Pri južnih sosedih odmeva prekinitev derbija hrvaške rokometne lige med ekipama iz Našic in Zagreba. V središču incidenta se je znašel ormoški rokometaš Marko Bezjak, ki je ob koncu prvega polčasa odrinil delegata tekme, ta pa se je hitro znašel na tleh.

V slovenskem rokometu smo konec tedna dobili nove pokalne prvake, lovorike so se veselili Trebanjci, ženska reprezentanca pa je potrdila uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Na Hrvaškem je nedelja minila v znamenju največjega derbija njihovega rokometnega prvenstva, Nexe Našice so gostile ekipo Zagreba. Dvoboj vodilnih klubov ni bil dokončan, prekinjen je bil tik pred koncem prvega polčasa.

Zagreb je v Našicah pred polnimi tribunami vodil že s 16:9, nato pa je v domačem taboru prišlo do pritožb zoper sodniško odločitev. Sledil pa je incident, ki je vodil do prekinitve derbija. V osrednji vlogi neljubega dogodka se je znašel ormoški rokometaš Marko Bezjak.

Hitro se je znašel na tleh

V domačem taboru so se večji del prvega polčasa pritoževali nad odločitvami sodniškega para. Do izbruha je prišlo dobrih deset sekund pred odmorom, ko sodnika gostiteljem nista priznala zadetka, ki ga je pod prekrškom dosegel Fahrudin Melić.

Sledil je val pritožb, sodnika pa sta zaradi prigovarjanja izključila Marka Bezjaka. Ormožan je na poti do klopi svoje ekipe z ramo v hrbet zadel delegata tekme Anta Josića, ta se je precej teatralno, po vzoru nogometašev, zgrudil na tla. Iz dvorane pa naj bi ga odpeljali reševalci, še prej so mu nudili pomoč.

Pod objavo kluba iz Našic lahko najdemo tudi zapis enega od uporabnikov omrežja Facebook, da je delegat na tla padel, kot da bi ga udaril nekdanji K-1 borec Mirko »Cro Cop« Filipović. Precej je tudi takšnih pristašev Nexeja, ki menijo, da bodo nasprotniki incident izkoristili za očrnitev kluba iz Našic.

Kaj pa razplet tekme? Po polurnem čakanju je bilo jasno, da se derbi ne bo nadaljeval, pričakovati pa je, da bodo točke za zeleno mizo pripadle Zagrebčanom, domačo sredino in Marka Bezjaka pa verjetno čaka disciplinska kazen.

Klub iz Našic je sicer še do sredine februarja vodil Branko Tamše, po nenadejani odstavitvi pa ga je nasledil bivši slovenski selektor Veselin Vujović.

Komentarji (2)

trg zmage

Butec na kubik! Pri vseh kamerah in vrag si ga vedi koliko še drugih snemalnih aparatur... se namerno zaleti v delegata. In to s hrbta, ko se to ni pričakovalo. Ja, junak, res fant od fare, a?
Upam, da ga brcnejo iz hrvaške lige! Ne zaveda se, da bo mogoče kot tujec kaznovan še huje, kakor če bi to storil hrvaški rokometaš!

Iiiiooo (ni preverjeno)

Primitivni Slovenec 😅

Starejše novice