V Lendavi naj bi do začetka novembra uredili igrišče z umetno travo, zaradi zasedenosti izvajalcev pa nogometna akademija z vso pripadajočo infrastrukturo še ne bo stala letos.

Kot smo že poročali, bo v Lendavi zrasla sodobna nogometna akademija, za katero so si odgovorni pred časom želeli, da bi stala že do konca letošnjega, a so se načrti nekoliko spremenili. Bi pa naj do začetka novembra vendarle uredili igrišče z umetno travo ob Dvojezični srednji šoli.

"Kar se tiče tega prvega dela, je zdaj dobavljena tudi umetna trava in do začetka novembra pričakujemo, da bodo dela končana. Glede večjega dela, kjer bosta dve igrišči za vadbo, pa je urejena vodna vrtina, ki se bo uporabljala za zalivanje igrišč," pravi Igor Magdič, ki je pri lendavskem drugoligašu zadolžen za stike z javnostjo.

Seveda nas je zanimalo, kako daleč so v Lendavi z gradnjo ostale pripadajoče infrastrukture, torej objektov med Termami Lendava in Trimlini. Čeprav je bila želja, da bi že letos začeli z deli, ampak temu ne bo tako. Prvotni plan, da bi bila akademija končana že letos, se ne bo uresničil.

"Točne časovnice še ni, predvsem zaradi zasedenosti izvajalcev. Želja je bila, da se dela začnejo že letos, vendar bo težko. Verjamemo pa, da bo akademija prihodnje leto že stala. Podobno smo sicer rekli tudi za 2019, a so se stvari žal izjalovile".

Kot pravi, so se nekoliko spreminjali projekti, ob tem se je zavleklo tudi samo projektiranje pripadajočih objektov. Ob tem dodaja, da so stvari sedaj urejene, vložili so tudi prošnjo za gradbeno dovoljenje, za katerega upajo, da ga dobijo čimprej.

Doslej vložili milijon evrov

Nogometna akademija v Lendavi naj bi, kot smo že pisali, zajemala ureditev treh nogometnih igrišč, dve od teh z naravno travo in eno z umetno travo. Igrišča bodo tudi ogrevana. Kar se tiče samega objekta akademije, pa Magdič pravi:

"Šlo bo za bivalne prostore, fitnes, sobe za igralce in prostore za potrebe akademije. Želja je, da bi to kasneje postal dijaški dom, kjer bi lahko imeli športni razred z igralci od drugod. V objektu je predvidena tudi restavracija".
 

V Lendavi so za potrebe akademije trenutno porabili približno milijon evrov, dodatnih pet pa naj bi bilo vloženih v ostalo infrastrukturo. Sredstev sicer ni na računu kluba, so pa rezervirana za ta projekt.

"Ko jih bomo potrebovali, jih klub lahko takoj dobi. Celotna investicija bo znašala približno šest milijonov, od tega smo do zdaj porabili približno milijon evrov".

Nogometna akademija bo Nafti pomagala pri zasledovanju cilja kluba, ki želi prihodnost graditi na mladih. Takšen cilj so si zadali tudi letos, a ga trenutno ne zasledujejo najboljše.

"Cilj, ki pa ga trenutno še ne zasledujemo, je dati priložnost čim večjemu številu mladih igralcev. To se trenutno še ne dogaja, toda želimo si ustvariti bazo za prihodnost. Tudi zato smo pripeljali nekaj mladih igralcev, ki še čakajo na svojo priložnost. Verjamem, da jo bodo tudi dobili".

Lani je bil cilj preboj med prvoligaše, letos ni

Samo po sebi se je seveda ponudilo vprašanje o tem, če je cilj kluba tudi preboj med prvoligaše. 

"Ne, ne. To je želja navijačev in podpiramo to, da imajo ljudje visoke cilje. Toda to v tej sezoni nikoli ni bil naš cilj. Lansko leto je bil cilj preboj med elito, a smo ugotovili, da se moramo bolj posvetiti delu z mladimi, da bomo potem lahko napadali prvo ligo".

Z vzpostavitvijo nogometne akademije se v Lendavi sicer že kažejo prvi rezultati, saj se je številka mladih nogometašev povišala iz 100 na 160. Kot pravi Magdič, je njihova največja prednost ta, da nogometašem omogočajo prevoz na trening in razbremenijo starše. V klubu imajo namreč tri kombije in voznike, ki na dnevni bazi prevažajo nogometaše. 

Manjše korake glede akademije v Lendavi torej že počnejo, vsi pa z nestrpnostjo čakajo, da se bodo začeli tudi tisti večji, ki bodo klubu dali dodano vrednost.

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čuki (nepreverjen)

Smiljan te boš lejko njih odo malo slikat.

Mikec (nepreverjen)

.. in bomo zamenjali še en koledar, pa drugo leto novembra lahko enak članek objavite, ker se nič ne bo spremenilo. Lani je bil cilj prva liga??? Mogoče na začetku sezone. Na koncu pa je bil cilj prva liga v dveh letih (https://sobotainfo.com/novica/sport/prvi-del-investicije-se-pocasi-konc…). No letos pa se je to spet spremenilo. Ne v dveh. Nekoč pa mogoče. Milijon evrov so porabili? Zakaj že?

Gis (nepreverjen)

Imajo daleč največji proračun v drugi ligi. Večji od večine klubov v prvi ligi. Njim je pa cilj biti soliden v drugi ligi. Tu se očitno nenormalne količine denarja zapravljajo za neke bedarije. Predvidevam, da to "mečejo" v te šoferje kombijev, da jim mlade igralce vozijo s Hrvaške, ker domačinov itak ni in podobne zadeve. Stroka v mlajših selekcijah je porazna. Ni čudno, da se navijačem meša ob takšnih zadevah.

pranjepenez (nepreverjen)

Oni so po penezaj takoj za MB, Olimpijo in Domžalami... ŽALOSTNA madžarska zgodba pranja denarja in neambicioznega vodstva.

In reply to by Gis (nepreverjen)

kiper (nepreverjen)

no kelko pa te majo proračun, če lejko izdaš? al ti mogoče cuj štejš tej leš, keroga je orban dau?

In reply to by Gis (nepreverjen)

Gis (nepreverjen)

Vsaki si lahko pogledne računovodska poročila na ajpesu. V letu 2018 je Nafta potrošila 1,6 milijona.

In reply to by kiper (nepreverjen)

Jože555 (nepreverjen)

Požgaj, odstopi!

Putin (nepreverjen)

Pranje novca, nika drugo!

gost8 (nepreverjen)

Prlej kak de ta akademija, de Orban na Madžarskon odleto. Še kakšno leto, te de pa večijna Madžarov gor prišla, ka je Orban navaden kriminalec pa nesposobni nacionalist, fašist pa rasist. Mijslin, ka do Madžari Orbana za par lejt V Budimpešti na gauge gor obesili, tak kak Taljani Musolinija.

Panonija (nepreverjen)

Orban de kidno z madžarske v turčijo ali južno ameriko, kam je pejneze skrilb ker drugače de na vislicaj od eu in madžarov

In reply to by gost8 (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

S takimi rezultati kot jih sedaj kaže nafta niti ne more priti v 1. ligo, so drugi klubi dosti močnejši.

zaj (nepreverjen)

Magdič, pričaš gluposti kot vedno. Zakaj pa so te tvoga sineka stirali v Veržej? Naftin podmladek de nula!!

pomurec1919 (nepreverjen)

Tale Mag-dič vedri v Lendavskem nogometnem klubu že zadnjih 15 let (praktično ne obstaja v nogometu funkcija, ki je ni že opravljal, razen nogometnega trenerja. O treniranju pa tako ali tako nima pojma. Še sina mu je za nogometaša vzgojil tast). Prav pri vsaki pizdariji kluba ima prste zraven, sposoben pa ni za popolnoma nič. Edino kar mu gre že vsa leta "odlično" je laganje, sprenevedanje, zahrbtnost, ter vsekakor edinstvena hitrost v pitju "Prekmurskega špricerja" na metre.
Kar se pa tiče akademije pa bo od prvotnih načrtov tako ali tako realizirano samo cca. 50% načrtov. Orbit ne bo večno metal denar v ta Lendavski pralni stroj. Sicer so pa Orbitovci že pušnili v Budim-pešti. Bo treba domače volilce zalagat z forinti je Vogrska dispora v Pomurski krajini premalo.

balounar (nepreverjen)

Točno tak! akademija v drugoj ligi?!, nekše načiše ime si naj zmijslijo, ka je to smejšno. Orban je pušno v Budapešti, zdaj de pa hejnjo kupovati mulčere, prikolice, traktore pa tak dale tem našim obmejnim kmetom z dvojezično osebno- orbanovim ritoliznikom, šteri bi ga na rokaj nosili, doma na vogrskon pa beda.

In reply to by pomurec1919 (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Zdaj pravijo ka je letos nej plan iti v prvo ligo, ja valjda da vijdijo ka nemajo šans. letos majo v plani ka do pokalni prvaki pa to.

Indigo1 (nepreverjen)

Madžari majo plan, ka ne majo plana.

black panter

posrana nafta nede nikoli v 1. ligi

Šmarnica kisla (nepreverjen)

Jebi si mater

In reply to by black panter

black panter

govno mađarsko

In reply to by Šmarnica kisla (nepreverjen)

tis (nepreverjen)

Po tem takem, kar smo zdaj tukaj prečitali, bodo na domače Naftine tekme hodili še samo taki, ki bodo imeli vstopnino zastonj, ker vsaj malo pameten in razgledan človek ne bo podpiral takih poslov, ki se trenutno vršijo pri tem najstarejšem slovenkem klubu.

pomurec1919 (nepreverjen)

Nogometno društvo Lendava 1903 - Football Club Lendva 1903 (NK Nafta 1903) ni najstarejši klub v Sloveniji, saj je ustanovljen 9.7.2012, kar pomeni, da nima prav nobene zveze z vsemi propadlimi klubi, ki so delovali v mestu Lendava.

In reply to by tis (nepreverjen)

Busybee (nepreverjen)

df da penaz in prva liga bo tu....

Šmarnica kisla (nepreverjen)

Te lahko vprašam ali pa ugibam kako inteligentna oseba si? DF vas trolla in samo v Prekmurju mu ljudje lahko nasedejo in se odzivajo. Normalen človek ugotovi, da je namen provokacija in satirika, zato se normalen človek na to ne odzove. No ja... če vržeš banano, bo najbolj za njo skočil majmun! Prekmurci srečno pri nadaljnem drkarjenju z DF. Tebi pa vsaka čast. Pivo ti plačam če te kdaj spoznam.

In reply to by Busybee (nepreverjen)

kifl (nepreverjen)

df je navaden mučkin provokator,

dedi dedi (nepreverjen)

Če ni rezultatov pač moraš nekaj nakladati,z tako upravo kje misli vsak samo na sebe se ne pride nikamor.V Muri so spoznali da je klub na prvem mestu,to se jim sedaj z obrestmi vrača.Navijač Nafte sem,a dokler bo ta uprava na tekme ne bom hodil.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice