Policisti Policijske uprave Murska Sobota so v nedeljo 28. aprila v večernih urah na avtocesti Maribor – Pince med kontrolo cestnega prometa zaustavili tovorno vozilo madžarskih registrskih številk.

Kot smo že poročali, sta bila voznik in sopotnik v vozilu državljana Madžarske. Pri temeljni kontroli tovornega vozila je bilo ugotovljeno, da je le-to naloženo s kartonskimi škatlami z neznano vsebino. 

Pri kontroli paketov je bilo ugotovljeno, da se v škatlah med večjo količino torbic nahajajo evrski bankovci. Policija je preiskala vozilo in ob tem zasegla gotovino v skupni vrednosti okrog 1,8 milijona evrov. Policija ob tem nadaljuje z aktivnostmi zbiranja obvestil o izvoru zaseženega denarja.
 

Kaj se je zgodilo z denarjem?

Na Generalno policijsko upravo smo naslovili vprašanja povezana z najdbo gotovine, zanimalo nas je predvsem, kje se ta denar hrani in kaj bodo storili z njim, v kolikor ne najdejo njegovega izvora.

"Denar, ki so ga policisti PU Murska Sobota zasegli na avtocesti Maribor – Pince je začasno deponiran na banki Slovenije, podračun Policije – zasežena gotovina," so nam odgovorili na policiji.

Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil o izvoru denarja. Kaj sledi v primeru, če oškodovanca ne najdejo?

"V primeru, da ne bo ugotovljen oškodovanec, se bo z denarjem ravnalo v skladu s Pravilnikom o postopku z najdenimi stvarmi".

Kot so še dodali v policiji sicer ne vodijo podatkov o največjih zasegih denarja.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tihi (nepreverjen)

To ne bo dobro...nekdo ga pogreša...

Teroristi ali pa (nepreverjen)

zlocinci mafia smuglarji prevozniki migrantov ...

In reply to by Tihi (nepreverjen)

Toti glih (nepreverjen)

Rubrika " izgubljeno- najdeno".

tuncika

Predlagam, da ga podarite velikim družinam ali otrokom za morje.

Monglogorat (nepreverjen)

neeej, nove radare nücajo!

In reply to by tuncika

POLITIČAR (nepreverjen)

Predlagam da ga podarite soboškemu županu Jevšku in tovarišem, da bodo enkrat dali mir Pomurskim lekarnam.

afta he (nepreverjen)

Če ga nihče ne pogreša, potem je denar od njiju. Šefi bodo hudi, ker se je taka vsota izgubila. Če jih ne ovadita, bosta pri njih mogoče še dobro odnesla.

afta he (nepreverjen)

Če ga nihče ne pogreša, potem je denar od njiju. Šefi bodo hudi, ker se je taka vsota izgubila. Če jih ne ovadita, bosta pri njih mogoče še dobro odnesla.

Čergoli (nepreverjen)

Denar bo nakazan na osebni račun g. generala Glantzkopfa.

Starejše novice