Letno kopališče Murska Sobota je danes odprlo svoja vrata. Vstop je prost.

»Končno smo odprli Letno kopališče Murska Sobota, čeprav je bilo vreme velik izziv. Priprava kopališča je zahteven in dolgotrajen postopek, še posebej zagotovitev ustreznosti bazenske vode. Zahvala gre sodelavcem, ki so delali tudi ob nedeljah,« je na začetku dejal Tomislav Zrinski, direktor javnega podjetja Komunala Murska Sobota.

Kljub težavam z vremenom so kopališče odprli danes.

Velikih novosti ni. V teku je obnova otroškega bazena, ki bo dokončan predvidoma do konca tega tedna. Bazen bo namesto keramičnih ploščic imel primerno folijo, ki bo držala okrog 20 let. 

Dišalo bo po picah

Zrinski je dejal, da so se letos odločili in objavili tudi namero o najemu gostinskega lokala in tudi pridobili ponudbo.

Gostinski lokal bo letos upravljal znani gorički gostinec Cimešter, ki je v zelo kratkem času, v treh dneh, pripravil lokal. 

Cimešter vodi Martin Žökš, ki je eden najboljših picopekov pri nas. Tudi v kopališču bo zadišalo po picah.

Pričakujejo okoli 30 tisoč obiskovalcev

Lani je kopališče obiskalo okoli 26 tisoč ljudi, kar je dobra sredina. Rekordnega leta 2022 je kopališče obiskalo 35 tisoč ljudi. 

Cena dnevnih in popoldanskih ostajajo enake kot minulo leto.

 Smo pa spremenili ceno sezonskih vstopnic in kuponov. Cena sezonske vstopnice pokriva 14 dnevnih, lansko leto pa je pokrivala 12,5 vstopa. 

Letos pričakujejo približno 30 tisoč obiskovalcev. 

Po besedah direktorja bodo poleti organizirali nočno kopanje, odvisno od večernih temperatur, ter manjše dogodke, usklajene z novim najemnikom lokala. 

Župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj je povedal, da imajo letos v proračunu zagotovljenih 150.000 evrov za kopališče. 

Od tega 75.000 evrov namenjajo za pripravo kopališča, dodatnih 75.000 evrov pa za obratovalne stroške, saj prihodki od vstopnic ne pokrijejo vseh stroškov. 

Lani je Komunala ustvarila minus, zato so zdaj zagotovili dodatna sredstva, da ohranijo dostopne cene vstopnic za vse obiskovalce.

Župan je povabil občane in obiskovalce, naj obiščejo kopališče, ki je bilo lani razglašeno za naj kopališče in je eno najlepših, lepo umeščeno ob mestnem stadionu in gozdu, kjer lahko preživijo prijetne trenutke in se osvežijo v vročih dneh.

Komentarji (6)

vegimegi (ni preverjeno)

odprite bazen že prle za plavalce pred službami. to bi bla zmaga!

totoeazga (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sploj ne odpirajte delat raj se spravte nej pa ka te bluzile cele den tan in bouge čas kradnoli manjaki spijzdite mi vsi!

TexasREXas (ni preverjeno)

Če ustvarjajo minus, naj kopališča rajši sploh ne odpirajo! (Pre)Dosti je občinskih priveskov, ki se potem "pokrivajo" tudi z našim denarjem!
Kdo pa odgovarja za minus?! Bo privatnik delal tisto kar mu več let nosi minus?! Ne bo!
Mogoče pa premalo ustvarijo določeni zaposleni, ki so pogosto tam pod marelami in na veliko rundajo, feštajo,...in zato - ,....?!

of majči (ni preverjeno)

To je glij razlika med javnim in privatniki: Javno je tan za to, ka ohranja koristno dejavnost, tudi če je nej profitabilna. Če toga ne razmiš, je to tvoj problem, nej pa trbej norosti okoli trositi.

In reply to by TexasREXas (ni preverjeno)

Lajaah (ni preverjeno)

Doj zaprejti zdravstvo, knjiznice, univerze. Vse privatizejrati ker tej stvari delajo minus pa tij placuvles z davki. Napraviti kak v ameriki. Vse privat pa te mo te vido.

In reply to by TexasREXas (ni preverjeno)

pacijenti pac (ni preverjeno)

pijva 3,50. Kak terme 3000. Pica pa kelko 11€? De peko rejdne ale svoje vakumsko pakejrane?

Starejše novice