Slika je simbolična.
Zveze za šport invalidov Slovenije - slovenski paralimpijski komite sporoča žalostno vest, da je umrl Jakob Škantelj, parašportnik in nekdanji podpredsednik Zveze.

Umrl je Jakob Škantelj, parašportnik in nekdanji podpredsednik Zveze za šport invalidov Slovenije - Slovenskega paraolimpijskega komiteja, na svoji spletni strani sporočajo iz Zveze za šport invalidov Slovenije.

»Sporočamo žalostno vest, da je v 32. letu umrl Jakob Škantelj, nekdanji podpredsednik Zveze za šport invalidov Slovenije -Slovenskega paralimpijskega komiteja in naš parašportnik, reprezentant dvoranskega balinanja.«

Uspešen parašportnik in prizadeven funkcionar

Jakob Škantelj je bil tetraplegik, ki se je uspešno izšolal, vmes pa navdušil nad parašportom, pišejo.

Sprva je bil to šah, potem hokej na električnih vozičkih in dvoransko balinanje, kjer se je uveljavil in postal tudi članski reprezentant.

Lani novembra je postal državni prvak v kategoriji BC3, bil je tudi ligaški prvak.

Bil je tudi strasten navijač

Jakob je oboževal šport in je bil strasten navijač. O športu je kot novinar tudi pogosto pisal, saj je bil sodelavec dveh športnih redakcij, in sicer EkipeSN in Multimedijskega portala RTV Slovenija, zapise pa je pripravljal tudi za zvezno revijo Športnik.

Med letom 2017 in 2021 je bil podpredsednik Zveze za šport invalidov Slovenije - Slovenskega paralimpijskega komiteja ter proaktiven član Programskega odbora za problematiko programskih vsebin za invalide.

Jakob je bil tudi predsednik Društva študentov invalidov Slovenije.

Priložnost, ne ovira

»Imam velik zanos za vse stvari, ki jih počnem, in upam, da jih počnem čim bolj uspešno. Invalidnost pa tako in tako nikoli ne sme biti ovira, ampak priložnost,« je pred leti povedal v pogovoru za spletno stran Dostopno.si.

»Tako je živel, tako je deloval, takega ga bomo ohranili v spominu. Hkrati pa smo Jakobu hvaležni za vse, kar je naredil v dobrobit parašporta in invalidov,« so še zapisali.

Vir: Zveza za šport invalidov Slovenije

Komentarji (3)

- (ni preverjeno)

a naše kurbe politične ki jebejo Srbe pa ne crknejo
Bog pobira najboljše, ploš ostaja, zato da povzroča pekel na zemlji

Gghjhh (ni preverjeno)

Počivaj v miru 😞

DUGI (ni preverjeno)

Bouk njemi dau dobro dujšo večen mer pa pokoj, pa naj počijva v mejre.

Starejše novice