FOTO: Jure Banfi
Odbojkarji Panvite Pomgrad so državno prvenstvo odprli s sredino zmago v Mariboru, uspešni pa so bili tudi v drugem krogu, v katerem so bili boljši še od Fužinarja. Napoved za evropski obračun je odlična.

Po Mariboru je padel še Fužinar. Odbojkarji iz Murske Sobote so nove točke vknjižili tudi v drugem krogu državnega prvenstva, na Prevaljah so za zmago potrebovali štiri nize.

Ekipa trenerja Dejana Fujsa je letošnje povratnike med najboljše odbojkarske sredine ugnala z 1:3 v nizih. Še posebej tesna sta bila prva dva, uvodnega so po podaljšani igri dobili Prekmurci, drugega pa Korošci.

Sobočani so se v tretjem nizu dokončno sprostili, nove točke pa so potrdili z zmago v četrtem nizu. Jakob Rojnik je nabral 19 točk, izkazala pa sta se tudi poletna novinca, tako Nenad Šormaz kot Marko Milovanović sta tekmo zaključila s 16 točkami.

FUŽINAR SIJ METAL RAVNE - PANVITA POMGRAD 1:3 (25:27, 28:26, 18:25, 21:25)
Fužinar:
Cafuta 8, Lednik 1, Križanič, Knuplež, Ranc 1, Bregar 8, Erpič, Makaš 5, Hribernik, Vučetić 3, Libnik, Plesec 16, Kasnik 4, Ranc 11. Trener: Bogdan Veličković.
Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 16, Avšič, Drvarič 4, Vrabl, Suhadolnik, Rojnik, Kovačič 7, Legen, Milovanović 16, Bedrač 5, Fužir 4, Novak. Trener: Dejan Fujs.

Tesno v prvem in drugem nizu

Sobočani so srečanje na Prevaljah odprli udarno, z vodstvom 0:6 in dvema asoma Jakoba Rojnika, ki je uspešno napadal tudi za izid 5:10. Ravenčani so se v nadaljevanju niza uspeli približati, Miha Cafuta je z dvema napadoma izenačil na 12:12. 

Korošci so prvič povedli z napadom Mihe Bregarja za 14:13. Nadaljevanje je bilo izenačeno, Prekmurci pa po asu Žana Bedrača za 23:24 niso izkoristili zaključne žoge za prvi niz. Sledila je podaljšana igra, niz pa je z blokom za 25:27 odločil Jakob Rojnik.

V uvodu drugega niza je odlično deloval soboški blok, ki je prispeval tri točke za vodstvo z 1:4. S skupno štirimi bloki se je izkazal poletni novinec Tit Kovačič, ki je po domačem odmoru prispeval tudi točko za 3:8. Po zaključku Urbana Drvariča za 7:16 je kazalo na zmago Sobočanov, a se gostitelji niso predali. 

Vid Ranc, ki je v igro vstopil v drugem nizu, je bil najzaslužnejši, da so se Ravenčani približali na 21:22. Kljub temu so imeli Prekmurci po bloku Marka Milovanovića zaključno žogo za niz, ki pa se je po podaljšani igri razpletel v domačo korist. Prav Vid Ranc je uspešno napadal za 28:26.

Tretji niz je ponudil izenačeno igro, Dejan Fujs se je po asu Luke Vučetića za 7:5 odzval z odmorom, ki pa sprva ni preobrnil tekme. Panvita Pomgrad je izenačila na 11. točki, a so Ravenčani še nekaj časa sledili Prekmurcem. 

Ekipa Bogdana Veličkovića je povsem popustila po rezultatu 15:16, saj so Ravenčani nato zbrali le še tri točke, Sobočani pa so z uspešnimi napadi tlakovali pot do vodstva z 1:2 v nizih. 

Razplet tretjega niza je očitno razhudil Korošce, saj so četrtega odprli s 4:0, po bloku Vasje Plesca pa je semafor kazal rezultat 8:2. Jakob Rojnik in soigralci so odgovorili z delnim izidom 1:5, domačine pa so po dveh zaporednih blokih Tita Kovačiča ujeli na 12. točki. 

Miha Bregar in Emir Makaš sta domačinom znova zagotovila tri točke prednosti, na 18:18 pa je izenačil Jakob Rojnik. Fužinar se ni predal, saj je Emir Makaš poskrbel za vodstvo z 21:19, po katerem pa Ravenčani niso več dosegli točke. Zmago je z blokom potrdil Nenad Šormaz.

Odlično vabilo za evropski obračun

V soboškem taboru so zagotovo lahko zadovoljni z vstopom v sezono, saj se lahko s šestimi točkami pohvalita le še oba favorita za vrh lestvice, ljubljanski ACH in kamniški Calcit.

Uvodni zmagi sta tudi odlično vabilo na sredino evropsko preizkušnjo. Soboški odbojkarji se bodo v prvem krogu tekmovanja »CEV Volleyball Challenge Cup« pomerili s finsko Tiikerit Kokkolo.

Trikratni finski državni prvaki so sezono odprli s porazom, z 0:3 so izgubili z ekipo KyKy, včeraj pa so v gosteh z enakim rezultatom slavili v mestu Vantaa.

Sobočani, ki so v minuli sezoni pozitivno presenetili s prebojem v polfinale državnega prvenstva, se bodo v evropskih tekmovanjih predstavili prvič po sezoni 2015/16.

Evropski spopad v dvorani Osnovne šole Murska Sobota I se bo pričel ob 19. uri.

Komentarji (1)

212 (ni preverjeno)

cestitke
v sredo pa polna dvorana

Starejše novice