Foto: Jure Banfi
Nafta je še tretjič na zadnjih štirih tekmah ostala brez zmage. Lendavčani so se v 27. krogu 2. SNL na domačem igrišču brez zadetkov razšli z Velenjčani in tako znova ponudili priložnost zasledovalcem, da se povsem približajo.

Drugoligaši aprilski spored zaključujejo s tekmami 27. kroga, vrhunec katerega bo severnoprimorski derbi druge Gorice in četrtega Primorja.

Tako Goričani kot Ajdovci pa tudi Beltinčani, ki jutri gostujejo v Slovenski Bistrici, bodo imeli po novem spodrsljaju Nafte priložnost, da se približajo vrhu lestvice, na katerem bodo sicer ostali Lendavčani.

Se pa lahko zgodi, da bo imela Nafta tri kroge pred koncem prvenstva le še točko naskoka pred najbližjim zasledovalcem, saj so modri danes pod lendavskimi griči zgolj remizirali z velenjskim Rudarjem.

NAFTA 1903 - RUDAR VELENJE 0:0 (0:0)
Nafta 1903: Németh, Vuica (66' Polić), Dinnyés, Bončina (66' Igrec), Oštrek, Plej (1' Kumer), Novinič, Bešir, Rebernik (87' Horvat), Urh, Gergő. Trener: József Bozsik.
Rudar Velenje: Šugić, Dajčman, Medič Slaček, Sitar, Zukić, Vošnjak (72' Matjašič), Preljević (64' Bloudek), Džumhur (72' Florjanc), Kantužer, Panić (83' Pešić), Djukić. Trener: Simon Sešlar.

Streljali s praznimi naboji

Lendavčani so tekmo odigrali brez dveh stebrov obrambne vrste, Roka Erniše in Matica Paljka, ki sta srečanje izpustila zaradi prepovedi igranja, iz enakih razlogov pa je pri gostih manjkal nevarni napadalec Dejan Đermanović.

Rudar je bil večji del dvoboja v podrejenem položaju, Lendavčani so imeli več od igre, a je šlo za pirovo pobudo. V prvem polčasu sta bila za gol gostov najnevarnejša Toni Lun Bončina in Oliver Dinnyes, medtem ko Stjepan Oštrek ni bil pri strelu, saj je nekaj udarcev poslal mimo vrat tekmeca.

Omeniti velja še 59. minuto, ko je velenjski vratar David Šugić pri izhodu iz svojega kazenskega prostora podrl enega od soigralcev pa tudi Oštreka, a je sodnik Nejc Gergič ocenil, da ni šlo niti za prekršek, medtem ko so pristaši domačih zahtevali izključitev.

Nafta je s četrtim remijem sezone prišla do 55 točke, Goričani imajo s tekmo manj štiri točke manj, še eno več pa zaostajajo Beltinčani in Ajdovci.

Komentarji (5)

Labod (ni preverjeno)

Kot, da ne Nafta in ne Beltinci ne bi hoteli v prvo ligo.

krofaš (ni preverjeno)

Zdaj ne lajajo ka so izgubili ko pa zmagajo pa se jim mejša

Karrči (ni preverjeno)

ampak Nafta Lendava bo prišla v prvo ligo
ko mura že odhaja PA pa pa pa

fiks (ni preverjeno)

Gledal prenos tekme na youtub, to ni bilo podobno nogometu, takšen pristop od prve minute kot ga je prikazala Nafta vidiš morda na kašnem treningu tretjeligaške ekipe. Imel sem občutek, da bo kateri od naftinih igralcev vsak čas zaspal na igrišču. Ubogi gledalci na tribunah, ki so to sprehajanje po igrišču morali gledat v živo. Nafta si ne zasluži igranja v 1.ligi, to ni nogomet, ni dovolj, da se prebujajo 10 minut do konca tekkme in potem skušajo na silo doseči to, kar si v 70-tih minutah niso zaslužili.

Silvan.. (ni preverjeno)

Zadnjivi 2 koli dvoznak stavlal proti nafti...fajni pejnezi so se obrnoli 🫣🤫🤫

Starejše novice