Kmetje na ulicah opozarjajo, da nizke odkupne cene ne pokrivajo stroškov pridelave.

V Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu in na Ptuju se je ob 10. uri začel shod slovenskih kmetov. Na njem bodo opozorili na vse večje težave v kmetijstvu, predvsem na vse nižje odkupne cene proizvodov. Shod pripravlja Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenija v sodelovanju z drugimi kmečkimi organizacijami. 

Na protestnem shodu v Murski Soboti so spregovorili podpredsednik Sindikata kmetov Slovenije in predsednik komisije za prodajo slovenske pšenice v slovenski žitni verigi Franc Kučan, direktor Kmetijske zadruge Radgona Danilo Rihtarič, vodja skupine za mlade kmete in kmetijsko politiko pri Združenju slovenske podeželske mladine Simon Černel, predsednik območne enote Kmetijsko gozdarskega zavoda Murska Sobota Marjan Perša, predstavnik kmetov madžarske narodne skupnosti Vegy Gyula ter predstavnik gozdarjev Branko Žurman.

Kmetje zahtevajo večji nadzor

Predstavniki kmetov in nevladnih organizacij zahtevajo predvsem enakopravnejši položaj kmetov napram trgovcev. Slednji z visokimi maržami in izsiljevanjem kmete stiskajo v položaj, v katerem ti le stežka pokrivajo stroške pridelave. Kmetje zahtevajo tudi večji nadzor nad uvozom kmetijskih izdelkov, predvsem sledljivost izvora izdelkov. Mnogi izdelki, ki nosijo razne oznake, kot so "slovenski izdelek" in podobno, niso pridelani v Sloveniji, temveč tu le predelani. S težavami se soočajo tudi gozdarji. Branko Žurman je izpostavil tudi birokratizacijo njihovega dela, predvsem težav s prevoznicami, česar v sosednjih državah ne poznajo. Gozdarji tam so tako nelojalna konkurenca slovenskim gozdarjem. Izpostavil je tudi težave povezane z lesarsko industrijo. Vse prepogost je namreč pojav, ko Avstrijci pri nas kupujejo les, ga doma predelajo ter nato predelanega prodajajo nazaj v Slovenijo.

Židan: Pomembna je osveščenost

Shoda kmetov v Murski Soboti se je udeležil tudi kmetijski minister Dejan Židan. Izpostavil je težavo nezavedanja pomembnosti kupovanja domačih izdelkov pri potrošnikih. Na ministrstvu zato aktivno delajo na osveščanju potrošnikov.

Če bi en mesec kupovali samo slovenske proizvode, krize v Sloveniji več ne bi bilo.

Dotaknil se je tudi odkupnih cen pridelkov. Kot primer je izpostavil najbolj prodajano mleko v Sloveniji, za katerega je odkupna cena v zadnjem letu padla za 20 odstotkov, medtem ko so cene na prodajnih policah celo zrasle za en odstotek. V tem primeru je eden glavnih krivcev takoimenovana ruska kriza oziroma povratne sankcije, ki jih je Rusija uvedla zoper pridelke iz Evropske unije. Ker evropski pridelovalci mleka na ruski trg več ne morejo prodajati mleka, prihaja do presežkov na trgu in posledičnega padca odkupnih cen. To težavo sicer rešujejo z interventno ceno, a to ne določa minister, temveč Evropska komisija, je še pojasnil Židan.

Židana čudi, da shodov ni bilo že prej

Dejan Židan je ob tem izrazil tudi začudenje, da so se kmetje za organiziranje protestnih shodov odločili tako pozno. V tujini kmetje protestne shode zaradi podobnih težav pripravljajo že dalj časa, obenem pa ti shodi niso vedno tako mirni, kot je to bilo v današnjem primeru. Kot primer je navedel francoske kmete, ki so zaradi uvoza poceni sira celo zaprli ceste in državne meje.

Kmetje globoko pod minimalno plačo

Medtem ko sindikati zahtevajo dvig minimalne plače, saj delavci z obstoječo ne morejo več preživeti, pa kmetje kot primarni proizvajalci hrane trenutno dosegajo cene, ki so globoko pod minimalno plačo.

»Pridelovalcem zelenjave se je namreč letošnja minimalna plača znižala za 40 odstotkov, pridelovalcem mleka pa za 30 odstotkov. Od tega ne morejo preživeti. Slovenski kmet glede na naravne danosti ne more konkurirati globalnim cenam in trgu,« pravijo organizatorji shoda.

https://www.youtube.com/watch?v=ZK01gUIX12c

Komentarji (41)

kmetovalec (ni preverjeno)

tau je tu čista brez vejze, tau trbe ite z mašinerejo v ljubljano pre parlament z cisterno pa trosilko puno dreka pa dan doj zosipate pa gor po parlamente spestite

safaladi (ni preverjeno)

Na protesti v MS pa prisoten tudi Dejan Židan. Pa to te srat stisne, san proti sebi protesterat pride, kmetovge pa do se njemi v rit vlekli!!!

Ta zadeva je s ten popolnoma izvenela!!!!!!!!!!!!!!!

Gost (ni preverjeno)

Tej traktori na sliki so vredni več kak delavec z plačo zasluži v 40 letaj ,ne vem zakoj zdaj štrakajo ka so nej da je žetev bila ali setev,ali da subvencije pakivajo v žep,odavlejo brez sakšega nadzora v žep davke jim odpišejo te pa malo v soboto Židana pozdravit škoda ka so nej bili štrajki na trezovo ka bi z enimi stroški opravili dvej zadevi?

Mauser98

Eni si za tej pejneze, kelko pač košta traktor, küjpijo rajše avto, te so pa nevoščejne, če majo kmetje nove traktore. Dejstvo je, ka pa večijna lidij ne vej, ka so tej traktore na leasing, ker si ga dosta kmetov itak nemre küjpite. Keri pa vijdite, kak je kmetom lepau, ka dobijvlejo subvencije, pa si šparajte pejneze, in si kipüvlite zemljo, pa te lejko vij tüde subvencije kasejrale. Vendar te v junije in julije nete na morje, ampak na njivaj cejle dneve. Pa še z novimi traktorame te se lejko vozili.

In reply to by Gost (ni preverjeno)

Mansson

tej traktor je kmeti to ka je šlosari švas aparat! nejde brez toga in čas je ka si levičari najdete bokše argumente !

med žetvijo nemrejo štraktati ka je te delo na njivi .

Židan pa s populizmom kak skos, za 5 minut de pa na nove davke premišlaval

skandi

delavec za švasa aparat dobij 300€ kmet pa za traktor 20,30,40. jurjov subvencij???? ka pa lopvščina z mladimi gospodarji???

In reply to by Mansson

Mansson

daj prosim te! Pogledni si samo razpise iz zakona o pomurji kelko miljonov se je raztalalo, določene čista neupravičeno in tebi idejo v nos subvencije za traktore pred desetimi lejtami pa več, zatou ka jih v zadnjem časi več nega, ker se strinjamo vsi, ka je marsišto kujpo traktor keroga ne nuca!

Čista vsaki človek ma šanso ka od države dobij kakšna nepovratna sredstva, čista vsaki! Če si pa nesposoben ti pa edijno faušija ostane in šinfanje!

In reply to by skandi

Mauser98

Zakoj si pa te nej tij kmetovalec? Registrejraj se kak kmetovalec, pa boš te tij tüde daubo 20,30,40 jurjov subvencij.Pa boš se lejko z noven traktoron vozo.

In reply to by skandi

Gost (ni preverjeno)

Mansson, tebi so izgleda malo preveč možgane predelali. Jaz sem levičar in podpiram kmete v njihovih prizadevanjih, desničarji ste tisti, ki ste s svojo neoliberalno politiko pripeljali naše kmetijstvo na to točko na kateri je sedaj. Jaz ne poznam nobenega levičarja, ki bi v nos metal kmetom traktorje. Poznam pa ogromno desničarjev, ki na račun propada našega domačega kmeta zagovarjajo razne trgovinske sporazume, ki omogočajo uvoz poceni nekvalitetne hrane na naš trg. Malo razmisli preden pišeš neumnosti. O Židanu pa je sploh škoda zgubljati besede.

Mansson

zakoj o levičarjih ? zato ka na podlagi teorije iz pretekle komunistične ideologije so oni prvenstveno proti neenakostim in podpirajo neko idejo, da nihče nesmi biti več kak drujgi, zatou tude gornjemi pijšem keromi ide v nous traktor, keri je v bistvu osnovno sredstvo tak kak je nekomi osnovno sredstvo bager, računalnik,.... pa se nihče ne pizdi ka ma neka firma novi cnc stroj za miljon evrov. In to je levičarsko (nazadnjaško) razmišljanje če jes dobijn slabo plačo v fabriki, naj še sosid crkne ka se bar nede z novim traktorom vozo! Če kaj spremljaš Združeno levica, je tista kera bi ukinjala subvencije, kere se sploh ne sme ukinjat, ker potem pade celotno kmetijstvo.

Nekda so predniki zdajšnje levice razbili kmetijstvo glih z to idejo ka nihče neje več vrejden in omejili 10 hektarski maksimum po kmetiji, keri je tude razlog za to ka gnjes v eu mamo največji delež traktorov na prebivalca, ker je to razparcelirano kmetijstvo nekak trbelo obdelati in te traktorji so večinoma zastareli in neuporabni za sodobno kmetijstvo in zniževanje stroškov.

MED (ni preverjeno)

KJE STE BILI PREKMURSKI KMETJE S TRAKTORJI???

Židanavolja (ni preverjeno)

Tej Židan pa rejsan nema nikšega srama. Zadnjih par lejt je kak minister odgovoren za kmetijstvo, zdaj pa prijde potperat kmečki štrajk. Ka se on norca dela s kmetov eli ka?
Kmetje bi ga mogli z drekon doj poljati ne pa ka so njemi ploskali. Sprevrženo do konca.

Gost (ni preverjeno)

Če je traktor osnovno sredstvo za kmeta si ga naj san kupi nej država pa tudi tisti delavci ka so srmaški,pa ne nakladaj o nikših neenakostih pa levičarjih pogledni razliko med kmetami pa te se šopiri,eno par jih si vse prisvoji ka drugi delajo a njih ,pa tao je praf po tvoje pogledni si v Avstriji kelko majo traktorof pa malo vekšo tradicijo kak tu

Gost (ni preverjeno)

Mansson, ne vem v katerem stoletju ti živiš, da še vedno obujaš strahove na kolhozno ureditev, ampak verjemi, da je tvoje razumevanje levičarstva povozil čas. Točno to kar ti sedaj označuješ za levičarsko razmišljanje je to proti čemu jaz in vsi moji prijatelji, ki se imamo za zmerne levičarje nasprotujemo. Tudi označevanje modernega levičarstva za nazadnjaštvo je skregano z logiko glede na to, da so največji tradicionalisti in nazadnjaki prav v desničarskih vrstah. Nazadnjaštvo je neoliberalizem, ki nas vrača v sužnje lastništvo. Jaz privoščim vsem kmetom, da bi imeli velike traktorje in še veliko druge mehanizacije, ki bi jim omogočala lažje in donosnejše delo, kakor tudi vsem ostalim, ki delajo privoščim takšna plače kot si jih zaslužijo, ne pa da večina ljudi, ki pri nas resnično nekaj dela in ustvarja komaj preživi.

Res je, da so komunisti v preteklosti naredili to kar so in posledice čutijo sedaj ravno najbolj kmetje, ampak moramo priznati, da takšna situacija trenutno najbolj koristi tistim, ki diktirajo trg hrane. Zato tem in njihovim domačim slugam zelo godi propad domačega kmetijstva. Je pa tudi res, da je v socializmu bil ta problem rešen z zadružništvom, kar bi po moje lahko bila rešitev tudi danes. Včeraj sem poslušal po TV, da bi naj bil največji problem prav nepovezanost kmetov. Tu bi se lahko zgledovali po Avstrijcih, ki so se verjetno zgledovali po komunistih, saj imajo zelo podobno urejene stvari na področju kmetijstva in v povezovanju majhnih kmetij.

dajze (ni preverjeno)

Ja vido san ge v MS s kakšimi traktorami so protestirali. tem s temi traktorji je sigurno nej slabo pa ne glumite zdaj. razmin male kmete,teh keri pa majo takšo šker pa po enoj strani ne razmen

Mansson

Navajan samo posledice odločitev iz komunistične preteklosti, kero zdaj prejk Židana vodijo dele iste lidje (Ne pozabimo ka so SD pravni naslednik komunistične partije Slovenije) to je te iste stranke, kera je odgovorna za
- zemljiški maksimum, keri je v največji meri posledica vsega o kon gnjes gučijmo
- propad zadružništva (zakaj so že Panonko uničili ?)
kakor tude drujgo živilskopredelovalno industrijo v prekmurje (Pomurko in dugo nede ka do tude pomurske mlekarne končale svojo zgodbo)Ne pozabimo kdo je vodo slovenijo v zadnjih 2 desetletjih ! Več ali menje je to levi kader z takšno ali drugačno partijsko podlago.

Ne pozabimo tude, ka je minister tisti keri je prodal Žito kak največjoga odkupovalca žit v Sloveniji, ker to po njegovem in mnenju karla ni strateško pomembna naložba. Te isti minister je tudi v drugom roki prodajanja Merkatorja bil tiho in neje napravo nič, ka bi se pomemben odkupovalec slovenske živilsko predelovalne industrije ohranil v slovenski lasti! In to dragi moj prijatelj je najbolj levo usmerjeni politik v trenutni vladi, zato prosim ka še enkrat premisliš o levičarjih!

In dragi moj prijatelj, zadružništvo je fenomenalna ideja, za kero pa pomoje nega šans več.

Zadruga kak je bila panonka, bi mogla meti v lasti te silose ka so zdaj v lasti bivšoga ministrovoga šefa alias Panvite in mogla bi biti lastnik Pomurke in Mlekarn in te bi se kmetje lehko šli zadružništvo, tako pa jim brez kapitala ostane le, da svoj pridelek prodajo ob žetvi, ker nimajo kam z njim in ne tako kot zdaj panvita marca ko je cena praviloma višja.

Kmetje se tude več neščejo povezovati, glih zaradi teh negativnih izkušenj teh vodilnih partijcov, kere so se polastninili njihovega dela! Veš za primer krompirjevega skladišča v lipovcih, kmetje so plačevali od vsakega kilogram določen procent, da se je to skladišče zgradilo, bili so načrti ka bi se delala predelava krompirja,... Pa so kmetje ostali brez vsega! In ni to osamljem primer !

In to je smisel zadrug, da so kmetje lastniki silosov, skladišča, mesnice. Ker kmet nede šel prodat mesnice, če od njega odkupuje vso živino! Moglo je zgleda vse skup spadnoti, ker bi bilo preveč fajn. Zdaj se iti na novo zadružništvo- s čim ?

pejnezimoji (ni preverjeno)

Gost (162.158.88.152) hehe, zmernih levičarov nega, razen če se v kloštri kakšen redovnik pa nemaš rejsan nikaj, ali v kibuci.
Ka se zadrug tiče neso šle po prvoj svetovnov vojni-čegli so te Benko, kak zdaj Polanič (prek židana) navijali za "maloga kmeta", nejdejo zdaj. Seveda se ide, tak kak pred 2. vojno Benkoji, zdaj pa evo Polaniči, Glaseri,... samo zato ka dobijo v svoje obrate po fal ceni pridelek. Vsi vred z vsemi veletrgovci so zaduženi in nendri trbej zaslužiti. Na bankaj nejde...
Prej ka so si kmetje sami krivi, ka so nej povezani in ka v osterajhi to špila pri nas pa nej. Logika kak van levakon dela ti pravi ka bi se kmetje mogli povezati (tak po jevškovo) in vse de te prej tak kak v osterajhi.
Seveda van faktor "ekonomske svobode", ne pove nika. Torej to ka trbej stojezero paperov. Pa ka seveda do k nejpolaničovin združbam ala zadrugan odili FURSovci sakši den če trbej, pa morili za vse žive papere. Če de toj zadrugi kakšen veliko odjemalec ala Glaser dužen - so what. Sodišči doj visi. E viš v osterajhi pa je to nači. Če te velki dobavitelj šče malo okrog prinesti, de hitro in učinkovito Gerich ukrepo. Če boš evo kak mali pivovar-kmet mel problem ideš do župana in pozove okrog uradnike in zrihtajo. Pri nas seveda čakaš kakšo našpičeno teto iz ministrstva par mesecov. Ona ne odgavarja nikome, kamole poveznanomi župani v zabačenoj soboti.

Ka se pa tej ka protesterajo tiče - iz verige do končnoga kupca mora kmet izločiti posrednike (nekda se jin je pravilo verižniki).
Tej rejsan ne nucamo nej mi še menje pa kmetje. In evo problem rešen. Telko kelko košta dobi kmet direktno. In to je izvedljivo. Samo seveda pri nas de vrla birokracija pa inšpekcija zatrla sakši poizkus konkurence Polaniči, Glaser-e.

Nejste opazili zmerni levičari, ka po je recimo:
-po celi EU ogormono privat pump - pri nas niti ene ? Kak to?
-po celi EU ogromno (tuj pri EU hrčekaj) puno stojnic kmetov izven tržnic - pri nas niti ene? Kak to?
-po celi EU v varašja puno malij privatnij bout z živili. Pri nas skoraj niti ene? Samo neke bio?
-itd...

PS: te portal pa bi lejko za glavno sliko dal kakšen transparent ge piše "ŽIDAN ODSTOPI", samo evo tej so tuj del problema "ekonomske svobode".

pomembenkmet (ni preverjeno)

evo moji kmeteki, ka te vidli kak vas "novinari" družbenopolitični delavci radi majo:

Poročanje o kemčkon punti 2015 - na raznih slo portalah ob 17h

Ne poročajo:
http://www.dnevnik.si/
http://www.vecer.si
http://www.zurnal24.si/
http://www.24ur.com/
http://www.pomurec.com/

mala novica bole spodaj - v ospredji ŽIDAN in nej kmetje!
http://www.delo.si/

Poroča - slika v prid ŽIDANU.
http://sobotainfo.com/

Nova24.tv - poroča kot udarna novica

kmetija nov začetek (ni preverjeno)

Mene pa motijo samo tisti kmetje ka so zaposleni (ali pa tudi penzionisti ka majo velke penzije), pa poleg toga se te še idejo kmete, ka te samo subvencije dobijo oz. kasejrajo in tako odžirajo kruh tistim pravim kmetom, ki jim je to edini vir prihodka!!! Tako, da država ima tukaj kar nekaj možnosti tem, ki so zaposleni ali imajo penzije in obdelujejo zemljo, lahko oz. bi morala država obvezno odvzeti subvencije ali jih pa dodatno redno obdavčiti!!! Upam da minister Židan to prebereš pa boš ukrepal!!!!

dragikmet (ni preverjeno)

@kmetija nov začetek (162.158.88.251) - bravo viš točno takši kmet je recimo g. Polanič. Zaposleni je nej kak kmet, zato je kupo KG Rakičan in evo ti ga na, kmet grato. Ne debelo subvencije vleče. In tak kak praviš to je njemi sploj nej glaven vir penez- ma še firmo šterof cesta zidari, kaj švercajo, sefele ali kmet ju tüj. Seveda bi jih trebelo kak praviš redno obdavčiti. Samo naš predragi minister Židan je tan zaposlenec bül in bo pa čez čas. Ta ka on si je to prešto. :)

Sneta sekira (ni preverjeno)

V skrajnosti ni nikoli dobro iti, ampak je tako. So kmetovalci, ki so res v bedi (brez opreme, z nizkimi prihodki) in so kmetovalci, ki jim čisto nič ne manjka. To so tisti z drago in subvencionirano mehanizacijo, skoraj zastonj gorivom, sto drugimi subvencijami, otroci s štipendijami in subvencioniranimi malicami, po možnosti so še v službah, z več avtomibili pri hiši ... Takšni pa se nimajo kaj pritoževati. Če bo gospoda dirkala po mestu z na oko novimi Classi, John Deeri ipd. in zahtevali še več, potem se je treba marsikaj vprašati.

Za kmete (ni preverjeno)

Oprosti Sneta sekira, mamo kmetijo niti ene stipendije nisem dobila isto brat ne. Takda ne neke na pamet gucati, vcasih moren trdo delati pa se niti vciti nemren zaradi dela. Subvencionirane hrane sen tudi nikdar ne mela, tisti ki pa so meli starsi sp pa so ne trebali vrteca pa nic placati, NE NA PAMET, POSTAVITE SE V NASO KOZO.

Gost (ni preverjeno)

@za kmete: sekira ti neje nič očitavala, liki je napisala istino. So takši ka nemajo pa takši ka majo preveč.

strki

Škoda, da je minister samo lutka "izopačene" Slovenske politike, katera nima jajc, da bi lahko kar koli naredila dobrega za Slovence, pa ne samo za kmete. Večina teh danes je tudi glasovala, da so razbili Jugo, saj se niso zavedali, da je politika #kur..", katera nam je prinesla le to, da nas kradejo in izkoriščajo, pa vesele svetke sebi dela. Dobro, da imamo eno kravo na tržnici v Murski Soboti, da jo lahko vsaj podojimo, ostalo nesnago, pa mora reva še preveč plačevati, da bo lahko na obroke pocrkala. Protesti ne bodo zalegli, ker v naši krajevni skupnosti imenovana Slovenija je premalo ljudi in dost velike živine, katera samo čita in posluša, kaj ji naročijo drugi banditi iz države EU.

Peredajs

Minister med protestniki. Ha, ha, ha, .... Proti komu? Sploh ve, za kaj je postavljen? Ha, ha, ha, ...

plitvi potok (ni preverjeno)

"za kmete" še enkrat si prešti vse ka je "sneta sekira" napijso pa se mu prosim opraviči!!!! Tudi ge poznan kmete šteri idejo komaj skoz, poznan pa tudi takšne ka se malodane z mercedesi na njivo vozijo deca pa majo postele v študentskih domov ka so kao bougi!

mestni fant (ni preverjeno)

Jebes kmeta jebes kmetijo. Bravo vlada zakoj bi njin dabale nepobratna sr3dstva itd.

Landini

Židan je protestiral sam proti sebi. Tega pa res nikjer ne vidiš.

Gost (ni preverjeno)

Landini. ha,ha,ha,. Ovi pa so ga poslušali, kak ji je preveslo.

RourašKarčiinPajdaši (ni preverjeno)

Če bi to bil resen protest, bi ministra zbrcali in ga nagnali v pisarno, naj stori že kaj. Najbolj smešno pa je to, da večina kmetov podpira prav tiste, ki jim pod besedo trg podpirajo propad. Torej kmetje, kako je zdaj s tem? Če podpirate tržno logiko, potem je kar je. Če pa tega nočete bo pa treba na naslednjih volitvah vključiti možgane. Logika o levih, desnih, socialmu pa kapitalizmu, pa je itak samo za tiste s pol možgani. Za konkretne spremembe, je treba konkretna dejanja, pa če so zelena, mavrična ali vijolična. Z jamranjem, brez spremembe steategije, ne bo nič.

EDEN IN EDIJNI (ni preverjeno)

Gospod Gost
nej nikaj napamet pijsati ka metje to pa ono saj tovarne pa stroje je tuj nej delavec san kujpol, tak ka vas lepo prosin nej na pamet . Ka se pa tijče subvencij pa malo širše poglednite pa te vidli gdo koga subvencionejra . nej trbej subvencij redno cejno za kmetijske pridelke pa je to to ,samo te nede kila kruja koštala 2e ampak 5 e pa se te pijtajte što koga subvencionejra .pa brez zamere .

sd (ni preverjeno)

živeli Jevšek :-) živeli Židan :-) Živeli vsi vi ka ste to izvolili :-) Sram me je ka san SOBOČANEC :-( Štajerci harajo po SOBOTI :-( ha ha ge ja tisti slogan PREKMURJE REPUBLIKA ;-)

Traktorist

Kdaj bo pa shod brezposelnih, tistih, ki dobivajo minimalno plačo in upokojencev, ki živimo mnogo, mnogo slabše kot kmetje in nam država ne pomaga kot pomaga kmetov. Ne bo ga, ker mi nimamo MOČNIH LOBIJEV, kot jih imajo kmetje. Pa vi kmetje, ki ste večinoma desno usmerjeni, ste hoteli KAPITALIZEM. Zdaj, ko ga živite, bi pa radi pobegnili nazaj v socializem. Kaj mislite, da smo res brez pameti, da boste nas nategovali. Nimate niti toliko pameti, da bi se zavedali, da je vožnja s takimi traktorji med nezaposlenimi Sobočani navadno izzivanje in norčevanje iz nas.

bono1

Pa ka se je te tej Židan tu slinil, ka je un sploj delal na ton štrajke kere je uperjene proti njeme.........., tau nemreš vervate kakšec hinavec je tej Židan baraba samovšečna, ka je reejsan nej v Ljubljani štrajko???

Gost (ni preverjeno)

Traktorist, ne se bat, se dela na tem, da bomo protestirali in ŠTAJERCE natirali z MURSKE SOBOTE. Sobota ZBUDI se a je to tu red ??

Gost (ni preverjeno)

štajerci Židan, Jevšek in Đurov se vam kurčijo po Soboti kak če bi vse njihovo bilo. Populizem über alles. Sicer pa ka ste si izvolili, to zdaj mate. Baje se "povezujete" na velko :) Gledam z Goričkoga doj, pa se vam smigen. Telci eni. Pa smo te prej mi gorčanci glupi :) Štajerca, upokojenoga policaja s telko aferami, pa li nigdar ne bi zvolili.

Gost (ni preverjeno)

WTF sobotainfo? Vi Židana reklamno slikate kot govornika na protestih proti politiki, ki jo kot minister vodi zadnjih nekaj let? In narod (protestniki) to mirno poslušajo? Potem si zaslužijo takega ministra!!! Odveč je vsaka beseda in simpatiziranje s problemi kmetov.

Takole so poročali drugi, ki niso dobili naročila za reklamni EPP prispevek za Židana ;)

http://www.pozareport.si/?Id=zvezde_izjave&View=novica&novicaID=21645&t…

pozorni (ni preverjeno)

Vsen štere motijo tej traktori bi rad povedo, ka je velka večijna tej na kredit in ka marsi šteri kmet zaradi toga duga nemre merno spati. Pa nej si musliti ka man sam takšega, pa zagovarjan tau, ka majo velke traktore. Man 33 lejta stari 50 konjski traktor pa se z njin mantran. Dokič de šau de, te pa se vkup ta vržen. Glede toga,ka so tej na proteski toga govensko- svinjskoga ministra med sebej püstili, pa njeme ešče guč püjstile, pa samo telko, da so tau nej protestniki, pač pa izdajalci kmetov.

Traktorist

Zdaj pa bodi toliko pošten in napiši koliko subvencije ali popusta pri nakupu traktorja imajo kmetje. Koliko subvencije pri nakupu pogonskega goriva ? DA TE ČUJEMO !

Traktorist

pozorni, čakam tvoj odgovor !

Traktorist

Za kmete - bi mogoče ti odgovorila na moje vprašanje ? Toda pošteno !

Starejše novice