Slika je simbolična.
Rekorder med zaslužkarji je zdravnik iz mariborskega zdravstvenega doma in ptujske bolnišnice, ki je lani prejel kar 200 tisočakov, od tega dobrih 136 tisočakov za nadurno delo

Po navajanju oddaje 24 ur je 26.000 zaposlenih v javnem sektorju pod minimalno plačo. Na drugi strani je rekorder zaslužil kar 200.000 evrov bruto plače. 

Gre za zdravnika, zaposlenega v Splošni bolnišnici Ptuj, ki pa dela tudi v mariborskem zdravstvenem domu.

Med plačnimi razredi ogromne razlike

Plačni sistem je razdeljen na 65 plačnih razredov, pri tem je osem najvišjih razredov rezerviranih za državne uradnike. 

Bruto plača za prvi razred v plačni lestvici znaša 440,38 evra. Bruto plača v najvišjem razredu, ki jo prejema šest funkcionarjev, znaša 5419,54 evra. Gre za predsednike republike, vlade, državnega zbora in predsednike nekaterih sodišč.

A kot navaja 24 ur najvišjih plač ne prejemajo tisti v najvišjih plačnih razredih. Podatki ministrstva za javno upravo namreč kažejo, da je deset največjih zaslužkarjev med javnimi uslužbenci zdravnikov. 

Ti so sicer uvrščeni od 29 do 57. plačnega razreda. Njihova osnovna bruto plača tako znaša od 1320,58 do 3960,02 evra. A plačilo za opravljeno delo velikokrat znaša manjši delež dejanskega znesla na plačilni listi.

Rekorder zaslužil skoraj 200 tisočakov

Rekorder med zaslužkarji v javnem sektorju je v lanskem letu prejel 195.708 evrov za delo v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj in mariborskemu zdravstvenem domu.

Kot navaja 24 ur je njegova bruto plača znašala 27.555 evrov bruto, a je prejel še 23.327 evrov bruto nadomestil in 136.449 bruto evrov za delo preko polnega delovnega časa. 

Zdravnik je po podatkih 24 ur tako lani opravil skupaj 3789 ur preko rednega delovnega časa. Če bi delal vsak dan v letu, bi to znašalo več kot deset nadur dnevno.

Rekorderju iz ptujske bolnišnice in mariborskega zdravstvenega doma na lestvici najbolje plačanih sledi zdravnik iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki je lani prejel 180.013 evrov bruto. Skoraj 80.000 evrov je prejel na račun nadurnega dela, skoraj 48.000 evrov z dodatki.

Komentarji (37)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
volin te (nepreverjen)

Golobu niti do kolen.

. (nepreverjen)

Ko golob dregne v to korupcijo, de gotof.

In reply to by volin te (nepreverjen)

Thy (nepreverjen)

Ge je Golob na ton seznami?

In reply to by volin te (nepreverjen)

Jack000000 (nepreverjen)

Ker nateg.... A 4 ure je spal na dan.. Pa še vozil se je iz MB na Ptuj vsak dan..Kdaj ga bodo zaprli? Verjetno nikoli, ker je dohtar.

upokojenec70 (nepreverjen)

Tudi moj zdravnik je na rednem delovnem mestu, istočasno pa še dežurni in na intervenciji, torej dobiva trikratno plačo. Ampak do 200 tisoč pa (kolikor vem) ne doseže. Ja, kaj hočemo? Nekateri so kot farovške kuharice, ki delajo štiri posle hkrati:
"piša, sere, salatu bere i sa popom razgovara"

čarni vrag (nepreverjen)

V zdravstvu ni nobene kontrole. To je čista lopovščina.

olopo (nepreverjen)

zanimivo, da to velja samo za drzavno zdravstvo. v privatnem se tocno ve kdo koliko placa in komu.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Eni še več (nepreverjen)

Tič po imenu Golob 400.000 e, pa ga vseeno podpirate.

100-100 (nepreverjen)

Seveda, ka ga in ga boumo.

In reply to by Eni še več (nepreverjen)

qpqpqpqpq (nepreverjen)

a imas odprt trr v Romuniji.?

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Thy (nepreverjen)

Ge je Golob na ton seznami?

In reply to by Eni še več (nepreverjen)

alal (nepreverjen)

toliko nadur fizicno in koncentrirano lahko zdrzi samo ce je na belem prahu, kot zelenski.

gtt (nepreverjen)

Puno prekmurskih zdravnikov oddela svojo dopoldansko izmeno, te idejo nekaj ur popoldan dezurat v dezurno ambulanto v SBMS, kasneje pa se idejo v nocno dezurstvo recimo v Lendanvo itd. Te v nocni spijo dokler nega pacientov. In to je nej nika spornoga! Spijo tudi v popoldanski dezurstvi v bolnici v MS. Neje to niksna tajna. Jih pac sestre zbidijo kda pride pacient. Tudi tisti ka vozijo resilca spijo kda nega intervencije. Tudi doktori specialisti spijo kda so dezurni celi vikend na oddelki. Tudi medicinske sestre spijo v nocni! Normalno je ka lidje spijo in to ne pomeni ka so zato slabsi zdravniki, resevalci ale sestre. Ale eni bi lekar radi ka jih doktor pricaka na vhodnih vrataj s frisko pecenimi keksi!

Thy (nepreverjen)

Za 200 jurjov bi ges spal 24 ur na den, nej samo 10.

In reply to by gtt (nepreverjen)

waap (nepreverjen)

Zakoj si se nej solo za doktora? Si mel opcijo… Samo ti si valda en tistih s komaj koncano poklicno solo, te pa mislis ka si zasluzes neven ka! Bi naredo nekaj iz sebe kda je tome bil cas, nej ka zdaj joces na interneti

In reply to by Thy (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To je te najbole plačano spanje na svejti.

In reply to by gtt (nepreverjen)

^^ (nepreverjen)

gtt............ Daj ne palamudi in ne zagovarjaj nikoga .To ne bi smeli ,dovoliti .Delajo v bolnicaj delajo privat delajo kot dežurni .Imel sem rahlo možgansko kap in po treh urah premišlevanja me je doktor poslal domov ,češ ni potrebno da me sprejme na oddelek ker da so jih zavarovalnice zašrajfale in me poslal domov .V soboto so me pa sprejeli .Ne bi rad nadaljeval

In reply to by gtt (nepreverjen)

heeej (nepreverjen)

Od rahle mozganske kapi je se nisce nej mro. Ocitno si tudi ti nej. Tak ka… Pa ce si mislo ka si nej dobro dobre obravnave bi se sel v avto pa se pelo
v MB k nujnome! To kak to delajo vsi pametni! Ti se mores v prvi vrsti pobrigati za sebe pa te vsi drugi! Ce pa se niti san to ne naredis te pa tudi!

In reply to by ^^ (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ka si ti kakšen šintar, ka si tak pameten. Zdravnik more napraviti vse, ka pomaga pacienti. Ka bi se ljudje z rahlo možgansko kapjo vozili po cesti pa je tudi nekaj enkratnoga.

In reply to by heeej (nepreverjen)

Jole57 (nepreverjen)

Pa dobro, ko spiš v službi, ne moreš imeti nad ure.
Zdravnik, ki toliko zasluži, ne bo šel nikoli v tujino delat. Nihče ne pravi, da ne smejo spati v nočni, če ni pacientov, vendar da dobi nočni dodatek, dodatek na nedeljsko delo in še nad ure, to je pa res preveč. Potem pa ima še 45-50 dni dopusta.
Vendar da ne bo pomote, niso vsi isti.

In reply to by gtt (nepreverjen)

Gost24482 (nepreverjen)

Golobinjek......kokain king, elektro oligarh ma brez nadur večjo plačo pa se nišče ne buni

gost1 (nepreverjen)

Tega zdravnika in ostale negativni komentarji ne bodo nič prizadeli, ker imajo debelo kožo kot naši poslanci, politiki. Za zdravnike ne velja Zakon o delovnih razmerjih.

gost1 (nepreverjen)

In ni delal po deset ur, delal je še več. Odšteti je potrebno dopust, ki ga imajo zdravniki po 50 dni na leto.

gandza (nepreverjen)

Potem pa se vprašamo da nam tile rešujejo življenje.

lolipooop (nepreverjen)

enostavno ostani doma, pe nejdi vec nikder v doktore! stvar resena

In reply to by gandza (nepreverjen)

koronski dodatki (nepreverjen)

Zdaj pa k tomi dodajte še dvej leti koronskih dodatkov (nej samo pri doktoraj) pa te te vidli zakoj je sploj prišla ta bedna korona kriza in zakoj smo meli vse tej brezvezne omejitve.

pőtaš (nepreverjen)

To kar si eni zdravniki privoščijo in to z žegnjom države je ne dopustno .Poznam zdravnika ki je dežural iz nedelje na ponedelljek in ob 7 zjutraj naprej v svoji ambulanti .Kako je lahko taki zdravnik zbran in da dela dobro po tolikih urah v službi ?

gppp (nepreverjen)

Zato ka spijo kda nega pacientov! In na noc v dezurni sluzbi po 23.00 prakticno NEGA pacientov. Neven ka je tu kome nej jasno?!

In reply to by pőtaš (nepreverjen)

^^ (nepreverjen)

Nej je glij tak kak pijšeš .Na urgenci se vedno najdejo pacienti

In reply to by gppp (nepreverjen)

carni vrag . (nepreverjen)

Mene hemeroidi jebejo
Kaj naj storim

carni vrag . (nepreverjen)

Pa večkrat mi v glavi nekaj brenci

In reply to by carni vrag . (nepreverjen)

carni vrag . (nepreverjen)

Medicinske sestre pusijo ponoči in podnevi

čarni vrag (nepreverjen)

Kak je zdaj to? So tomi doktori že poslali kakšno kontrolo? To kar se dela je čisto lopovstvo. Samo če se nede ukrepalo, de drugo leto že 100 doktorov melo 16 ur in to 365 dni v leti.

Yxyxyx (nepreverjen)

Sistem je slab, medicina je zelo odgovorna in je ne bo noben delo za male denarje

Jole57 (nepreverjen)

In takim bo zdaj ta lopovska dohodninska reforma omogočila, da bodo neto še več zaslužili, oziroma manj bodo dali za zdravstvo, pokojnine, javno šolstvo itd. Delavec z minimalno plačo bo imel dobrih 10€ več, taki z visokimi plačami bodo pa prejeli kar nekaj jurjev več.

Ohjoj (nepreverjen)

Jelka Godec, vrni se! Potrebujemo te! Razišči to korono kot si žilne opornice!

Jole57 (nepreverjen)

Ojoj, pravo si poklical, ona bo to rešila, njen šef pa na jadranju s tajkuni.

In reply to by Ohjoj (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice