Odbojkarji Panvite Pomgrad so sezono odprli z dvema zmagama, jutri pa se bodo pomerili s finsko Kokkolo Tiikerit. Pred evropsko preizkušnjo je za Sobotainfo spregovoril kapetan Urban Drvarič.

V soboškem klubu so lahko zadovoljni z vstopom v novo sezono. Odbojkarji Panvite Pomgrad so z odliko opravili z gostovanjem v Mariboru, v soboto pa so na Prevaljah premagali še ekipo Fužinarja.

Zasedba trenerja Dejana Fujsa se bo jutri prvič to sezono predstavila še na domačem parketu. V dvorani Osnovne šole Murska Sobota I bo odigran evropski obračun, Prekmurci bodo gostili finsko Kokkolo Tiikerit.

»V tem tednu smo se bolj osredotočili na nasprotnika. Gre za dobro, a premagljivo ekipo. V svoji zasedbi imajo nekaj dobrih posameznikov, njihov korektor je morda najboljši posameznik. 

O pripravi na tekmo lahko več pove trener, menim pa, da bomo opravili veliko dela, če bomo uspeli zaustaviti korektorja,« je pogovor za Sobotainfo pričel kapetan in organizator igre Urban Drvarič.

Želijo si polne tribune

»Vsi v ekipi si želimo glasne podpore in velikega števila gledalcev. Potrudili se bomo, da z dobro igro pa tudi z zmago več ljudi privabimo tudi na tekme državnega prvenstva. Zagotovo pa je malo drugače, saj tudi javnost ne pozna nasprotnika, zato je dvoboj nekoliko drugačen kot ligaška tekma,« priznava Radenčan.

Klub iz mesta Kokkola, ki je od Helsinkov oddaljeno štiri ure vožnje z vlakom, je, kot je dejal že Drvarič, precejšnja neznanka. Iz spleta je moč ugotoviti, da ekipo v veliki meri sestavljajo finski odbojkarji, tujec je zgolj kanadski korektor Daniel Thiessen.

Državni prvak v letih 2013, 2014 in 2015 je lansko sezono državnega prvenstva sklenil v četrtfinalu, potem ko je bil po rednem delu tekmovanja četrti, »tigri« pa so letošnjo sezono odprli s porazom in zmago, obakrat je bilo 0:3 za gostujoče ekipo.

»Stanje po dveh ligaških zmagah je dobro, prav tako tudi vzdušje v ekipi. Vsi že nestrpno pričakujemo to tekmo, v katero vstopamo brez pritiska. Igrali bomo po najboljših močeh, skušali pokazati, kar znamo in iztržiti zmago.

Želja je preboj v naslednji krog tekmovanja, težko si je postavljati cilje v evropskih tekmovanjih, saj nasprotnika praktično ne poznaš. Želimo se uvrstiti v naslednji krog, če bomo odigrali, kot vemo, verjamem, da nam lahko uspe,« sporoča dolgoletni član kluba.

FOTO: Jure Banfi

Zmagi poskrbeli za dobro popotnico

»Uvodni zmagi pomenita potrditev dobrega dela, da smo na pravi poti. V ekipi vlada dobro vzdušje, dobro igramo, je pa bilo na teh tekmah tudi nekaj pomanjkljivosti, ki jih moramo odpraviti. 

Zavedamo se, da imamo še dosti rezerv, vendar sta zmagi dobri popotnici za naslednje preizkušnje,« ugotavlja soboški organizator igre, ki bo čez dober mesec dopolnil 27 let.

Drvarič je z izjemo obdobja v Odbojkarskem klubu Hoče celotno kariero preživel v klubu iz Murske Sobote, že nekaj sezon pa je eden najpomembnejših članov prekmurskega prvoligaša.

Matičnemu klubu je ostal zvest tudi po uspešni minuli sezoni, ko je Panvita Pomgrad pozitivno presenetila z izločitvijo Salonita in uvrstitvijo v polfinale državnega prvenstva. Okostju ekipe so poleti dodali tri okrepitve, Nenada Šormaza, Marka Milovanovića in Tita Kovačiča:

»Prihodi letošnjih novincev so dobra stvar, saj evropske tekme predstavljajo višji nivo tekmovanja, v domačem kadru pa trenutno še nimamo tako dobro kaljenih igralcev za ta nivo. Izkušnje novincev nam bodo zagotovo prišle prav že jutri.«

Po sedmih letih znova na mednarodnem parketu

»Lepo je bilo slišati, ko sem izvedel, da bomo po nekaj letih spet zaigrali v evropskem tekmovanju. To zame ne bo prvič, evropske tekme iz leta 2015 se spominjam kot lepe izkušnje. Upam pa, bo zdaj še lepše, če se nam bo uspelo uvrstiti v naslednji krog tekmovanja,« se spominja Urban.

Kot že zapisano, so se Sobočani v minuli sezoni prebili med četverico najboljših slovenskih ekip, kar jim je v preteklosti uspelo že nekajkrat. V prekmurski prestolnici pomnijo tudi dve srebrni medalji iz državnega prvenstva.

Soboški odbojkarji so bili državni podprvaki v sezonah 1994/95 in 2013/14, pred sedmimi leti pa so se nazadnje predstavili v tekmovanjih Evropske odbojkarske zveze. Grški Ethnikos Alexandroupolis je bil previsoka ovira, se pa tekme dobro spominja tudi naš sogovornik:

»Spomnim se, da je bilo na tekmi v Murski Soboti kar precej gledalcev, lepo je bilo igrati pred takšnim občinstvom. Takrat smo se merili z grškim Alexandroupolisom, ki je po mojem mnenju verjetno močnejša ekipa od finskega Tiikerita. To so lepi spomini.«

FOTO: Jure Banfi

Odvisen tudi od napadalcev

»Kot podajalec imam verjetno nekaj dodatne odgovornosti, saj moram vsak napad odigrati karseda najbolje. Bistveno manj je prostora za napake, sem pa v veliki meri odvisen tudi od napadalcev, ki me lahko 'rešijo' s svojim zaključkom. Vsak položaj ima določen pritisk,« priznava Drvarič.

Po dveh zanesljivih zmagah v domači ligi je zadovoljen s svojo formo, vendar dodaja, da v nadaljevanju sezone pričakuje še boljše predstave, ki jih želi stopnjevati.

Kako pa je z vlogo v moštvu, ima kot nekdo, ki že spada med izkušenejše člane ekipe, kaj dodatne zadolžitev in odgovornosti?

»Specifične vloge nimam. Kot tisti, ki nosi kapetanski trak, skušam v ekipo vnesti predvsem mirnost. Res je, da skušamo mi starejši obdržati vzdušje pa tudi mirne glave v ekipi. Kar se tiče napotkov... Ko jih ne deli trener Dejan Fujs, največkrat svetuje Tin Vrabl, ki je najstarejši v naši ekipi,« še pove.

Drvarič in soigralci vas jutri, ob 19. uri, vabijo, da napolnite tribuno dvorane Osnovne šole Murska Sobota I in Sobočanom pomagate do dobrega izhodišča za povratno tekmo, ki bo prihodnji teden na Finskem.

Kakšen razplet napovedujete?

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Kot prvo, zgornja slika je z igralci, ki sploh več niso v ekipi. Kot drugo. Ne pišite nekaj na pamet, kakšni državni prvaki?
94/95 prvak SALONIT ANHOVO
13/14 prvak ACH VOLLEY LJUBLJANA

Starejše novice