FOTO: Jure Banfi
Pred novo sezono povsem spremenjeni in pomlajeni Mariborčani na domačem parketu niso uspeli zaustaviti motiviranih Sobočanov, ki so za prve točke potrebovali zgolj tri nize.

Odbojkarji Panvite Pomgrad, ki želijo ponoviti dosežek iz minule sezone, ko so pozitivno presenetili s prebojem v polfinale, so že v uvodu srečanja nakazali svoje namere, potrdili pa so jih z zmago po treh nizih.

Pri gostiteljih je bil z 12 točkami najučinkovitejši Connor McConnell, še spomladi član soboškega kluba, pri katerem pa ga je uspešno zamenjal Marko Milovanović. Novinec v prekmurski zasedbi je zbral 13 točk, eno več kot Jakob Rojnik.

MERKUR MARIBOR - PANVITA POMGRAD 0:3 (21:25, 21:25, 23:25)
Merkur Maribor:
Vodušek, Pernuš 2, Adžović, McConnell 12, Bračko 5, Kržič 5, Donik 6, Leva, Fink 5, Najdič, Toplišek, Iršič, Peruničić 3, Kumer, Jevšnik. Trener: Sebastijan Škorc 
Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 7, Avšič, Drvarič 4, Suhadolnik, Rojnik 12, Kovačič 1, Legen, Milovanović 13, Bedrač 7, Fužir 2, Vrabl, Novak. Trener: Dejan Fujs

Drvarič prispeval zaključno točko v vseh treh nizih

Sobočani so v uvodem nizu hitro povedli z 0:4, a so se Štajerci po polminutnem odmoru približali in z blokom Connorja McConnela izenačili na peti točk. Gostitelji so prvič povedli z 9:8, po neuspešnem napadu Marka Milovanovića, ko je tudi Dejan Fujs posegel po posvetu.

To ni zaleglo, saj so Mariborčani po dveh soboških napakah vodili s 13:10, gostje pa so do preobrata prišli po izidu 18:16, ko so z delnim rezultatom 1:5 prišli do prednosti dveh točk. Nenad Šormaz je priigral prvo zaključno žogo, ki jo je z asom izkoristil Urban Drvarič.

Vstop v drugi niz je postregel z izenačeno igro, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, a si niti Štajerci niti Prekmurci dolgo niso priigrali več kot dveh točk zaloge. 

Tekmeca sta bila pri 16:16 še povsem poravnana, gostje pa so po 18:19 prišli do treh zaporednih točk. Sobočani takšne prednosti niso več izpustili iz rok, znova pa je odločilno točko prispeval kapetan Urban Drvarič, tokrat z uspešnim blokom.

Mariborčani so v tretjem nizu ob začetnem udarcu Connorja McConnela povedli s 7:1. Dejan Fujs se je po peti točki odzval z odmorom, ko to ni zaleglo, pa je v igro poslal še Urbana Fužirja. Mariborski niz sedmih točk je z napadom prekinil Žan Bedrač, Prekmurci pa so odgovorili z delnim izidom 0:6.

Mariborčani so sicer ostali v vodstvu, ki pa so ga gostje izničili s štirimi zaporednimi točkami za preobrat na 12:13, ko je dva zaporedna asa dosegel Marko Milovanović. Maribor zatem ni več vodil, Panvita Pomgrad pa je po bloku Urbana Fužirja že bila na pragu zmage (20:23). 

Nemanja Peruničić je z dvema napadoma poskrbel za izenačenje na 23:23, a so bili Sobočani v zaključku niza znova bolj zbrani. Za zaključno žogo je uspešno napadel Marko Milovanović, tudi tretji niz pa je z asom odločil Urban Drvarič.

Fujs zadovoljen, Škorc poudarja, da Mariborčani potrebujejo čas

»Fantom čestitam za dobro igro in zmago, saj v Mariboru ni enostavno zmagati s 3:0. Mislim, da je to dobra popotnica za naprej. Ta zmaga nas mora ponesti še višje, v še boljše delo in k večji želji po zmagah. 

Očitno smo na pravi poti, vendar je sezona še dolgo, potrebno bo še veliko delati. Želim si, da ne bi bilo poškodb in bomo še kakovostnejši v tako trdih tekmah. Na tem bomo še delali,« je po zmagi za Sobotainfo dejal Dejan Fujs, strateg Panvite Pomgrad.

Če so bili v prekmurskem taboru zadovoljni z izplenom prvega obračuna, je imel domači trener Sebastijan Škorc manj razlogov za zadovoljstvo. Mariborčan kljub porazu ni zagnal panike, saj je ekipa v primerjavi z lansko močno pomlajena:

»Videli smo, da so gostje sestavili zelo dobro ekipo ter napovedujejo višjo uvrstitev kot lani, med prve tri. Mi pa imamo predvsem novo ekipo z mladimi fanti, ki so željni igre in potrebujemo čas, da se bomo dvignili na višji nivo.«

Tako Mariborčani kot Sobočani se že v soboto podajajo v lov na nove točke. Štajerci bodo gostovali v prestolnici, kjer se bodo pomerili s Črnučami, na novo gostovanje pa se odpravljajo Prekmurci, ki se bodo na Prevaljah pomerili s povratnikom med najboljše klube v državi, Fužinarjem.

Že prihodnji teden pa prinaša tudi evropske izzive. Panvita Pomgrad bo v sredo gostila finsko Tiikerit Kokkolo, tekmec Mariborčanov pa bo ukrajinski Horodok.

Komentarji (2)

Obed (ni preverjeno)

Bravo

212 (ni preverjeno)

bravo

Starejše novice