjeno)

Tako je. Tržnico je potrebno porušiti do temeljev in na novo sezidati, cigansko tržnico pa izseliti nekam drugam, ker to več nima mesta v centru sodobnih mest.

Ne pa krpati lukenj in zagovarjati prejšnje župane in direktorje komunale ms.

In reply to by 456678... (ni preverjeno)

dödole (ni preverjeno)

Pod samo tržnico je dovolj prostora. Konfekcijski del bi lahko preselili tja, Laguna itak ne spada "pod zemljo", tisti čevljar, ključar... je super in morda dati še komu možnost, da kaj popravlja?
Tole tržnico so prenovili pred leti, ne sanjaj o tem, da jo bo nekdo sedaj rušil.

In reply to by kalacs (ni preverjeno)

carni vrag . (ni preverjeno)

Tržnica v Soboti predstavlja dušo mesta in mora biti tukaj kjer je. V kratkem po informacijah občine dobila nove hiške za branjevke, kjer bodo imeli elektriko in možnost ogrevanja in s tem boljše pogoje pri opravljanju svojega dela. Tudi oblačilna tržnica mora ostati, saj na tem mestu zagotovo nikomur ne škodi. Bo pa zagotovo tudi ta del tržnice v kratkem doživel prenovo. Kar se tiče parkiranja, morajo tako prodajalci, kot obiskovalci nekje parkirati. Vsi ti za to tudi plačajo. Glede na to, da je dokaj zraven veliko parkirišče (preko knjižnjice), kjer se vedno najde prostor za parkiranje ne vidim problema za obiskovalce.

In reply to by dödole (ni preverjeno)

tržnicare (ni preverjeno)

Tou pa resan. Moralo bi pisati v zakoni, ka takšni ka so že zaposleni na občini nebi smeli kandidejrati sploj za župana. Če so do zdaj nika nej napravili tudi zdaj nedo. Žalostno ali resnično.

sorty (ni preverjeno)

V Soboti je v njenon središči vse narobe. In potem bi zdajsnja garnitura na obcini dale vodili naso Soboto. Slovenska ulica je mrtva, trznica katastrofa, Kocljeva ulica brez duse. Tak ne bo slo naprej.

Carni vrag (ni preverjeno)

potem pa pojdi v kijef

In reply to by sorty (ni preverjeno)

sorty (ni preverjeno)

Ti pa se naprej voli SD pa uzivaj v cvetocem regijskem srediscu velemesta Murska Sobota.

In reply to by Carni vrag (ni preverjeno)

0X- (ni preverjeno)

Ali prodajajo tržnico, ali mislite prodajalce na tržnici ? !

zelenost (ni preverjeno)

Tragično je, da na občini ne dajo pojasnila, kako bodo rešili ta problem.

dödole (ni preverjeno)

Močno dvomim, da je to nerešljivo? Naj izdajo posebna dovoljenja in neko nalepko, tablico... katera se da na armaturko, da se vidi, da lahko parkira.
Imamo redarje, ti pa na delo in naj pišejo kazni za tista vozila, katera nimajo vidne oznake za dovoljenje. Ko bo nekdo dobil nekaj kazni zapored, si bo hitro premislil in parkiral drugje. Pa tudi verjel bi, da marsikdo od zaposlenih domuje v Soboti in bi lahko tisti kilometer malo razmigal telo in prišel na delo peš. Pa še ceneje bi bilo.
Če je to glede dovoljenj in oznak komplicirano, potem bo res bolje, da se na občini sami zradirajo! In ni potrebno čakati na volitve, to lahko naredijo že jutri!!!

In reply to by zelenost (ni preverjeno)

borko (ni preverjeno)

zakaj se razburavate tle oko ove tržničarice...pejdajte u kupovinu u spara ili merkatorija i problem rješen...

In reply to by dödole (ni preverjeno)

Lovrovec (ni preverjeno)

Tragično?!

In reply to by zelenost (ni preverjeno)

zelenost (ni preverjeno)

Pa komično.

In reply to by Lovrovec (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Na to, kaj lahko prodajalci storijo v primeru, ko je parkirišče zasedeno, nam na Mestni občini Murska Sobota niso znali pojasniti. Kot kaže, se bodo prodajalci še naprej morali znajti sami.

Na občini se čudijo vašim vprašanjem. Oni so svoje napravili, postavili so tablo, dale jih več ne briga. Glavno je ka vzdignejo plačo, te se pa smejejo iz vas, ka pričakujete od njih ka do še kaj za to napravili.

Gost 2023 (ni preverjeno)

Minister dr. Daniel Bešič Loredan v medijskih nastopih neumorno poudarja, da je prvi cilj skrajšanje čakalnih dob, medtem ko razpravo o reformi zdravstva prestavlja v prihodnje leto. Ni mu jasno, da so čakalne dobe le simptom slabe ureditve zdravstva, ne pa vzrok težav. Minister ravna tako kot zdravnik, ki bolniku s pljučnico predpiše zdravila proti kašlju, z vzrokom kašlja pa se ne spopada. Tako kot sta prepozna diagnoza in zdravljenje pljučnice lahko usodna, je lahko usodno tudi zamujanje pri zdravstveni reformi: če ne bo sprejeta najkasneje v enem letu po nastopu vlade, na resno reformo lahko pozabimo. Ni mu tudi jasno, da bi se pri posvetih o bodoči ureditvi zdravstva moral na široko izogniti tistim med zavarovalničarji in zdravniki, ki iz današnje slabe ureditve vlečejo velike denarje.
O potezah zdravstvene reforme sem že večkrat pisal, zato tukaj le na kratko pet nujnih sprememb.
1. Določiti moramo realne cene vseh storitev. Cena vključuje materialne stroške, stroške živega dela, realno amortizacijo opreme in režijo. Namesto pavšalnega plačevanja za ambulantno in bolnišnično delo naj plačnik krije dejanske storitve za vsakega konkretnega bolnika. Za enako storitev plačnik vsem izvajalcem plača enako ceno.
2. Pedagoško in raziskovalno delo terciarnih ustanov naj se plačuje iz drugega vira in ne iz cene zdravstvenih storitev.
3. Vodstvo vsake zdravstvene ustanove naj bo svobodno in hkrati odgovorno pri odločanju o programu dela, kadrih, plačilu zaposlenih, nabavi opreme in trženju svojih storitev izven meja države.
4. Nobena država na svetu ne more vsem svojim prebivalcem brezplačno in takoj plačati vsega, kar zdravstvo lahko ponudi. Nujno je torej potrebno določiti prioritete, ki bodo ljudem dostopne brez nedopustnega čakanja. Letni prihodki Zavoda za zdravstveno zavarovanje, zdravstvene potrebe prebivalstva s poudarkom na resnih, zdravje ali življenje ogrožujočih stanjih in cene storitev nas bodo privedle do nabora storitev, ki jih krije obvezno zdravstveno zavarovanje. Storitve, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije, so samoplačniške, ljudje pa se za kritje teh stroškov lahko dodatno zavarujejo.
5. Uvedemo participacijo v višini 10 % za vse zdravstvene storitve, z izjemo otroškega zdravstva, porodništva in psihiatrije. Pri tem določimo tudi zgornji letni limit plačila participacije v višini 4 % lanskega letnega dohodka zavarovanca. Državljan s 6.000 evri letnih dohodkov bo tako v naslednjem letu plačal največ 240 evrov participacije in bo hitro izračunal, da je ceneje, če ta denar plača iz žepa, kot pa da bi se za plačilo participacije zavaroval pri ponudniku dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Na drugi strani pa zavarovalnica za mesečno premijo 36 evrov ne bo hotela zavarovati osebe z letnimi dohodki 30.000 evrov, kjer bi morala kriti do 1.200 evrov letne participacije. Absurdni sistem dopolnilnega zavarovanja za plačilo participacije se bo tako sam od sebe ukinil, dopolnilno zavarovanje pa bo dobilo svoje pravo mesto z zavarovanjem za storitve, ki jih obvezno zavarovanje ne krije. Dodatna in velika prednost takšne ureditve je, da zavarovance spodbuja, da varčujejo s stroški na svojo zdravstveno polico. Tako bo mnogo manj nepotrebnih stroškov: zdravila na zalogo, nepotrebni obiski pri zdravniku, podvajanje preiskav, dolge hospitalizacije, nepotrebni prevozi z reševalnim vozilom.
Ko bo ta sistem zaživel, bomo lahko govorili o zdravem so-bivanju javnih in zasebnih izvajalcev zdravstvenega varstva. Bolje bo tistim med javnimi in zasebnimi zdravstvenimi ustanovami, ki bodo dobro organizirani in bodo delali veliko in dobro. Če bo kateri od javnih zavodov v izgubi ali pred stečajem, bo to zaradi slabega dela, ne pa morda zato, ker delajo preveč. Pri vrhunskih zdravstvenih storitvah danes cena pogosto ne krije niti materialnih stroškov, pošteno plačilo pa bo spodbudilo trženje našega dela izven meja Slovenije. Našim ljudem bodo dostopne tudi vrhunske zdravstvene storitve, ki jih pri omejitvi na dva milijona prebivalcev ni smotrno razvijati.
In če se v kratkem nič ne spremeni? Z dodatnim denarjem za skrajševanje čakalnih dob bodo zasebniki veselo opravljali tiste storitve, ki so dobro plačane, kajti oni lahko izbirajo. Javnemu zdravstvu bo ostalo zahtevnejše, slabo plačano delo, naraščajoč problem odliva kadrov k zasebnikom in životarjenje ob finančnih izgubah. Nekatere čakalne dobe se res lahko skrajšajo, toda za resno bolne bo zaradi kadrovske stiske še slabše poskrbljeno. Sedanji ureditvi z enotno mesečno premijo 36 evrov za dopolnilno zavarovanje (drobiž za bogatega, velik denar za revne) lahko upravičeno očitamo socialno nepravičnost. Razslojevanje družbe pa se bo še poglobilo, ko bo za hitro pomoč potrebno še dodatno plačilo, ki bo odprlo vrata v zasebne klinike. Krasni novi svet – za tiste, ki si bodo to lahko privoščili.

Zumbar (ni preverjeno)

tebi se redno sfuzlalo, a? bi vsaj tja pisal to kamor spada, ne pa ko niti približno ni ta tematika tu. še prej pa treba tudi psihiatrične zadeve urediti.

In reply to by Gost 2023 (ni preverjeno)

čuntać (ni preverjeno)

SD - v 30. dneh do specialista - (v 30. dneh na oblast)

rana ura zlata ura (ni preverjeno)

»Ko pridemo zjutraj na tržnico, ni več placa«
.
Malo prlej trbej stanoti pa de vse vrejdi.

Zumbar (ni preverjeno)

namesto da bi ta bralec poklical redarstvo ali policijo, cvli tu, bedak. kot da ima sobotainfo pristojnosti za ureditev tega. o bože!

. (ni preverjeno)

Zumbar ka lejko redar napravi, vej pa ne vej čidi je avto. Enostavna rešitev izdati dovolilnice pa što je nema pa tan parkejra kazen.

In reply to by Zumbar (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

ka ti rejsan vrvles ka xy oseba pozove sobinfo in javi problem:)
Tau si na tem portalu zmislijo samo ka lejko en clanek vec objavijo:)

In reply to by Zumbar (ni preverjeno)

Zumbar (ni preverjeno)

a da bi pa kdo kdaj šel kam par metrov brez avta, to pa že ne, ha? morda nit bralec ni poskusil uporabiti svoje noge, telo, predvsem pa um.

sivizob (ni preverjeno)

Po tvoje je zdaj prebivalec kriv, ka obcina ne resi problema. Tak ka bi bilo najboukse ka ta sploj ne odi. Ze zdaj skoraj nikoga nega te pa cisto nikoga vec nede.

TO NE SPADA SEM (ni preverjeno)

Ta ciganjski del s cotami, nikakor ne spada v središče Sobote. Ampak oni so se počasi namnožili z temi štanti in zavzeli celi kompleks. Pa da boste vedeli, nekoč tu ni bilo nobene tržnice, resno se pijtam kdo je to dovolil. Da niste sposobni red napraviti na občini in to dobesedno nagnati, pa res ne verjamem. Takša tržnica sodi recimo na nekdanjo Murino parkirišče, vsekakor izven središča.

vsak lahko parkira (ni preverjeno)

TO NE SPADA SEM ............. Točno tak kak si napisal .In ovi iz občine ki do sedaj samo sedel v pisarni bi bil rad župan ?Alo in kdo ga bo pa volil no ja rdeči in ritlava deklica

In reply to by TO NE SPADA SEM (ni preverjeno)

Ravno_obratno (ni preverjeno)

Me pa zanima ge majo zagotovljeni zasenki parkirplac vsi keri delajo gekoli na kocljevi in slovenski? Pol plače dajo na parkomati?

S Pušče (ni preverjeno)

Najboukše ka se ovoga Debeloga Fuknjenca postavi za redara na tržnici.
Če nede fse pod kontrolo meu ga vrejd zemejo naši kak šče nigdar nej bil.

vsak lahko parkira (ni preverjeno)

Za kaj bi pa prodajalci morali imeti parkirišče samo za sebe ? A plačajo ,kaj občini ? Zaenkrat še tam lahko parkira vsak .En čas je bil znak ,da je tam dovoljeno parkiranje samo zaposlenim v knjižnici sedaj pa že imajo dovoljeno prodajalci .Naj zjutraj blago raztovorijo in avte peljejo na zavarovana parkirišča z rampo in seveda plačilom parkirnine .
Zgradili so knjižnico in tržnico brezi parkirišč kar je v Soboti tradicija in stalnica

citadin

Tržnica v Soboti predstavlja dušo mesta in mora biti tukaj kjer je. V kratkem po informacijah občine dobila nove hiške za branjevke, kjer bodo imeli elektriko in možnost ogrevanja in s tem boljše pogoje pri opravljanju svojega dela. Tudi oblačilna tržnica mora ostati, saj na tem mestu zagotovo nikomur ne škodi. Bo pa zagotovo tudi ta del tržnice v kratkem doživel prenovo. Kar se tiče parkiranja, morajo tako prodajalci, kot obiskovalci nekje parkirati. Vsi ti za to tudi plačajo. Glede na to, da je dokaj zraven veliko parkirišče (preko knjižnjice), kjer se vedno najde prostor za parkiranje ne vidim problema za obiskovalce.

y y y (ni preverjeno)

citadin............. Nisi omenil ,da je nekaj ,časa nazaj bila prenovljena streha na tržnici ker je prva kritina puščala in ta druga ni nič boljša ,tudi ta pušča .To na MOMS pač izbere nrkdo prijatelja in delita malo denar ovi prekrije in konec .In ne bo dolgo ,ko se bo spet delala nova streha to si zapomni

In reply to by citadin

. (ni preverjeno)

zraven veliko parkirišče (preko knjižnjice) je predvideno za pozidavo
pa radi se mejte idiotiiiiii

gost121 (ni preverjeno)

Idiot je napiso repliko...trenutno je še parkirišče, ko bo pozidano, pa je pod zgradbo dovolj prostora, da se naredi garažna hiše....dobra rešitev idiot?

In reply to by . (ni preverjeno)

kroški brod (ni preverjeno)

Tržnico iz mesta odseliti na BTC in bodo parkirišča za prodajalce in kupce ,Ta mestna tržnica je videti z temi cotami kak ulice v Bangladeši nič kaj boljše sramota .

gost1213 (ni preverjeno)

Saj Horvat Mitja je to sposoben napraviti, ka de potem lahko dilo z najemniki, malo na račun malo pa meni v žep, kak to sedaj dela z najemniki in z izvajalci.

In reply to by kroški brod (ni preverjeno)

Starejše novice