Slika je simbolična.
Toliko različnih vrst in vsak ima svojega najljubšega! Najljubša hrana mnogih, popoln skupek sestavin, ko si zaželimo nekaj pregrešno dobrega. Kateri burger pa je vaš najljubši?

Burgerji. Prepoznavni, priljubljeni in danes že v nešteto različicah. A najsi je piščančji, goveji ali pa sirov burger – vsakdo od nas ima ponudnika, za katerega prisega, da pripravlja najokusnejšega daleč naokrog.

Poiščimo torej te lokale v naših krajih! Sodelovanje je preprosto. V spodnji vprašalnik vnesite lokal oziroma ponudnika hitre prehrane, ki po vašem mnenju pripravlja najboljše burgerje pri nas. 

Bralci Sobotainfo izbirate najboljši burger pri nas. Izpolnite spodnji vprašalnik in s predlogi pomagajte najti tisti lokal, kiosk, restavracijo, ki streže najboljši burger. 

Kako izberemo najboljši burger? 

Zbiranje predlogov za najboljši burger traja do nedelje, 6. novembra, do polnoči. V uredništvu bomo nato izmed vseh predlogov zbrali največkrat predlagane lokale, kioske ali restavracije. 

Za tem boste ponovno na vrsti vi. Predlogi, ki jih boste predlagali največkrat, bodo šli na glasovanje. Tisti z največ glasovi bo tako prejel laskavo titulo najboljšega burger 'placa' pri nas! 

Komentarji (45)

anitad (ni preverjeno)

na Lujcovi

Grbanj (ni preverjeno)

Nah že pa

Vilmoš (ni preverjeno)

Šiptare za tej vaše pomije tak nede nišče glasuvo

Pesner (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tij tele nišče te ne zovi k nikomi četi pa kaj ne paše pa drži g.

In reply to by Vilmoš (ni preverjeno)

Gost34567 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

So pa boksi kak pa mcdrek

In reply to by Vilmoš (ni preverjeno)

rojko rules (ni preverjeno)

pikolo radenci brez konkorence

anitad (ni preverjeno)

Cuclnova bara ma najbokše pa najfalej

Gg (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Spaček bar, štefko

Mehmedin (ni preverjeno)

Spačeka nega več nej?

anitad (ni preverjeno)

gej

In reply to by Mehmedin (ni preverjeno)

1001 (ni preverjeno)

mitra ljutomer

Sumič (ni preverjeno)

Za nikoj.

In reply to by 1001 (ni preverjeno)

mts (ni preverjeno)

Ka že palik ste začal sten??

Gost 2023 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Minister dr. Daniel Bešič Loredan v medijskih nastopih neumorno poudarja, da je prvi cilj skrajšanje čakalnih dob, medtem ko razpravo o reformi zdravstva prestavlja v prihodnje leto. Ni mu jasno, da so čakalne dobe le simptom slabe ureditve zdravstva, ne pa vzrok težav. Minister ravna tako kot zdravnik, ki bolniku s pljučnico predpiše zdravila proti kašlju, z vzrokom kašlja pa se ne spopada. Tako kot sta prepozna diagnoza in zdravljenje pljučnice lahko usodna, je lahko usodno tudi zamujanje pri zdravstveni reformi: če ne bo sprejeta najkasneje v enem letu po nastopu vlade, na resno reformo lahko pozabimo. Ni mu tudi jasno, da bi se pri posvetih o bodoči ureditvi zdravstva moral na široko izogniti tistim med zavarovalničarji in zdravniki, ki iz današnje slabe ureditve vlečejo velike denarje.
O potezah zdravstvene reforme sem že večkrat pisal, zato tukaj le na kratko pet nujnih sprememb.
1. Določiti moramo realne cene vseh storitev. Cena vključuje materialne stroške, stroške živega dela, realno amortizacijo opreme in režijo. Namesto pavšalnega plačevanja za ambulantno in bolnišnično delo naj plačnik krije dejanske storitve za vsakega konkretnega bolnika. Za enako storitev plačnik vsem izvajalcem plača enako ceno.
2. Pedagoško in raziskovalno delo terciarnih ustanov naj se plačuje iz drugega vira in ne iz cene zdravstvenih storitev.
3. Vodstvo vsake zdravstvene ustanove naj bo svobodno in hkrati odgovorno pri odločanju o programu dela, kadrih, plačilu zaposlenih, nabavi opreme in trženju svojih storitev izven meja države.
4. Nobena država na svetu ne more vsem svojim prebivalcem brezplačno in takoj plačati vsega, kar zdravstvo lahko ponudi. Nujno je torej potrebno določiti prioritete, ki bodo ljudem dostopne brez nedopustnega čakanja. Letni prihodki Zavoda za zdravstveno zavarovanje, zdravstvene potrebe prebivalstva s poudarkom na resnih, zdravje ali življenje ogrožujočih stanjih in cene storitev nas bodo privedle do nabora storitev, ki jih krije obvezno zdravstveno zavarovanje. Storitve, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije, so samoplačniške, ljudje pa se za kritje teh stroškov lahko dodatno zavarujejo.
5. Uvedemo participacijo v višini 10 % za vse zdravstvene storitve, z izjemo otroškega zdravstva, porodništva in psihiatrije. Pri tem določimo tudi zgornji letni limit plačila participacije v višini 4 % lanskega letnega dohodka zavarovanca. Državljan s 6.000 evri letnih dohodkov bo tako v naslednjem letu plačal največ 240 evrov participacije in bo hitro izračunal, da je ceneje, če ta denar plača iz žepa, kot pa da bi se za plačilo participacije zavaroval pri ponudniku dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Na drugi strani pa zavarovalnica za mesečno premijo 36 evrov ne bo hotela zavarovati osebe z letnimi dohodki 30.000 evrov, kjer bi morala kriti do 1.200 evrov letne participacije. Absurdni sistem dopolnilnega zavarovanja za plačilo participacije se bo tako sam od sebe ukinil, dopolnilno zavarovanje pa bo dobilo svoje pravo mesto z zavarovanjem za storitve, ki jih obvezno zavarovanje ne krije. Dodatna in velika prednost takšne ureditve je, da zavarovance spodbuja, da varčujejo s stroški na svojo zdravstveno polico. Tako bo mnogo manj nepotrebnih stroškov: zdravila na zalogo, nepotrebni obiski pri zdravniku, podvajanje preiskav, dolge hospitalizacije, nepotrebni prevozi z reševalnim vozilom.
Ko bo ta sistem zaživel, bomo lahko govorili o zdravem so-bivanju javnih in zasebnih izvajalcev zdravstvenega varstva. Bolje bo tistim med javnimi in zasebnimi zdravstvenimi ustanovami, ki bodo dobro organizirani in bodo delali veliko in dobro. Če bo kateri od javnih zavodov v izgubi ali pred stečajem, bo to zaradi slabega dela, ne pa morda zato, ker delajo preveč. Pri vrhunskih zdravstvenih storitvah danes cena pogosto ne krije niti materialnih stroškov, pošteno plačilo pa bo spodbudilo trženje našega dela izven meja Slovenije. Našim ljudem bodo dostopne tudi vrhunske zdravstvene storitve, ki jih pri omejitvi na dva milijona prebivalcev ni smotrno razvijati.
In če se v kratkem nič ne spremeni? Z dodatnim denarjem za skrajševanje čakalnih dob bodo zasebniki veselo opravljali tiste storitve, ki so dobro plačane, kajti oni lahko izbirajo. Javnemu zdravstvu bo ostalo zahtevnejše, slabo plačano delo, naraščajoč problem odliva kadrov k zasebnikom in životarjenje ob finančnih izgubah. Nekatere čakalne dobe se res lahko skrajšajo, toda za resno bolne bo zaradi kadrovske stiske še slabše poskrbljeno. Sedanji ureditvi z enotno mesečno premijo 36 evrov za dopolnilno zavarovanje (drobiž za bogatega, velik denar za revne) lahko upravičeno očitamo socialno nepravičnost. Razslojevanje družbe pa se bo še poglobilo, ko bo za hitro pomoč potrebno še dodatno plačilo, ki bo odprlo vrata v zasebne klinike. Krasni novi svet – za tiste, ki si bodo to lahko privoščili.
Srečno, gospod minister!
Matjaž Zwitter, Ljubljana

he (ni preverjeno)

konzerve za macke! nej vse ampak neke majo prijeten vonj

Trk3 (ni preverjeno)

Ne zdrava prehrana!!! Potem pa imate izbuljeni želodec kako je to grozno videt. Malo glejte na sebe ne samo hamburgerji!

Falko (ni preverjeno)

Nilski konj samo travo gej.

In reply to by Trk3 (ni preverjeno)

hjoj (ni preverjeno)

Kaj ima pa to veze z zgoraj napisanim ???

In reply to by Trk3 (ni preverjeno)

balkezes (ni preverjeno)

Orban bar Dolnji Lakoš.

ĐuškaDilino (ni preverjeno)

Na pišči ma dober kuki burger

Snupe82 (ni preverjeno)

Lovski dom Cankova - DEFINITIVNO

1A (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pico Vogler pač

In reply to by Snupe82 (ni preverjeno)

Socialaš (ni preverjeno)

Dilinio tij ga pečejš še kaj.
Da smo se ga pri tebi nalejali kao telci.
Da menej zovejo na obravnavo jin pravin ka lejko če ščejo priden do 8zjutraj,vaček jih več nika ne razmin pa oni menej tudik nej.

Frenkithađizs (ni preverjeno)

Najbolji buuurgir ima burki pri da satanovci pri kapejli za lejvinh deheherbanon pod garažo iz odpada tvojih možganov.

Doktor55 (ni preverjeno)

Kodila gourmet

. (ni preverjeno)

kitekat secret male tajne velikih majstora

Pfuj (ni preverjeno)

Nabuco!!!

Niko i ništa (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pajdo. Lol.

Pfuj (ni preverjeno)

Hahahahahahha pa ahahahhahahahah to je nej h od hamburgerA

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

Niko i ništa (ni preverjeno)

Gda je nej bilo drugo je bil dober.

In reply to by Pfuj (ni preverjeno)

Pfuj (ni preverjeno)

To ka on odavle bokse ka se san speces doma

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

anitad (ni preverjeno)

Perunika Mlajtinci

šroto (ni preverjeno)

trta grill. batman burger najjači!

Hrib (ni preverjeno)

Dosadni ste z tem izbiranjem. Najboljse bi bilo da izbirate kdo ima najlepšega pujsa v hlevu.

špricerjeger (ni preverjeno)

sosidova dilinka ma najlepšoga 200 kilskoga
ščeu san prafte una je te pujs

In reply to by Hrib (ni preverjeno)

Krnek s.p. (ni preverjeno)

Burgerland Beltinci.

hhhggcb (ni preverjeno)

Sodec po guzvah je to mcdonalds.

. (ni preverjeno)

sodec po kometarih nemate pojma

asdasd (ni preverjeno)

Kje v Pomurju imajo najboljši burger? "PAJDO in pika !!"

Pfuj (ni preverjeno)

Pajdo je dobesedno shit olos siptarija

TikvinLagef (ni preverjeno)

Zakoj ne glasujete kje majo najbokso plavo cedevito? Po moje pri Denkoji. Po zelji dobis v 2dcl kupici ka bole zalepi.

realnoo (ni preverjeno)

Po mojem mnenju pri debelomi fuknjenci.

Tovarišgasilec (ni preverjeno)

Fest fud pri gasilcu .)gasilski burger za prste polizat 👍👍👍na PÜŠČI

Logo (ni preverjeno)

Okrepčevalnica TRTA GRIL

Žnj (ni preverjeno)

Sobotainfo že ste rejsan dosadni s takšimi... Te ankete so niti nej relevantne!

Starejše novice